Salix integra 'Hakuro-nishiki'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Salix integra 'Hakuro-nishiki', ook bekend als de Japanse wilg, is een sierlijke struik met opvallend bont blad. De bladeren zijn groen, roze en wit van kleur wat zorgt voor een prachtig contrast in de tuin. Deze plant is winterhard en kan goed groeien in zowel zon als halfschaduw. De Salix integra 'Hakuro-nishiki' kan worden gebruikt als solitaire plant of als haag en is gemakkelijk te onderhouden. Met zijn elegante uitstraling en kleurrijke bladeren is het een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. 'Salix integra 'Hakuro-nishiki' verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei met nieuw blad. Het is dus een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te planten om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de winter extra te beschermen met bijvoorbeeld een vliesdoek.

  . De plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om zijn vorm te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende vochtigheid voor optimale groei.

  Salix integra 'Hakuro-nishiki' heeft veel ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich uit te spreiden en te vertakken. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant en geef hem voldoende ruimte in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei vertragen en kan de plant minder goed gedijen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze vereisen over het algemeen regelmatig water geven, vooral bij warm weer. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden en deze plant regelmatig te controleren op uitdroging. Meestal is één tot twee keer per week water geven voldoende, afhankelijk van de omgeving en weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de mooie bloemen en het zoete nectar dat ze produceren. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers die bijdragen aan de voortplanting van de plant en de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het voorziet in voedsel en schuilplaatsen voor insecten en vogels. Daarnaast kan het ook helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het toevoegen van verschillende soorten planten aan de tuin kan de algehele biodiversiteit verhogen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan in de volle zon groeien, maar verdraagt ook halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, het is niet eetbaar en kan schadelijk zijn bij consumptie. Deze plant wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bladeren en takken. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen.

  Ja, de Salix integra 'Hakuro-nishiki' heeft fijn bladig loof dat geluid kan dempen. Het dichte bladerdek absorbeert geluidstrillingen en kan dus een bepaalde mate van geluidsdemping bieden in de tuin of buitenruimte.

 • Deze plant kan het beste jaarlijks in het vroege voorjaar worden gesnoeid om de vorm en de grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot op een paar centimeter boven de grond. Probeer te voorkomen dat de plant te veel wordt teruggesnoeid, omdat dit ten koste kan gaan van de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het aan te raden om potgrond te gebruiken die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vocht vasthoudt, maar niet té vochtig blijft. Kies voor een potgrond die specifiek geschikt is voor tuinplanten om de groei en bloei van de plant te optimaliseren.

  De plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond. Een bodem met een neutrale zuurgraad is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van bladeren te voorkomen.

  In de winter kan het raadzaam zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of een speciale beschermhoes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan prima groeien in de volle zon tot halfschaduw. Regelmatig snoeien is aan te raden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik organische meststoffen in het voorjaar en de zomer, en zorg dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten. Pas op met overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant aan te vullen met een laag mulch. Mulch helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het beschermt ook de wortels tegen temperatuurwisselingen en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem.

  De bodem waarin deze plant groeit, dient licht zuur tot neutraal te zijn. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem rond de 6 tot 7,5 ligt voor optimale groei. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel te corrigeren indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van schade of plaaginsecten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten worden gebruikt om ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Salix integra 'Hakuro-nishiki', ook bekend als de Japanse wilg, is een sierlijke struik met opvallend bont blad. De bladeren zijn groen, roze en wit van kleur wat zorgt voor een prachtig contrast in de tuin. Deze plant is winterhard en kan goed groeien in zowel zon als halfschaduw. De Salix integra 'Hakuro-nishiki' kan worden gebruikt als solitaire plant of als haag en is gemakkelijk te onderhouden. Met zijn elegante uitstraling en kleurrijke bladeren is het een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.