Pyracantha 'Orange Glow'

Pyracantha

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pyracantha 'Orange Glow' er en stedsegrøn busk med torner og blank mørkegrønne blade. Om foråret blomstrer planten med små hvide blomster, efterfulgt af iøjnefaldende orange bær om efteråret. Bærene er populære blandt fugle og tilføjer farve til haven i løbet af efteråret og vinteren. Busken kan bruges som hækplante, solitær busk eller som klatreplante mod en mur eller hegn. Pyracantha 'Orange Glow' trives bedst i fuld sol eller halvskygge og har god vinterhårdførhed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pyracantha 'Orange Glow' er stedsegrøn. Planten beholder sine blade hele året. Planter, der er stedsegrønne, beholder deres blade i alle sæsoner.

  Denne plante er hårdfør op til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer. Denne haveplante kan derfor overleve i koldere klimaer.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Det kræver regelmæssig beskæring og tilstrækkeligt sollys for at trives godt. Sørg også for, at planten får regelmæssigt vand, men undgå at give for meget vand for at undgå rodæg.

  Pyracantha 'Orange Glow' har brug for mindst 2-4 meter plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse til dens maksimale størrelse. Tag også hensyn til plantens bredde, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Haveplanter som Pyracantha 'Orange Glow' vokser generelt bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan planten have sværere ved at vokse og blomstre, og det kan påvirke frugtdannelsen. Det er derfor en god idé at plante Pyracantha 'Orange Glow' et sted, hvor den får meget sollys.

  Have brug for planter som Pyracantha 'Orange Glow' har generelt behov for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Planten har typisk brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodælt.

  Ja, Pyracantha 'Orange Glow' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække insekter. Planten bidrager til biodiversitet og hjælper med bestøvningen af andre planter.

  Ja, Pyracantha 'Orange Glow' er godt for biodiversitet, fordi det producerer bær, der tiltrækker fugle. Derudover tiltrækker det også insekter, der er vigtige for økosystemet. Det giver derfor en fødekilde og skjulested for forskellige dyr.

  Planten blomstrer i maj og juni månederne, og blomstringen kan vare op til cirka fire uger.

  Ja, Pyracantha 'Orange Glow' trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig beliggenhed. Det er en stærk og robust plante, der kan klare direkte sollys. Sørg for tilstrækkelig vand og næring for en sund vækst og blomstring.

  Nej, bærrene fra Pyracantha 'Orange Glow' er giftige for mennesker og kan forårsage maveproblemer. Det frarådes kraftigt at indtage disse bær. Det er bedst at undgå at have dem i nærheden af børn eller kæledyr.

  Ja, Pyracantha 'Orange Glow' har tætte voksende blade og grene, der kan dæmpe lyd. Det kan hjælpe med at reducere støjforurening i haven.

 • For det bedste resultat anbefales det at beskære Pyracantha om foråret. Fjern døde grene og beskær planten let for at fremme formen og væksten. Sørg for at beskære tykke, gamle grene helt ned til basen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Kontroller regelmæssigt, om planten har brug for vand ved at røre ved jorden.

  For Pyracantha 'Orange Glow', er det vigtigt at sørge for en godt drænet pottejord. Vælg helst en pottejord, der er specielt egnet til haveplanter. Sørg for at pottejorden er rig på næringsstoffer og indeholder tilstrækkeligt med humus.

  Jordkvaliteten for haveplanter som Pyracantha 'Orange Glow' skal være veldrænet og rig på næringsstoffer. En neutral til let sur pH-værdi er ideel for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for vandholdig.

  Pyracantha 'Orange Glow' trives bedst på en solrig placering. Sørg for en veldrænet jord og beskyt planten mod kraftig vind. Denne haveplante er velegnet til både en hedgerække og en solitær busk.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod kulden. Dette kan gøres ved at pakke planten ind i jute, halm eller fiberdug. Sørg for, at rødderne også er beskyttet mod frost.

  Planten har brug for regelmæssig beskæring for at bevare sin form og fremme væksten. Fjern døde eller beskadigede grene om foråret og beskær lange skud tilbage om sommeren. Giv planten regelmæssigt vand i tørre perioder.

  For at fremme væksten og blomstringen er det vigtigt at gøde planten om foråret. Brug en organisk gødning til haveplanter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødning kan føre til skader på plantens rødder og blade.

  Mulch er godt for haveplanter, da det hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudtsvækst og forbedre jordstrukturen. Det anbefales at anvende et lag mulch på omkring 5-7 cm omkring plantens base, for at undgå direkte kontakt med stammen. Det er vigtigt at bruge organisk materiale, såsom kompost, træbark eller træflis.

  Pyracantha 'Orange Glow' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodbrand. Det anbefales at teste jordens surhedsgrad, før planten plantes.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter som Pyracantha 'Orange Glow' kan du bruge naturlige fjender som mariehøns eller rovmider. Derudover kan du også bruge insekticider, der er specielt udviklet til at bekæmpe for eksempel bladlus eller spindemider. Det er vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt og om nødvendigt gribe hurtigt ind for at undgå yderligere skade.

 • Beskrivelse

  Pyracantha 'Orange Glow' er en stedsegrøn busk med torner og blank mørkegrønne blade. Om foråret blomstrer planten med små hvide blomster, efterfulgt af iøjnefaldende orange bær om efteråret. Bærene er populære blandt fugle og tilføjer farve til haven i løbet af efteråret og vinteren. Busken kan bruges som hækplante, solitær busk eller som klatreplante mod en mur eller hegn. Pyracantha 'Orange Glow' trives bedst i fuld sol eller halvskygge og har god vinterhårdførhed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.