Robinia pseudoacacia 'Bessoniana'

Robinia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Robinia pseudoacacia 'Bessoniana' is een sierlijke boom met een opgaande groeiwijze en een ronde kroon. De bladeren zijn geveerd en hebben een frisgroene kleur. In het voorjaar bloeit de boom met prachtige trossen witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er lange peulen aan de boom. Deze boom is goed winterhard en geschikt voor de meeste bodemsoorten. Robinia pseudoacacia 'Bessoniana' is een sterke en onderhoudsvriendelijke boom die goed gedijt in zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Robinia pseudoacacia 'Bessoniana' is niet groenblijvend. Het blad valt in de herfst af en verschijnt pas weer in het voorjaar. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan goed overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke eisen. Het is een sterke en winterharde tuinplant die weinig aandacht nodig heeft om goed te gedijen. Regelmatig snoeien kan wenselijk zijn om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Robinia pseudoacacia 'Bessoniana' heeft voldoende ruimte nodig om zich te ontwikkelen tot een volwassen boom. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels uit te kunnen spreiden en voldoende licht en lucht te krijgen. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. In de schaduw zal de groei echter minder snel zijn en kan de plant minder bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft wekelijks ongeveer 1-2 keer water nodig, afhankelijk van het weer en de grond waarin hij staat. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Het is belangrijk om de vochtigheid goed in de gaten te houden en indien nodig water te geven.

  Ja, de plant Robinia pseudoacacia 'Bessoniana' staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle plant voor de biodiversiteit in de tuin. Planten die vlinders en bijen aantrekken dragen bij aan de bestuiving van andere planten en het behouden van een gezonde ecosysteem.

  De plant Robinia pseudoacacia 'Bessoniana' is niet inheems en kan invloed hebben op de biodiversiteit doordat het andere planten kan verdringen. Het is daarom beter om te kiezen voor inheemse planten die de lokale biodiversiteit kunnen ondersteunen.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Deze plant kan goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, Robinia pseudoacacia 'Bessoniana' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar zijn bestemd.

  Ja, deze plant kan geluidsdempend zijn vanwege zijn dichte bladstructuur en rijke takken. Het kan helpen om het geluid te absorberen en te verminderen, vooral in een tuinsetting.

 • Het snoeien van deze plant kan het best gebeuren in late winter of vroege lente om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei terug tot op gezonde zijtakken. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en bevordert de bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Kies voor een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei.

  Deze plant prefereert een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, maar ook niet te droog. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie in vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst. Het is een struik die goed kan groeien in zowel stadstuinen als landelijke tuinen.

  In de winter is het aan te raden om deze plant te beschermen tegen vorst door mulch toe te voegen rond de wortels. Bescherm de plant ook tegen sterke wind en hevige regenval. Indien mogelijk, kan je de plant in een pot verplaatsen naar een beschutte locatie tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien in het voorjaar kan de vorm en gezondheid van de plant bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om jaarlijks in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of mestkorrels. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de plant, maar niet direct tegen de stam. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei van de plant.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag van 5-10 centimeter aan rondom de plant, maar vermijd direct contact met de stam.

  De plant verkiest een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6.5 en 7.5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of organisch materiaal.

  Planten kunnen last hebben van verschillende soorten ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten en rupsen. Om ongedierte te bestrijden kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld roofmijten of lieveheersbeestjes. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  Robinia pseudoacacia 'Bessoniana' is een sierlijke boom met een opgaande groeiwijze en een ronde kroon. De bladeren zijn geveerd en hebben een frisgroene kleur. In het voorjaar bloeit de boom met prachtige trossen witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er lange peulen aan de boom. Deze boom is goed winterhard en geschikt voor de meeste bodemsoorten. Robinia pseudoacacia 'Bessoniana' is een sterke en onderhoudsvriendelijke boom die goed gedijt in zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.