Salix caprea 'Kilmarnock'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Salix caprea 'Kilmarnock' is een treurwilg met een bolvormige kroon die hangende takken heeft. De bladeren van deze plant zijn ovaalvormig en groen van kleur, maar kunnen in de herfst verkleuren naar geel. In het voorjaar produceert de 'Kilmarnock' kleine, geelgroene katjes die de plant een sierlijke uitstraling geven. Deze boom groeit het beste op een vochtige, goed doorlatende grond en kan goed tegen natte omstandigheden. De Salix caprea 'Kilmarnock' is een prachtige tuinplant die zorgt voor een sfeervolle uitstraling met zijn hangende takken en groene bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de 'Kilmarnock' is geen groenblijvende plant. Het blad van deze plant zal in de herfst afvallen en pas in de lente weer aan de takken verschijnen. Deze plant is dus niet het hele jaar door groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is een goede keuze voor tuinen in gematigde klimaten.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de vorm te behouden. De plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond.

  Salix caprea 'Kilmarnock' is een dwergvorm van de gele wilg en heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg daarom voor een locatie waar de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich uit te spreiden. Houd rekening met zo'n 2 tot 3 meter ruimte rondom de plant.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in een meer beschutte omgeving. De plant vereist echter wel voldoende licht om te groeien en bloeien, dus zorg voor een gebalanceerde mix van schaduw en licht. Over het algemeen is de plant vrij flexibel en kan zich aanpassen aan verschillende groeiomstandigheden.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te lang drassig blijft. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  "Salix caprea 'Kilmarnock' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en het stuifmeel dat het produceert."

  Ja, Salix caprea 'Kilmarnock' is goed voor biodiversiteit, aangezien het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt het beschutting en voedsel voor verschillende diersoorten. Het bevordert daarmee de diversiteit aan planten en dieren in de omgeving.

  De plant bloeit in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens periodes van felle zon. Zorg er ook voor dat de grond goed vochtig blijft.

  De plant Salix caprea 'Kilmarnock' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plant. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen door zijn dichte bladerdek en takken. Het kan helpen om geluiden in de omgeving te absorberen en te verminderen. Het is echter geen volledige geluidswal en zal niet alle geluiden volledig blokkeren.

 • Deze plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Dit kan het beste in de late winter of het vroege voorjaar worden gedaan. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken terug tot een paar centimeter boven de grond.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om water te geven aan de plant, zodat deze goed kan groeien en bloeien in de tuin.

  Deze plant heeft geen speciale eisen voor potgrond en kan gedijen in de meeste standaard potgrondmixen. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aanbevolen om regelmatig de potgrond te vervangen of bij te vullen met voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit moet vochtig en goed gedraineerd zijn. De plant gedijt goed op vruchtbare grond met een neutrale pH. Vermijd te droge of te zure bodems.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of droge grond en zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en harde wind. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen en de takken in te pakken met jute of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant goed is ingepakt voordat de eerste vorst arriveert.

  Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar om een mooie vorm te behouden. Houd de grond goed vochtig, vooral in droge periodes. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze struik hebben regelmatig bemesting nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor de Tuinplanten en kan helpen bij het vasthouden van vocht, onkruid onderdrukken en de bodemtemperatuur reguleren. Bij het mulchen is het belangrijk om organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren te gebruiken. Breng een laag van 5-10 cm dik aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant komt.

  De Zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor deze plantensoort. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 ligt voor optimale groei en gezondheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig aanpassingen te doen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen en rupsen. Natuurlijke bestrijdingsmethoden, zoals roofinsecten of het gebruik van neemolie, kunnen helpen bij het voorkomen en behandelen van plagen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en gezonde bodem om de weerstand van de plant te verhogen.

 • Omschrijving

  De Salix caprea 'Kilmarnock' is een treurwilg met een bolvormige kroon die hangende takken heeft. De bladeren van deze plant zijn ovaalvormig en groen van kleur, maar kunnen in de herfst verkleuren naar geel. In het voorjaar produceert de 'Kilmarnock' kleine, geelgroene katjes die de plant een sierlijke uitstraling geven. Deze boom groeit het beste op een vochtige, goed doorlatende grond en kan goed tegen natte omstandigheden. De Salix caprea 'Kilmarnock' is een prachtige tuinplant die zorgt voor een sfeervolle uitstraling met zijn hangende takken en groene bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.