Pyracantha angustifolia

Pyracantha

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pyracantha angustifolia is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn stekelige takken en glanzende, smalle bladeren. In het voorjaar produceert de plant kleine, witte bloemen gevolgd door heldere, rode bessen in de herfst. Deze bessen zijn geliefd bij vogels en zorgen voor een kleurrijk accent in de tuin. Pyracantha angustifolia gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en verdraagt goed droge grond. Het is een populaire plant voor heggen, borders en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pyracantha angustifolia is groenblijvend.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus bestand tegen milde tot gematigde vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen zeer makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De plant heeft minstens 2-3 meter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten of structuren om luchtcirculatie mogelijk te maken. Houd ook rekening met de hoogte en spreiding van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed gedijen in de schaduw. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt om gezond te blijven en goed te groeien. Overmatige schaduw kan de bloei en groei van de plant belemmeren.

  De Pyracantha angustifolia heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, het trek bijen en vlinders aan vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het vogels aantrekt met zijn bessen, waardoor ze een voedselbron hebben in de winter. Daarnaast biedt de plant ook beschutting aan kleine dieren en insecten. Het zorgt dus voor een gevarieerde en levendige tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan tot vier weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Planten die onder de categorie Tuinplanten vallen, zijn over het algemeen goed bestand tegen de zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is en de zon fel schijnt.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen en kunnen zelfs licht giftig zijn. Het wordt aanbevolen om ze niet te consumeren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn dichte groei en kan geluiden dempen. Het dichte bladerdek en de stekelige takken helpen bij het absorberen van geluidstrillingen. Dit maakt hem geschikt als natuurlijke geluidsisolatie in de tuin.

 • De "Pyracantha angustifolia" kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode, zieke en kruisende takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Knip de takken tot de gewenste lengte en vorm.

  De tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Pyracantha angustifolia gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met compost voor optimale groei.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Pyracantha angustifolia te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om de plant te bedekken met een jute zak of vliesdoek. Zorg ervoor dat de wortels goed beschermd zijn met mulch of bladeren. Vergeet niet om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes in de winter.

  De plant vraagt weinig onderhoud en is zeer winterhard. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef in het voorjaar een lichte bemesting.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om jaarlijks te bemesten met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor sierplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en weinig bloemen.

  Mulchen kan nuttig zijn voor deze plant omdat het de grond vochtig houdt en onkruidgroei tegengaat. Gebruik organische mulch zoals compost of boomschors en breng een laag aan van 5-10 cm rond de plant, maar vermijd contact met de stam. Vernieuw de mulch jaarlijks aan het begin van het groeiseizoen voor optimale groei van de plant.

  De Pyracantha angustifolia groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen om de pH-waarde van de bodem in balans te houden.

  omwille van zijn aantrekkelijke bessen, maar kan gevoelig zijn voor bladluizen en spintmijten. Regelmatig controleren op deze plagen en indien nodig behandelen met biologische bestrijdingsmiddelen is aanbevolen voor een gezonde groei van de plant. Het gebruik van pesticiden wordt afgeraden vanwege mogelijke schade aan het milieu.

 • Omschrijving

  Pyracantha angustifolia is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn stekelige takken en glanzende, smalle bladeren. In het voorjaar produceert de plant kleine, witte bloemen gevolgd door heldere, rode bessen in de herfst. Deze bessen zijn geliefd bij vogels en zorgen voor een kleurrijk accent in de tuin. Pyracantha angustifolia gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en verdraagt goed droge grond. Het is een populaire plant voor heggen, borders en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.