Ptelea trifoliata

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ptelea trifoliata, også kendt som trebladet humletræ, er en busk eller lille træ indfødt til Nordamerika. Bladene er aflange og består af tre delblade, der lidt ligner humlekegler. Om foråret blomstrer planten med små, ubemærkede gule blomster, der spreder en behagelig duft. Efter blomstringen danner Ptelea trifoliata flade frugtkapsler, der bliver hængende længe på planten. Denne plante trives godt i solrige til halvskyggefulde miljøer og bruges ofte i landskabsbeplantninger på grund af dens dekorative blade og frugter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante falder af om efteråret. Det er en løvfældende plante.

  Denne plante er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -25 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost for at undgå skader. Denne plante trives godt i kolde klimaer.

  Denne plante er temmelig nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt og holde jorden fugtig. Generelt set er denne plante ret robust og kan trives godt under forskellige forhold.

  "Ptelea trifoliata har brug for ca. 2 til 3 meters plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads, så rødderne kan sprede sig godt, og planten kan vokse optimalt. Sørg for, at omgivelserne giver tilstrækkeligt lys, vand og næringsstoffer til en sund vækst."

  Denne plante trives bedst i fuld sol, men kan også trives i delvis skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys til en god vækst. Overdreven skygge kan hæmme væksten.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vanding, men ikke gennemvædet. Overvanding kan føre til rådne rødder.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de velduftende blomster og nektar, de producerer. Derfor er det et godt valg til en sommerfuglehaven eller bivenlig have.

  Ja, "Ptelea trifoliata" er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle, bier og andre insekter. Derudover giver planten skjulesteder og mad til forskellige dyrearter. At tilføje denne plante til haven kan hjælpe med at øge biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i maj, juni og juli, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Det er en stærk haveplante, der tåler sollys godt.

  Frugterne fra denne plante er ikke spiselige og kan endda være let giftige, hvis de indtages i store mængder. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante. Det er bedre at lade frugterne være og nyde planten som en haveplante.

  Ja, planten har et tæt bladtag, der kan dæmpe lyden. Det kan forårsage en let reduktion i støjen i det område, hvor det er plantet. Det er dog ikke så effektivt som specifikke støjdæmpende materialer.

 • Beskær planten om foråret for at fjerne døde eller beskadigede grene og bevare formen. Klip grene helt ned til jorden for at fremme sund vækst. Undgå at beskære om efteråret eller vinteren for at undgå skade fra frost.

  Haveplanter som disse har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at forhindre rådne rødder. Giv vand ved plantens base og undgå bladfugtighed for at forhindre svampesygdomme.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld med en let sur pH. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke drivvåd. Undgå tung, lerholdig pottemuld for at undgå rodrot.

  Ptelea trifoliata trives bedst i en veldrænet jord med masser af organisk materiale. Jordbunden skal være neutral til let sur og må ikke være for tung eller for våd. En frugtbar jord med tilstrækkelige næringsstoffer vil fremme plantens vækst og sundhed.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse, og at jorden ikke er for våd. Det anbefales at beskytte planten mod kraftig vind.

  For planter, der falder under kategorien Haveplanter, er det vigtigt at beskytte dem mod frost om vinteren. Dette kan gøres ved at anvende muld rundt om rødderne eller ved at dække planten til med et tykt lag blade. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand i vintermånederne.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er meget vinterhårdfør. Beskær gamle grene om foråret og give regelmæssigt vand i tørre perioder. Det anbefales at gøde planten om foråret.

  Have i tankerne, at planter som disse har brug for regelmæssig gødning for at sikre en sund vækst og blomstring. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og gentag dette i løbet af vækstsæsonen. Vær opmærksom på at følge doseringen som angivet på emballagen for at undgå overgødskning.

  Mulch er en god måde at beskytte jorden omkring denne haveplante mod udtørring og ukrudt vækst. Ved at lægge et lag mulch forbliver jorden fugtig, og planten bliver bedre beskyttet mod temperatursvingninger. Vær opmærksom på, at mulch ikke påføres direkte mod plantens stamme for at undgå råd.

  Jordens surhedsgrad, hvor denne plante vokser, skal være neutral til let alkalisk. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi for at fremme plantens sundhed og vækst. Dette kan blandt andet gøres ved at tilføje kalk, hvis jorden er for sur.

  Denne plante kan være følsom over for angreb fra bladlus, larver og biller. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt for disse skadedyr og om nødvendigt bruge passende bekæmpelsesmidler. Det er også vigtigt at holde planten sund ved at give tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer.

 • Beskrivelse

  Ptelea trifoliata, også kendt som trebladet humletræ, er en busk eller lille træ indfødt til Nordamerika. Bladene er aflange og består af tre delblade, der lidt ligner humlekegler. Om foråret blomstrer planten med små, ubemærkede gule blomster, der spreder en behagelig duft. Efter blomstringen danner Ptelea trifoliata flade frugtkapsler, der bliver hængende længe på planten. Denne plante trives godt i solrige til halvskyggefulde miljøer og bruges ofte i landskabsbeplantninger på grund af dens dekorative blade og frugter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.