Pyrus communis subsp. caucasica

Pyrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pyrus communis subsp. caucasica is een ondersoort van de gewone peer (Pyrus communis) die afkomstig is uit de Kaukasus-regio. Deze plant heeft groene bladeren en produceert sappige en zoete peren. De bloemen van Pyrus communis subsp. caucasica zijn wit en verschijnen in de lente. De vruchten rijpen in de late zomer en zijn over het algemeen middelgroot van formaat. Deze perenboom gedijt goed in gematigde klimaten en is een populaire keuze voor tuinen en boomgaarden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pyrus communis subsp. caucasica is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de wintermaanden. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Hij kan dus overleven in ons klimaat.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft af en toe wat snoeiwerk nodig om zijn vorm te behouden. Het is een sterke en gezonde plant die weinig problemen zal veroorzaken in de tuin.

  De boom heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor een ruime plantplaats waar de wortels zich kunnen verspreiden. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de boom bij het planten.

  De plant groeit het best in de volle zon tot halfschaduw. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei.

  De Pyrus communis subsp. caucasica heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Een keer per week water geven is over het algemeen voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Door het aantrekken van bestuivers kan de plant zich voortplanten en zorgen voor de verspreiding van zaden. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het ondersteunen van de biodiversiteit.

  Ja, planten zorgen voor biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. Ze dragen bij aan een gezonde omgeving en ecologisch evenwicht. Het is daarom goed om tuinplanten te hebben in je tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke en robuuste plant die goed kan groeien in zonnige omstandigheden.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en kunnen rauw worden gegeten of verwerkt worden in diverse gerechten. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen voordat ze geconsumeerd worden. Eet enkel de vruchten die onbeschadigd zijn en vermijd het eten van de zaden.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te absorberen en daardoor geluidsdempend te werken. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustigere omgeving te creëren.

 • Om de plant gezond te houden en de vruchtvorming te stimuleren, is het belangrijk om te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in de winter, wanneer de plant in rust is. Verwijder dode takken en dun de plant indien nodig uit voor een optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor de Pyrus communis subsp. caucasica is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten en de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Kies bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De Pyrus communis subsp. caucasica gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem. Een bodem met een neutrale pH en voldoende voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te voeden om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in een goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Deze plant kan goed groeien in zowel een border als in een grote pot.

  Voor de winterbescherming is het aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Dit beschermt de wortels tegen vorstschade. Daarnaast kan ook een beschermende doek of vliesdoek over de plant worden gelegd om te beschermen tegen koude wind.

  De plant vereist regelmatig snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ook voor voldoende zonlicht en voedingsstoffen voor optimale groei.

  Voor deze plant is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of koemest. Daarnaast kun je in het najaar een speciale meststof voor fruitbomen gebruiken voor een goede groei en vruchtontwikkeling. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld en niet in contact komt met de stam.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de basis van deze plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Goede opties voor mulch zijn bijvoorbeeld compost, houtsnippers of stro. Pas op dat de mulchlaag niet te dik wordt, om verstikking van de plant te voorkomen.

  De bodem moet een pH-waarde hebben tussen de 5,5 en 7,5 voor optimale groei. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zuur of te alkalisch. Een regelmatige bodemtest kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals deze soort kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten en lieveheersbeestjes, of van natuurlijke middelen zoals neemolie. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van plagen kan helpen bij het vroegtijdig detecteren en aanpakken van eventueel ongedierte. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven, voldoende voeding te geven en de plant op een goede plek te zetten met voldoende zonlicht.

 • Omschrijving

  Pyrus communis subsp. caucasica is een ondersoort van de gewone peer (Pyrus communis) die afkomstig is uit de Kaukasus-regio. Deze plant heeft groene bladeren en produceert sappige en zoete peren. De bloemen van Pyrus communis subsp. caucasica zijn wit en verschijnen in de lente. De vruchten rijpen in de late zomer en zijn over het algemeen middelgroot van formaat. Deze perenboom gedijt goed in gematigde klimaten en is een populaire keuze voor tuinen en boomgaarden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.