Prunus 'Okame'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus 'Okame' is een prachtige sierkers die bekend staat om zijn vroege bloei in het voorjaar. De boom heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 6-8 meter. De bloemen van de Prunus 'Okame' zijn roze en verschijnen al in februari of maart, nog voordat het blad uitloopt. Na de bloei verschijnen er donkergroene bladeren aan de boom, die in de herfst een prachtige oranje tot rode kleur krijgen. De Prunus 'Okame' gedijt het best op een zonnige standplaats en in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en wordt in de winter kaal.

  De Prunus 'Okame' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes goed te beschermen, zoals door mulch en afdekking. In de lente zal de plant weer opnieuw uitlopen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende water en licht, en snoei indien nodig om de vorm te behouden. Over het algemeen gedijt deze plant goed in de tuin.

  Prunus 'Okame' groeit het beste in een ruime tuin, met voldoende ruimte voor zijn uitgestrekte wortelstelsel. De plant heeft de ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en tot bloei te komen. Houd bij het planten rekening met voldoende afstand tot andere planten om verstikking te voorkomen.

  De Prunus 'Okame' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk minder snel groeien. Zorg voor voldoende licht en zonlicht voor een optimale groei.

  Geef de plant wekelijks water tijdens droge perioden, waarbij de grond vochtig maar niet doorweekt moet zijn. Controleer regelmatig de grond voordat je opnieuw water geeft om te voorkomen dat de plant verdrinkt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en het stuifmeel dat het produceert. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die deze nuttige bestuivers aantrekt.

  Ja, Prunus 'Okame' wordt beschouwd als aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege de bloemen die nectar produceren. Hierdoor kan de plant een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Prunus 'Okame' bloeit in de maanden februari en maart. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal zich goed ontwikkelen in een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes. Verder kan de plant goed gedijen in de volle zon.

  Nee, de Prunus 'Okame' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn mooie bloemen in het voorjaar. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen door zijn bladeren en takken. Het bladerdek van deze plant absorbeert geluidsgolven en vermindert daardoor het geluidsniveau in de omgeving. Het plaatsen van deze plant in de tuin kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

 • Snoei de plant in de zomer direct na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en zorg voor een open en luchtige groei. Let op dat je niet te diep snoeit om de vorm en bloei van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Prunus 'Okame' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken, vermengd met wat compost voor voeding. De potgrond moet licht zuur tot neutraal zijn en rijk aan organisch materiaal om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, zodat de wortels niet verstikken.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig, maar niet te nat is. Vermijd zware kleigrond en zorg indien nodig voor drainage.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en prefereert een goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst om optimale groei te bevorderen. Verwijder regelmatig onkruid en geef de plant voldoende water tijdens droge periodes.

  Om vorstschade te voorkomen, is het belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld door de wortels te bedekken met een dikke laag mulch, zoals bladeren of stro. Ook kan de plant ingepakt worden met bijvoorbeeld vliesdoek of jute om te beschermen tegen koude temperaturen.

  Geef de plant jaarlijks een mulchlaag van compost aan de voet. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder dode bloemen na de bloei. Geef regelmatig water en bemesting tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  Voor de bemesting van deze tuinplanten is een meststof met een hoog stikstofgehalte geschikt, bijvoorbeeld een universele meststof. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Een laag mulch van 5-10 cm wordt aanbevolen rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam om wortelrot te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant heeft het liefst een neutrale tot licht zure bodem met een pH van ongeveer 6 tot 7. Een te hoge zuurgraad kan de groei belemmeren en de plant vatbaarder maken voor ziektes. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op insecten zoals bladluizen en spint. Gebruik insecticiden of natuurlijke roofdieren zoals lieveheersbeestjes om ongedierte te bestrijden. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van schimmelinfecties en deze indien nodig te behandelen.

 • Omschrijving

  Prunus 'Okame' is een prachtige sierkers die bekend staat om zijn vroege bloei in het voorjaar. De boom heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 6-8 meter. De bloemen van de Prunus 'Okame' zijn roze en verschijnen al in februari of maart, nog voordat het blad uitloopt. Na de bloei verschijnen er donkergroene bladeren aan de boom, die in de herfst een prachtige oranje tot rode kleur krijgen. De Prunus 'Okame' gedijt het best op een zonnige standplaats en in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.