Pyracantha coccinea 'Red Cushion'

Pyracantha

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pyracantha coccinea 'Red Cushion' is een decoratieve plant met glanzende groene bladeren en rode bessen in het najaar. De plant groeit compact en heeft een kussenachtige vorm, vandaar de naam 'Red Cushion'. In het voorjaar bloeit de plant met witte bloemen die insecten aantrekken. De rode bessen zijn geliefd bij vogels en zorgen voor een kleurrijke aanblik in de tuin. De Pyracantha coccinea 'Red Cushion' is winterhard en vraagt weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pyracantha coccinea 'Red Cushion' is groenblijvend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig snoeien en voldoende water geven zijn belangrijk voor een gezonde groei. Verder kunnen eventuele plagen en ziektes vrij eenvoudig behandeld worden.

  De Pyracantha coccinea 'Red Cushion' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende plaats is om de struik goed te laten groeien en te bloeien. Houd ook rekening met de ruimte die de plant inneemt wanneer deze volgroeid is.

  Nee, Tuinplanten zoals Pyracantha coccinea 'Red Cushion' groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Pyracantha coccinea 'Red Cushion' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Let op dat de plant niet uitdroogt tijdens droge periodes.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, de Pyracantha coccinea 'Red Cushion' is goed voor de biodiversiteit, omdat het bloemen en bessen produceert die vogels en insecten aantrekken. Dit draagt bij aan de voedselvoorziening en het behoud van verschillende diersoorten in de tuin. Het kan ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren.

  De plant bloeit in mei en juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om ze niet in te nemen. Het is belangrijk om te voorkomen dat kinderen of huisdieren de bessen consumeren.

  Ja, Pyracantha coccinea 'Red Cushion' heeft dichte begroeiing die geluidsgolven kan absorberen en daardoor geluid dempt. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van geluidshinder in de tuin.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant om een compacte vorm te behouden. Let op de doornen bij het snoeien en draag handschoenen om verwondingen te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Zorg ervoor dat de potgrond voedzaam is en voldoende vocht vasthoudt. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De plant gedijt goed op een zonnige standplaats en kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind. De grond moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan door de plant af te dekken met stro of mulch. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, behalve het snoeien na de bloei om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en bemest de plant in het voorjaar. Zorg voor een zonnige standplaats voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals Pyracantha hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond en sterk te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals halverwege de zomer voor optimale resultaten.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, waardoor de plant beter kan groeien en bloeien. Bovendien beschermt mulch de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en onkruidgroei. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de plant.

  De Pyracantha coccinea 'Red Cushion' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je overwegen om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van luizen, spint of andere insecten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet om het probleem aan te pakken.

 • Omschrijving

  De Pyracantha coccinea 'Red Cushion' is een decoratieve plant met glanzende groene bladeren en rode bessen in het najaar. De plant groeit compact en heeft een kussenachtige vorm, vandaar de naam 'Red Cushion'. In het voorjaar bloeit de plant met witte bloemen die insecten aantrekken. De rode bessen zijn geliefd bij vogels en zorgen voor een kleurrijke aanblik in de tuin. De Pyracantha coccinea 'Red Cushion' is winterhard en vraagt weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.