Pyrus calleryana 'Chanticleer'

Pyrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pyrus calleryana 'Chanticleer' is een sierpeerboom met een smalle en opgaande groeiwijze. Het blad is ovaalvormig en donkergroen van kleur, wat in de herfst verandert naar prachtige rode, oranje en gele tinten. In het voorjaar verschijnen er witte bloemen aan de boom die gevolgd worden door kleine ronde vruchten. Deze sierpeerboom is geschikt voor zowel in parken, tuinen als langs straten en wegen. Pyrus calleryana 'Chanticleer' is een sterke en winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de winter. Het is een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is aan te raden de plant tijdens strenge vorst te beschermen. In de winter kunnen de bladeren van de plant vallen, maar in het voorjaar zal de plant weer uitlopen.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en te bemesten voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende water en zonlicht voor een optimale bloei en groei.

  De 'Chanticleer' peerboom heeft een ruimte nodig van minimaal 4 meter breed en 10 meter hoog om optimaal te groeien. Plaats de boom op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Houd ook rekening met voldoende afstand tot andere beplanting om concurrentie te voorkomen.

  De Pyrus calleryana 'Chanticleer' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Hij kan wel wat schaduw verdragen, maar zal minder bloeien en minder vruchten ontwikkelen in de schaduw. Kies dus bij voorkeur een plekje in de zon voor deze plant.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij staat. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat of te droog is voordat je water geeft. Het beste is om de grond gelijkmatig vochtig te houden.

  Ja, de Pyrus calleryana 'Chanticleer' trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en de nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van deze nuttige insecten.

  Pyrus calleryana 'Chanticleer' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en vogels met zijn bloemen en vruchten. Het creëert ook een gevarieerd microklimaat voor andere planten en dieren in de tuin. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De "Pyrus calleryana 'Chanticleer'" bloeit in april en mei en de bloei duurt ongeveer twee weken. De bloemen zijn wit en verschijnen voordat het blad uitkomt.

  De Pyrus calleryana 'Chanticleer' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Deze boom kan goed tegen warme temperaturen en heeft voldoende zonlicht nodig voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de boom regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen. Het wordt niet aanbevolen om ze te consumeren. Het is voornamelijk aangeplant vanwege de mooie bloesems en herfstverkleuring.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect door de bladeren en takken die geluidsgolven absorberen en verspreiden. Het zorgt voor een akoestische barrière en kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar het geplant is. Echter, het geluidsdempende effect kan variëren afhankelijk van de locatie en omstandigheden.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode takken en snoei takken die elkaar kruisen. Zorg ervoor dat de vorm van de boom behouden blijft tijdens het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in te natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat is. Het is aanbevolen om de plant elk voorjaar te voorzien van nieuwe potgrond.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Een lichtzure bodem heeft de voorkeur voor optimale groei.

  De Pyrus calleryana 'Chanticleer' gedijt het best op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge standplaatsen. Deze tuinplant kan ook goed tegen luchtvervuiling en is daarom geschikt voor in de stadstuin.

  Je kunt de plant beschermen tegen vorst door mulch rond de basis aan te brengen. Snoei dode takken weg in het najaar om schade door sneeuw en ijs te verminderen. Bescherm de plant tegen sterke wind door een windbreker te plaatsen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en hoeft slechts af en toe gesnoeid te worden om zijn vorm te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Meststoffen kunnen in het voorjaar worden toegediend om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar organische mest te geven en in de zomer en herfst vloeibare meststoffen toe te dienen. Zorg ervoor dat de bemesting evenwichtig is en de juiste hoeveelheid voedingsstoffen bevat.

  Het is aan te raden om mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch een laag van ongeveer 5-7 cm vormt, maar laat het niet direct tegen de stam van de plant liggen.

  De Pyrus calleryana 'Chanticleer' groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op luizen, spintmijten en rupsen. Indien nodig kunnen ze bestreden worden met milieuvriendelijke insecticiden. Het is ook aan te raden om dode bladeren en takken te verwijderen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Pyrus calleryana 'Chanticleer' is een sierpeerboom met een smalle en opgaande groeiwijze. Het blad is ovaalvormig en donkergroen van kleur, wat in de herfst verandert naar prachtige rode, oranje en gele tinten. In het voorjaar verschijnen er witte bloemen aan de boom die gevolgd worden door kleine ronde vruchten. Deze sierpeerboom is geschikt voor zowel in parken, tuinen als langs straten en wegen. Pyrus calleryana 'Chanticleer' is een sterke en winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.