Salix alba 'Chermesina'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salix alba 'Chermesina' er en variation af Almindelig Pil med en iøjnefaldende rød bark, som især er godt synlig om vinteren. Bladene er langstrakte og grønne i farven. Denne træ bliver cirka 10-12 meter høj og har en smal, opret vækstform. Salix alba 'Chermesina' foretrækker en fugtig jord og trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted. Om foråret producerer dette træ aks, som udgør et dekorativt element.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Salix alba 'Chermesina' er ikke en stedsegrøn plante og vil miste sine blade i efteråret og vinterperioden. Det er en løvfældende busk, der vil udvikle nyt løv om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Det anbefales at tilføje ekstra isolering omkring planten under frostperioder.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde, så længe den får tilstrækkeligt med sollys og vand. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at bevare væksten og formen. Da det er en haveplante, kan den trives godt i de fleste haveomgivelser.

  Salix alba 'Chermesina' har brug for plads til at vokse godt og udvikle sig. Sørg for tilstrækkelig plads, så planten kan nå sin fulde størrelse og trives godt. Tag hensyn til plantens endelige størrelse ved plantning i haven.

  Salix alba 'Chermesina' trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen vil væksten være mindre optimal, og planten kan blomstre mindre. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for de bedste vækstresultater.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. I tørre perioder kan det være nødvendigt at vande hyppigere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse vigtige bestøvere. Planten tiltrækker også andre insekter med sine blomster, der hjælper med bestøvningen.

  Salix alba 'Chermesina' bidrager til biodiversitet ved at tiltrække insekter og fugle. Planten giver ly og mad til forskellige dyr i haven. Det hjælper med at skabe et sundt og varieret miljø at leve i.

  Denne plante blomstrer i marts og april og blomstringsperioden varer cirka 1 til 2 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt i solrige forhold. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand, når planten står i fuld sol.

  Nej, plantens blade og grene er ikke spiselige for mennesker. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt betragtes som spiselige og sikre at indtage. Derfor frarådes det at spise denne plante.

  Ja, planten Salix alba 'Chermesina' har lyddæmpende egenskaber takket være dens blade og grene. Dette medfører, at lyden i omgivelserne mindskes. Det er et godt valg for at skabe en rolig og stille have.

 • Planten bør bedst beskæres sent om vinteren eller tidligt om foråret. Fjern døde grene og beskær eventuel uønsket vækst for at holde planten sund. Beskær lige over en knop eller sideskud for en smuk form.

  Denne plante har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder. Undgå at jorden bliver for våd, da det kan føre til problemer som skimmelsvamp og råd.

  For Salix alba 'Chermesina', det er vigtigt at bruge planteskov, der er egnet til haveplanter. Sørg for, at planteskoen er godt drænet og indeholder tilstrækkelig næring for at holde planten sund. Regelmæssig gødskning af planten kan hjælpe med god vækst og blomstring.

  Haveplanter kræver en godt drænet jord af en gennemsnitlig til god kvalitet. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd, men holder tilstrækkeligt med fugt for at holde planten sund. Nærringsrig jord anbefales til optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med fugtig, veldrænet jord. Placer planten på et beskyttet sted i haven, hvor den har tilstrækkelig plads til at vokse. Undgå for våd eller tør jord, da dette kan påvirke plantens sundhed.

  Denne plante har brug for vinterbeskyttelse, såsom at påføre muld omkring rodzonen og beskytte følsomme grene mod frost. Ved ekstrem kulde kan beskyttende materialer som jute eller fleece stof bruges. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod hård vind og frost for at undgå skader.

  Denne plante kræver regelmæssig beskæring for at bevare en god form og fremme væksten om foråret. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Gød planten om foråret for at fremme væksten.

  For haveplanter er det vigtigt at bruge en langsom frigivelses gødning om foråret for at stimulere væksten. Sørg for, at gødningen indeholder tilstrækkeligt med kvælstof, fosfor og kalium. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så hold dig til den anbefalede dosis.

  Mulch er et beskyttende lag organisk materiale, der placeres omkring planten for at holde på fugt, regulere jordtemperaturen og reducere ukrudtsvækst. Det kan bestå af for eksempel blade, halm, træflis eller kompost. Mulch anbefales til de fleste haveplanter, herunder træer og buske.

  Planten Salix alba 'Chermesina' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og foretage justeringer om nødvendigt med hjælp fra for eksempel gødning. Det anbefales at holde pH-værdien omkring 6 til 7 for optimal vækst af planten.

  Planten Salix alba 'Chermesina' kan lide af bladlus og spind. For at bekæmpe disse skadeinsekter kan du bekæmpe dem med et biologisk insektbekæmpelsesmiddel eller ved regelmæssigt at sprøjte planten med vand. Det er også vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr og handle straks, hvis det er nødvendigt.

 • Beskrivelse

  Salix alba 'Chermesina' er en variation af Almindelig Pil med en iøjnefaldende rød bark, som især er godt synlig om vinteren. Bladene er langstrakte og grønne i farven. Denne træ bliver cirka 10-12 meter høj og har en smal, opret vækstform. Salix alba 'Chermesina' foretrækker en fugtig jord og trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted. Om foråret producerer dette træ aks, som udgør et dekorativt element.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.