Salix babylonica 'Pendula'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salix babylonica 'Pendula', også kendt som den hængende pil, er et smukt og elegant træ med hængende grene, der når helt ned til jorden. Bladene er aflange og smalle med en friskgrøn farve. Om foråret producerer træet bløde dunet kattehale, der har en dekorativ udseende. Salix babylonica 'Pendula' trives godt i fugtig jord og er velegnet til både store haver og parker. Denne hængende pil er kendt for sit beroligende udseende og kan være et smukt tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Salix babylonica 'Pendula' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om efteråret og forbliver nøgen om vinteren. Det er et løvfældende træ.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Planten kan godt overvintre i vores klima.

  De Salix babylonica 'Pendula' er generelt let at vedligeholde og behøver ikke meget speciel pleje. Regelmæssig beskæring af døde grene og tilstrækkelig vanding er nok til at holde planten sund. Sørg dog for et sted med tilstrækkeligt sollys og god dræning af jorden.

  Salix babylonica 'Pendula' har brug for masser af plads til at vokse og udvikle sig ordentligt. Det anbefales at placere planten mindst 3 meter væk fra andre beplantninger. Sørg også for, at jorden er godt drænet.

  Salix babylonica 'Pendula' trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i halvskygge. Det er dog vigtigt, at planten får tilstrækkelig lys for at bevare sin karakteristiske grådige vækstform. For meget skygge kan hæmme plantens vækst.

  Salix babylonica 'Pendula' har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig ved at vande mindst 1-2 gange om ugen. Vær opmærksom på, at rødderne ikke skal stå for længe under vand for at undgå rodskader.

  Salix babylonica 'Pendula' tiltrækker sommerfugle og bier. Denne tiltrækning sker gennem blomsterne og nektaren. Det er en smuk tilføjelse til en blomsterbed i haven.

  Ja, den sorgløse pil tiltrækker mange insekter og fugle, der bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover giver planten med sine blade og grene ly til og redeplads til forskellige dyr. Træet fra den sorgløse pil kan også bruges som fødekilde for insekter og svampe.

  Salix babylonica 'Pendula' blomstrer i marts og april. Blomstringsperioden varer cirka 1 til 2 uger.

  Denne plante trives godt i direkte sollys og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i løbet af varme sommerdage. Det er også en god idé at holde jorden godt fugtig.

  Nogle dele af denne plante er spiselige, men det anbefales generelt ikke at konsumere den på grund af mulige giftstoffer. Det er bedst at vælge andre spiselige planter til forbrug fra haven.

  Ja, denne plante har en absorberende effekt på lydbølger, hvilket gør at lyden til en vis grad kan dæmpes i det miljø, hvor planten vokser. Plantens løvtag og grene hjælper med at absorbere og reducere lyden. Generelt set kan træer og buske dæmpe lyd, herunder denne plante.

 • I det tidlige forår skal du klippe døde, beskadigede eller svage grene væk. Fjern også eventuelle krydsende grene. Klip de resterende grene tilbage til den ønskede højde og form. Gør dette helst på en overskyet dag for at undgå udtørring.

  Planten har brug for regelmæssig vand, sørg for at jorden altid er fugtig, men ikke for våd. Giv ekstra vand især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde planten fugtig for at den kan forblive sund.

  Haveplanter som disse har brug for en godt drænet plantesubstrat for at trives. Sørg for, at plantesubstratet forbliver fugtigt, men ikke for vådt. Det er vigtigt at tilføje regelmæssig ernæring til plantesubstratet for at holde planten sund.

  Jordkvaliteten skal være godt gennemtrængende og ikke for våd. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Sørg for, at jordens pH-værdi er neutral til let sur.

  Salix babylonica 'Pendula' trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en fugtig og veldrænet jord for at holde planten sund. Denne haveplante kan plantes langs vandløb eller i fugtig jord.

  Om vinteren har denne plante brug for ekstra beskyttelse mod kolde temperaturer og vind. Mulch omkring plantens base og dæk grenene med et let tæppe eller halm. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostperioden begynder.

  Giv planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder og varmt vejr. Beskær det gamle træ tilbage til jorden årligt om vinteren for at fremme væksten. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede grene for et sundt udseende.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt, især om foråret og sommeren, når de vokser aktivt. Brug en afbalanceret gødning med tilstrækkeligt kvælstof, fosfor og kalium. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så følg altid den anbefalede dosering på emballagen.

  Det anbefales at dække jorden omkring denne plante med muld for at holde jorden fugtig og reducere væksten af ukrudt. Muld kan bestå af organisk materiale som barkflis, blade eller kompost. Påfør et lag muld på cirka 5-10 cm rundt om planten, men undgå at få muld op ad stammen.

  Salix babylonica 'Pendula' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne haveplante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter kan du forsøge at tiltrække naturlige fjender som mariehøns. Derudover kan du også bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller hus- have-og køkkenmidler som hvidløgsspray. Sørg også for, at planten vokser sundt og i balance, så den er bedre rustet mod sygdomme og skadedyr.

 • Beskrivelse

  Salix babylonica 'Pendula', også kendt som den hængende pil, er et smukt og elegant træ med hængende grene, der når helt ned til jorden. Bladene er aflange og smalle med en friskgrøn farve. Om foråret producerer træet bløde dunet kattehale, der har en dekorativ udseende. Salix babylonica 'Pendula' trives godt i fugtig jord og er velegnet til både store haver og parker. Denne hængende pil er kendt for sit beroligende udseende og kan være et smukt tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.