Salix purpurea 'Pendula'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salix purpurea 'Pendula' is een treurwilg met een prachtige hangende groeiwijze. De takken hangen sierlijk naar beneden, waardoor de plant een elegante uitstraling heeft. De bladeren zijn smal en lancetvormig, en hebben een groene tot paarse kleur. In het voorjaar produceert de Salix purpurea 'Pendula' gele katjes die een bron van nectar zijn voor bijen en andere insecten. Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en kan worden gebruikt als solitaire plant of als onderdeel van een informele haag.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Salix purpurea 'Pendula' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter.

  Salix purpurea 'Pendula' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen. In de winter kan de plant haar bladeren verliezen.

  Salix purpurea 'Pendula' vereist weinig onderhoud en is over het algemeen makkelijk te verzorgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond goed vochtig te houden. Snoei indien nodig in de winter om de vorm te behouden.

  Salix purpurea 'Pendula' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om verstikking te voorkomen. Een ruime plantenbak of tuinperk is geschikt voor deze plant.

  De Salix purpurea 'Pendula' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij minstens een paar uur zonlicht per dag kan ontvangen. In de schaduw zal de groei mogelijk minder weelderig zijn.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en pollen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt door de bloemen en bladeren. Daarnaast biedt het ook schuilplaatsen en voedsel voor vogels en kleine dieren. Het zorgt dus voor een gevarieerde en levendige tuin.

  Salix purpurea 'Pendula' bloeit meestal in de maanden maart tot en met april. De bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  met sierwaarde en wordt niet gekweekt voor consumptie. De bladeren en takken van deze plant zijn niet geschikt voor consumptie en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het is daarom belangrijk om deze plant niet te eten.

  Ja, de Salix purpurea 'Pendula' heeft van nature een dichte groei en kan geluid absorberen. Hierdoor kan het zorgen voor een verminderd geluidsniveau in de omgeving waar het geplant is. Daarnaast kan het ritselende bladgeluid ook helpen bij het creëren van een rustgevende sfeer.

 • Deze plant moet elk jaar na de winter worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Knip dode, beschadigde en zieke takken weg, en dun de takken uit om de lucht- en lichtcirculatie te verbeteren. Snoei tot vlak boven een naar buiten gericht oog of knoop.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  De potgrond voor Tuinplanten moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt, maar tegelijkertijd ook luchtig is voor een goede wortelontwikkeling. Gebruik bij voorkeur een kwalitatieve potgrond die geschikt is voor Tuinplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plantensoort moet goed doorlatend en vochtig zijn. De bodem moet goed voedzaam zijn en niet te zuur. Het is belangrijk dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan halen om goed te kunnen groeien.

  De plant groeit het best in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  De plant heeft winterbescherming nodig tegen vorst en harde wind om schade aan de takken te voorkomen. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet jaarlijks gesnoeid worden om gezond te blijven. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Geef regelmatig voeding in het groeiseizoen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar voor een goede start. Bemest maximaal twee keer per jaar voor een optimaal resultaat.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze plant. Kies voor organische mulch zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm dik, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant komt.

  De zuurgraad van de bodem moet bij voorkeur neutraal tot licht zuur zijn voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Het is aan te raden om de plant in goed doorlatende grond te planten om wortelrot te voorkomen.

  De Salix purpurea 'Pendula' kan last hebben van bladluizen, spintmijten en wolluizen. Deze plaaginsecten kunnen worden bestreden met behulp van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Regelmatig controleren en indien nodig behandelen met een milieuvriendelijke insecticide kan ook helpen om ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Salix purpurea 'Pendula' is een treurwilg met een prachtige hangende groeiwijze. De takken hangen sierlijk naar beneden, waardoor de plant een elegante uitstraling heeft. De bladeren zijn smal en lancetvormig, en hebben een groene tot paarse kleur. In het voorjaar produceert de Salix purpurea 'Pendula' gele katjes die een bron van nectar zijn voor bijen en andere insecten. Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en kan worden gebruikt als solitaire plant of als onderdeel van een informele haag.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.