Rhodotypos scandens

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhodotypos scandens er en elegant og klatrende busk, der kan blive op til 2 meter høj. Denne plante har mørkegrønne blade og producerer små hvide blomster om foråret, der ligner jordbærblomster. Efter blomstringen kommer der sorte bæragtige frugter på busken, som tiltrækker fugle. Rhodoypos scandens foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Det er en smuk tilføjelse til en have eller som en afskærmning langs et hegn eller en skærm.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, "Rhodotypos scandens" er ikke stedsegrønt. Denne plante mister sine blade om efteråret og vinteren.

  Rhodotypos scandens er vinterhård op til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten ved koldere temperaturer. Det er en god idé at beskytte planten med for eksempel muld eller fiberdug i vintermånederne.

  "Rhodotypos scandens" er en let plante at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Den trives godt i de fleste jordtyper og kræver kun lejlighedsvis beskæring. Denne plante er et godt valg for nybegyndere i haven.

  Planten har brug for plads til at sprede sig fuldt ud og vokse. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at undgå kvælning og for at modtage tilstrækkeligt sollys. Tag hensyn til plantens endelige størrelse ved plantning.

  Ja, Rhodotypos scandens trives godt i skyggen. Denne plante trives godt i skyggefulde miljøer og har brug for lidt sollys for at vokse. Det er et ideelt valg til haver med masser af skygge.

  Rhodotypos scandens har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen i gennemsnit, afhængigt af jord og vejrforhold. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd eller for tør, men hold den fugtig. Overvanding kan føre til rodrot.

  Rhodotypos scandens er ikke kendt som en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier. Den har hvide blomster, der skiller sig ud mere på grund af deres æstetiske værdi end deres tiltrækningskraft for bestøvere. Den er især populær på grund af dens lange blomstringsperiode og smukke efterårsfarver.

  Ja, Rhodotypos scandens bidrager til biodiversiteten på grund af blomsterne, der tiltrækker bier og sommerfugle. Derudover kan fugle spise bærrene, som denne plante producerer. Derved skaber den et varieret økosystem i haven.

  Rhodotypos scandens blomstrer normalt i maj og juni månederne. Blomstringen kan vare cirka 3 til 4 uger.

  Ja, Haveplanter kan generelt godt tåle fuld sol. De har brug for meget lys for at vokse og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand.

  Nej, bærrene fra denne plante er ikke spiselige. Det er vigtigt kun at indtage planter, hvor det er kendt, at de er sikre at spise.

  Ja, planten har tæt vækst og blade, der kan absorbere lyd. Dette gør det muligt for dem at virke en smule lyddæmpende i en given omgivelse.

 • Rhodotypos scandens bør bedst beskæres efter blomstring for at opretholde plantens form og sundhed. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten til den ønskede højde og form. Regelmæssig beskæring fremmer en fuld og sund vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at forhindre rodrot. Giv planten vand ved basen og undgå at fugte bladene for at forhindre sygdomme.

  Rhodotypos scandens trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer ud. Om nødvendigt omplant planten om foråret.

  Rhodotypos scandens trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for sur eller for alkalisk, og at der er tilstrækkeligt med organisk materiale til stede. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden og om nødvendigt tilføre gødning eller forbedre den.

  Denne plante trives godt på en solrig eller halvskyggeplads i fugtig, godt drænet jord. Sørg for tilstrækkelig plads til planten for at kunne brede sig og klatre. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård vind for at undgå skader.

  For at beskytte planten mod frost kan du lægge mulch omkring rødderne for at holde dem varmere. Derudover kan du dække planterne med beskyttende fleece under kolde perioder. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  For at opnå optimalt resultat skal planten jævnligt beskæres for at bevare formen og fremme blomstringen. Sørg for en veldrænet jord og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Brug en universel gødning for sund vækst og blomstring.

  Have buksbom planter generelt brug for en moderat mængde gødning. Det anbefales at bruge organisk gødning om foråret og sommeren. Overgødskning kan føre til dårlig vækst og blomstring.

  Det anbefales at påføre et tykt lag organisk mulch materiale omkring planten for at holde på fugten og undertrykke ukrudt. Dette kan bestå af kompost, blade eller træflis. Sørg for, at mulchlaget ikke påføres direkte mod plantens stamme for at undgå rodælte.

  Rhodotypos scandens trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer og god dræning for en sund vækst. At teste og justere pH-værdien regelmæssigt kan hjælpe med at holde planten sund.

  Planter i haven kan have problemer med forskellige former for skadedyr som lus, larver og snegle. Det er vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt og om nødvendigt handle. Dette kan f.eks. være ved at fjerne skadedyr med hånden eller ved at bruge biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Rhodotypos scandens er en elegant og klatrende busk, der kan blive op til 2 meter høj. Denne plante har mørkegrønne blade og producerer små hvide blomster om foråret, der ligner jordbærblomster. Efter blomstringen kommer der sorte bæragtige frugter på busken, som tiltrækker fugle. Rhodoypos scandens foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Det er en smuk tilføjelse til en have eller som en afskærmning langs et hegn eller en skærm.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.