Salix x onusta

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salix x onusta, ook wel bekend als de beladen wilg, is een hybride soort die ontstaan is uit kruisingen van verschillende wilgensoorten. Deze plant heeft smalle, langwerpige bladeren die groen van kleur zijn. De takken van de Salix x onusta hangen sierlijk naar beneden en kunnen een elegante uitstraling geven aan de tuin. In de lente produceert deze plant katjes die een zachte, pluizige textuur hebben. Salix x onusta gedijt het beste in vochtige bodems en kan vrij snel groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Salix x onusta is een bladverliezende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en groeit ze weer in het voorjaar. Het is dus niet groenblijvend.

  Salix x onusta is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strengere vorst. Deze plant kan dus goed overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig snoeien om de vorm te behouden en het gedijt goed in vochtige grond. Het is een winterharde plant die weinig speciale zorg nodig heeft.

  Salix x onusta heeft genoeg ruimte nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en te groeien. Houd rekening met de grootte en vorm van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is aan te raden om hem niet in de volledige schaduw te planten, aangezien hij dan minder goed zal groeien. Zorg voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet constant in het water staan. Over het algemeen is het voldoende om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. De bloemen worden vaak bezocht door verschillende soorten insecten.

  Salix x onusta draagt bij aan de biodiversiteit door insecten, zoals bijen en vlinders, aan te trekken. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor vogels en kleine zoogdieren in de tuin. Het planten van verschillende soorten tuinplanten zoals Salix x onusta bevordert een gezonde en diverse leefomgeving voor verschillende dieren.

  De Tuinplant Salix x onusta bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer 2 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes en geef regelmatig water. Overweeg om de plant in de zomer te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is raadzaam om de plant niet te consumeren. Het is beter om enkel planten te eten die als veilig voor consumptie bekend staan.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect vanwege de dichte bladeren en takstructuur. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar het geplant is.

 • Snoei de plant in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip de takken terug tot net boven een knop of zijtak.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, vooral tijdens warme zomerdagen. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te nat staat.

  Voor Tuinplanten wordt aangeraden om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft en geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels van de plant te nat staan. Het regelmatig toevoegen van voedingsstoffen aan de potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient vochtig en goed doorlatend te zijn, bij voorkeur met een zure pH-waarde. Een humusrijke bodem is ideaal voor een gezonde groei en ontwikkeling. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd natte, compacte grond.

  De plant heeft een voorkeur voor een standplaats in de volle zon tot lichte schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond, bij voorkeur vochtig maar niet te nat. De plant gedijt goed in een gematigd klimaat.

  Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou en wind. Dit kan bijvoorbeeld door de wortels te bedekken met een laag mulch en door de takken in te binden voor extra stevigheid. Er kan ook een beschermende hoes of doek worden gebruikt om de plant te beschermen tegen vorst.

  Deze plant houdt van een vochtige grond en moet regelmatig water krijgen. Snoei in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen voldoende voedingsstoffen in de bodem, maar kunnen in het groeiseizoen baat hebben bij een bemesting met organische mest. Dit kan helpen bij het bevorderen van de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen met houtsnippers of bladeren helpt de bodem vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Pas op met te veel mulch rond de stam, dit kan rotten veroorzaken. Mulch jaarlijks in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met de juiste meststoffen. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor de meeste tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan besmetting met bijvoorbeeld bladluizen voorkomen worden door regelmatig de bladeren te controleren en indien nodig te besproeien met een milieuvriendelijke insecticide. Ook kan het helpen om de planten te voorzien van voldoende voeding en water, zodat ze gezond en weerbaar blijven tegen plagen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, ingezet worden om de plaag onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Salix x onusta, ook wel bekend als de beladen wilg, is een hybride soort die ontstaan is uit kruisingen van verschillende wilgensoorten. Deze plant heeft smalle, langwerpige bladeren die groen van kleur zijn. De takken van de Salix x onusta hangen sierlijk naar beneden en kunnen een elegante uitstraling geven aan de tuin. In de lente produceert deze plant katjes die een zachte, pluizige textuur hebben. Salix x onusta gedijt het beste in vochtige bodems en kan vrij snel groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.