Salix x cottetii

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Salix x cottetii is een hybride wilg die ontstaan is uit de kruising van verschillende wilgensoorten. Het is een sierlijke struik met opvallend smalle, langwerpige bladeren die groen van kleur zijn. In het voorjaar produceert de plant kleine, gele bloemen die veel insecten aantrekken. Salix x cottetii gedijt goed op vochtige grond en kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 3 meter. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of landschapsontwerp vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  Salix x cottetii is een gemakkelijk te onderhouden plant. Het vereist enkel regelmatig snoeien om een mooie vorm te behouden. Verder heeft het weinig speciale verzorging nodig.

  Salix x cottetii heeft ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels uit te spreiden. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in de halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant echter belemmerd worden. Het is daarom het beste om de plant te plaatsen op een locatie waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen.

  Salix x cottetii heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant twee tot drie keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die gericht zijn op het ondersteunen van insectenpopulaties.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van insecten en vogels. Het biedt nestmogelijkheden en voedselbronnen voor verschillende soorten dieren. Het helpt ook om de bodem te verbeteren en voorkomt erosie.

  De Tuinplant bloeit in de maanden Maart en April en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De Tuinplanten behoren tot de salicaceae-familie.

  Nee, de plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege zijn opvallende bladeren en bloemen. Het consumeren ervan kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de bladeren en takken van deze plant absorberen geluidsgolven en helpen om geluid te dempen. Het planten van deze tuinplant kan helpen om geluidsoverlast in de omgeving te verminderen.

 • De Tuinplant Salix x cottetii kan het beste in het voorjaar worden gesnoeid om een gezonde groei te stimuleren. Takken kunnen worden teruggesnoeid tot aan de hoofdtak of tot aan de gewenste hoogte om de vorm te behouden. Dode of beschadigde takken kunnen het hele jaar door worden verwijderd.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes of droogte. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De beste potgrond voor deze plant is een lichte en goed doorlatende mix met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want Salix x cottetii houdt niet van natte voeten. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei.

  De Bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd zware kleigronden en zorg voor een zonnige standplaats.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Een beschutte standplaats beschermt de plant tegen harde wind.

  Voor deze plant is het aan te raden om in de winter extra bescherming te bieden, zoals mulch rond de wortels en het afdekken van de takken met bijvoorbeeld een doek of stro. Zo kan de plant beter bestand zijn tegen koude temperaturen en vorstschade voorkomen. Denk ook aan het beschermen van jonge scheuten en takken die gevoeliger zijn voor vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant jaarlijks in het late voorjaar om de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei te bevorderen. Daarnaast is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststoffen toe te dienen voor een gezonde en weelderige groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen ontvangt, maar vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor deze plant omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers als mulch rond de basis van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en dat de stam van de plant niet bedekt wordt om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  De bodem voor deze plant moet zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 5,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld zure meststoffen. Goede drainage is ook essentieel voor de gezondheid van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten ingezet worden. Daarnaast kan regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte helpen om op tijd maatregelen te nemen. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Salix x cottetii is een hybride wilg die ontstaan is uit de kruising van verschillende wilgensoorten. Het is een sierlijke struik met opvallend smalle, langwerpige bladeren die groen van kleur zijn. In het voorjaar produceert de plant kleine, gele bloemen die veel insecten aantrekken. Salix x cottetii gedijt goed op vochtige grond en kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 3 meter. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of landschapsontwerp vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.