Robinia x margaretta Casque Rouge

Robinia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Robinia x margaretta Casque Rouge, ook wel bekend als de rode acacia, is een kleine loofboom met een opgaande groeiwijze. De bladeren zijn lichtgroen van kleur en bestaan uit meerdere kleine deelblaadjes. In het voorjaar bloeit de boom met opvallende rode bloemtrossen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei vormen zich peulen met zaden aan de boom. De Robinia x margaretta Casque Rouge staat graag op een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst afvallen. Het is een tuinplant en heeft een blad dat rood wordt in de herfst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Planten beschermen met bijvoorbeeld een jute zak kan helpen bij lagere temperaturen.

  De plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de grond goed vochtig te houden. Verder is het aan te raden om de plant jaarlijks te bemesten voor een optimale groei.

  Voor deze plant heeft u een ruime plantenbak of een plek in de tuin nodig waar hij zich vrij kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels en takken uit te strekken. Houd ook rekening met de hoogte en breedte die de plant kan bereiken.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In te veel schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectar en kleurrijke bloem. Dit maakt de plant een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij nectarrijke bloemen heeft die bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast biedt hij schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en vogels. Als tuinplant draagt hij dus bij aan het bevorderen van biodiversiteit in de omgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni, en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht ontvangt om goed te groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherm de plant bij extreme hitte.

  Nee, de Robinia x margaretta Casque Rouge is niet eetbaar. Het is raadzaam om geen onderdelen van deze plant te consumeren. Het wordt aangeraden om enkel planten te eten die specifiek bestemd zijn voor consumptie.

  De Robinia x margaretta Casque Rouge heeft geen specifieke eigenschappen van geluidsdemping. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant met paarse bloemen. Andere planten kunnen beter geschikt zijn voor geluidsdemping.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in de late winter of vroege lente na de vorstperiode. Verwijder dode en beschadigde takken en snoei de overige takken tot gewenste vorm en grootte. Eventueel kun je ook oudere takken wegknippen om de groei van nieuwe takken te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan regelmatig een kleine hoeveelheid.

  De Robinia x margaretta Casque Rouge gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat staan. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor Tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende en voedzame grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een pH-waarde van neutraal tot licht zuur.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Deze plant heeft in de winter bescherming nodig, zoals het bedekken met een dikke laag mulch of een winterbeschermingsdoek. Zorg ervoor dat de plant goed is ingepakt om vorstschade te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek om de kans op bevriezing te verkleinen.

  De plant vereist weinig onderhoud en hoeft niet vaak gesnoeid te worden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef de plant regelmatig water. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken.

  Gebruik bij voorkeur organische mest in het voorjaar voor een optimale groei en bloei. Geef de plant extra voeding als de bladeren geel worden of de groei stagneert. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk bij het onderhouden van deze plant, omdat het de bodem vochtig houdt en onkruidgroei onderdrukt. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch, en breng een laag aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam wordt geplaatst om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren, dus het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk. Het is aan te raden om de bodem jaarlijks te testen en zo nodig te bemesten met kalk om de pH-waarde op het gewenste niveau te houden.

  De plant heeft over het algemeen weinig last van plagen, maar kan soms last krijgen van bladluizen. Deze kunnen worden bestreden met een milieuvriendelijke zeepoplossing of met roofdieren zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte kan verdere verspreiding voorkomen.

 • Omschrijving

  Robinia x margaretta Casque Rouge, ook wel bekend als de rode acacia, is een kleine loofboom met een opgaande groeiwijze. De bladeren zijn lichtgroen van kleur en bestaan uit meerdere kleine deelblaadjes. In het voorjaar bloeit de boom met opvallende rode bloemtrossen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei vormen zich peulen met zaden aan de boom. De Robinia x margaretta Casque Rouge staat graag op een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.