Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'

Robinia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera' er en kugleformet variant af den kendte falske akacie. Denne langsomt voksende træ har en kompakt krone og en gedigen vækstform. Bladene på 'Umbraculifera' er fjerformede og grønne. Om sommeren blomstrer planten med hængende klaser af duftende hvide blomster. Dette træ er godt modstandsdygtigt over for luftforurening og kan klare sig godt i tørke.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante. I løbet af efteråret mister planten sine blade.

  Planten er vinterhårde ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder. Denne plante kan derfor godt overleve i vores klima.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. De kræver lidt pleje og er modstandsdygtige over for forskellige vejrforhold. Det er vigtigt at beskære træet regelmæssigt for at bevare formen.

  Planten har brug for masser af plads til at vokse, helst et sted hvor den frit kan brede sig ud. Hold mindst en afstand på 3 meter mellem denne plante og andre beplantninger. Sørg for, at den får tilstrækkeligt med sollys og luft.

  Planten trives bedst i fuld sol til let skygge. I dybere skygge kan plantens vækst sænke. Derfor anbefales det at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera' har brug for vand cirka en til to gange om ugen. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. I tørre perioder kan det være nødvendigt at vande hyppigere.

  Ja, planten lokker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er en attraktiv plante for bestøvere i haven.

  Ja, Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera' er godt for biodiversitet, fordi blomsterne tiltrækker insekter, og træet tilbyder ly til fugle. At tilføje denne plante til din have kan hjælpe med at fremme sunde og forskelligartede økosystemer.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det er en stærk og robust plante, der er godt i stand til at modstå sollys.

  Nej, planten Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante på grund af mulige giftstoffer. Det er bedst at bruge denne plante kun til dekorative formål.

  Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera' har tætte blade, der kan absorbere lyd, hvilket gør det lidt lyddæmpende. Det kan derfor være et godt valg til haver eller udendørsområder, hvor støjgener er et problem.

 • Denne plante skal beskæres årligt for at opretholde form og vækst. Beskær om foråret eller tidligt om sommeren efter blomstringen. Fjern døde, beskadigede eller krydsende grene for at fremme plantens sundhed.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå også, at rødderne står for længe i våd jord. Giv vand ved plantens base og ikke på bladene for at undgå svampesygdomme.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug gerne en pottemuld specielt til haveplanter.

  Jorden skal være godt drænet og næringsrig til denne plante. Undgå våd jord, da det kan føre til rodod. En neutral til let sur pH-værdi er ideel for sund vækst.

  Planten trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod hård vind.

  Det anbefales at dække planten om vinteren med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne mod frostskader. Beskyt også planten mod kold vind ved at plante den tæt på en beskyttet væg. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå vandstagnation om vinteren.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Det anbefales at beskære den lejlighedsvis for at bevare formen. Regelmæssig vanding i tørre perioder er vigtig for en sund vækst.

  Have planter har generelt brug for regelmæssig gødning med en generel gødning, helst om foråret og sommeren. Brug en gødning specielt til haveplanter og følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig vand efter gødskning.

  Det anbefales at lægge et lag af organisk materiale omkring planten for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Mulch kan bestå af kompost, barkflis eller træflis. Sørg for, at mulchlaget er ca. 5-7,5 centimeter tykt for at beskytte planten optimalt.

  Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt og om nødvendigt justere den for at fremme plantens vækst og sundhed. Det anbefales at tilføje organisk stof til jorden for at regulere surhedsgraden.

  Det er vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for skadedyr som bladlus eller larver. Hvis nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller pyrethrum anvendes. Det anbefales også at holde planten sund og stærk ved at give tilstrækkelig næring og vand.

 • Beskrivelse

  Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera' er en kugleformet variant af den kendte falske akacie. Denne langsomt voksende træ har en kompakt krone og en gedigen vækstform. Bladene på 'Umbraculifera' er fjerformede og grønne. Om sommeren blomstrer planten med hængende klaser af duftende hvide blomster. Dette træ er godt modstandsdygtigt over for luftforurening og kan klare sig godt i tørke.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.