Ribes sanguineum 'Atrorubens Select'

Ribes

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ribes sanguineum 'Atrorubens Select' is een mooie en opvallende plant die behoort tot de Ribes familie. De plant staat bekend om zijn felrode bloemen die in trossen bloeien in het voorjaar. Het blad van de plant is groen en heeft een licht glanzende uitstraling. 'Atrorubens Select' is een selectie met diepere en intensere rode bloemen dan de gewone soort. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en is goed winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Ribes sanguineum 'Atrorubens Select' is een bladverliezende plant. De plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft in de winter kaal. Het is dus geen groenblijvende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme kou. In de winter kan een mulchlaag helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ribes zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereisen weinig speciale zorg. Ze groeien goed in de meeste bodemsoorten en hebben weinig last van ziekten en plagen. Regelmatig snoeien en water geven in droge periodes is voldoende voor een gezonde groei.

  De Ribes sanguineum 'Atrorubens Select' heeft ongeveer 2 meter ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en uit te groeien. Houd ook rekening met eventuele andere beplanting in de directe omgeving.

  Ja, Ribes sanguineum 'Atrorubens Select' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. De plant zal minder goed groeien en bloeien in de schaduw. Zorg voor voldoende zonlicht voor optimale groei.

  Ribes sanguineum 'Atrorubens Select' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door lichtvochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar en stuifmeel. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, Ribes sanguineum 'Atrorubens Select' is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen heeft die bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast biedt de plant ook schuilplekken voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan helpen om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze tuinplant bloeit in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, de Ribes sanguineum 'Atrorubens Select' kan goed tegen de volle zon en prefereert zelfs een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Te weinig zonlicht kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Nee, de Ribes sanguineum 'Atrorubens Select' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het sap van de plant kan lichte huidirritatie veroorzaken.

  Sommige tuinplanten kunnen helpen geluid te absorberen, maar over het algemeen zijn ze niet specifiek ontworpen om geluid te dempen. Het is belangrijk om te begrijpen dat de impact van planten op geluid varieert en dat andere methoden zoals geluidsisolatie effectiever kunnen zijn. Het kiezen van dichte vegetatie met grote bladeren kan helpen om geluid enigszins te verminderen.

 • Om de plant gezond en goed te laten groeien, is het aan te raden om jaarlijks na de bloei te snoeien. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei ook enkele oudere takken weg om de vorm te behouden. Probeer de takken niet te kort af te knippen, zodat de plant voldoende energie heeft om nieuwe scheuten te ontwikkelen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelinfecties te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei. Vermijd potgrond die te zwaar is of te veel water vasthoudt om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende, vruchtbare bodem met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat en beschermd is tegen harde wind. De grond moet goed doorlatend en vochtig zijn, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien om de groei te bevorderen.

  Tijdens de winter is het belangrijk om deze plant goed te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren. Daarnaast is het aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Deze plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Zorg ervoor dat dode of beschadigde takken worden verwijderd. De plant gedijt het best in goed doorlatende grond en een plek met voldoende zonlicht.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te geven, zoals compost of mestkorrels. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig rond de plant wordt verdeeld en niet direct tegen de stam aan ligt. Overbemesting kan leiden tot een te snelle groei en zwakke planten.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. De mulchlaag kan jaarlijks vernieuwd worden voor het beste resultaat.

  De Ribes sanguineum 'Atrorubens Select' gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de bodem een pH-waarde heeft tussen de 5,5 en 6,5 voor een optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf.

  De plant heeft meestal geen last van ernstig ongedierte. Bladluizen kunnen soms voorkomen, maar kunnen eenvoudig worden bestreden met natuurlijke vijanden of zeepsop. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  Ribes sanguineum 'Atrorubens Select' is een mooie en opvallende plant die behoort tot de Ribes familie. De plant staat bekend om zijn felrode bloemen die in trossen bloeien in het voorjaar. Het blad van de plant is groen en heeft een licht glanzende uitstraling. 'Atrorubens Select' is een selectie met diepere en intensere rode bloemen dan de gewone soort. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en is goed winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.