Salix udensis 'Sekka'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salix udensis 'Sekka' er en speciel grædende pil med snoede grene og kviste, der danner et skævt mønster. Bladene er langstrakte og grønne, hvilket giver et frisk udseende i haven. Denne grædende pil forbliver ret kompakt og vokser langsomt, hvilket gør den velegnet til mindre haver eller som en solitær blikfang. Om vinteren mister Salix udensis 'Sekka' sit løv, hvilket får de iøjnefaldende grene og kviste til at komme endnu bedre til deres ret. Denne plante trives bedst på en solrig til let skyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Salix udensis 'Sekka' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende busk, der mister sine blade om efteråret. Som haveplante tilhører den planter, der ikke bevarer deres blade hele året.

  Planten er vinterhårdfør op til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved hårdere frost. At overvintre et beskyttet sted kan hjælpe planten med at komme godt igennem vinteren.

  Salix udensis 'Sekka' er generelt let at vedligeholde. Det trives godt i fugtig jord og kræver regelmæssig beskæring for at bevare formen. Sørg for tilstrækkeligt sollys og veldrænet jord for optimal vækst.

  Salix udensis 'Sekka' har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt. Det anbefales at plante denne plante et sted, hvor den har tilstrækkelig plads til at vokse. Det er en god idé at beskære planten regelmæssigt for at holde væksten under kontrol.

  Salix udensis 'Sekka' trives bedst i fuld sol til let skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst. For meget skygge kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Vær opmærksom på, at planten ikke lider af tørke.

  Ja, planten Salix udensis 'Sekka' tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse bestøvere på grund af nektaren og pollen, som den producerer. Dette gør den til en værdifuld tilføjelse til en have, når det kommer til at tiltrække nyttige insekter.

  Ja, Salix-arter som 'Sekka' er gode for biodiversitet, fordi de er en vigtig fødekilde for insekter og fugle. De tilbyder også skjulesteder for forskellige dyr og hjælper med bestøvning af andre plantearter. At plante forskellige typer planter i haven bidrager til bevarelsen og fremme af biodiversitet.

  Salix udensis 'Sekka' blomstrer i marts og april måneder. Blomstringen varer ca. 2 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at forblive sund. Derfor er det en god idé at placere planten et solrigt sted i haven.

  Nej, bladene på denne plante er ikke spiselige og kan endda være giftige for mennesker og dyr. Det er derfor stærkt frarådet at indtage denne plante. Det er vigtigt altid at vide, hvilke planter der er sikre at spise og hvilke der ikke er det.

  Ja, denne plante er støjreducerende takket være blade og grene, der absorberer og reflekterer lydbølger. At plante denne art kan hjælpe med at reducere støjgener i din have eller omgivelser.

 • Beskær planten helst sent på foråret til tidlig sommer. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær de resterende grene til den ønskede længde. Sørg for at bevare plantens form under beskæringen.

  Giv regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå, at rødderne bliver stående i vand, da dette kan forårsage rodrot.

  Planten har brug for fugtig, godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let sur til neutral. Brug eventuelt en blanding af pottemuld til stauder med ekstra tilsat organisk materiale.

  Planten trives bedst i fugtig og veldrænet jord med en neutral til sur pH-værdi. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer og undgå vandmætning for at forhindre rodrot. Tilføjelse af organisk materiale kan forbedre jordstrukturen og fremme plantens vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke for fugtig. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård vind.

  Haveksperter anbefaler at beskytte planten om vinteren med et lag muld eller blade rundt om basen for at beskytte de følsomme rødder mod hård frost. Det anbefales også at beskytte planten mod den kolde vind, f.eks. ved at bruge et beskyttende klæde eller hylster. Sørg for, at planten får tilstrækkelig fugt, også om vinteren, for at undgå udtørring.

  Planten skal trimmes regelmæssigt for at bevare formen og størrelsen. Det er vigtigt at vande planten godt, især under tørre perioder. Et lag muld kan hjælpe med at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst.

  Haveplanter har generelt brug for en moderat mængde gødning. Det er vigtigt at bruge en afbalanceret gødning specielt designet til haveplanter. Gød planten om foråret og eventuelt igen om sommeren for optimal vækst og blomstring.

  Mulch er gavnligt for haveplanter som denne japanske pilevariant, da det hjælper med at holde på fugtigheden i jorden, undertrykker ukrudt og beskytter jorden mod ekstreme temperaturer. Tilsætning af mulch forbedrer også jordstrukturen og tilføjer næringsstoffer til jorden. Det anbefales at anvende et lag mulch omkring planten årligt.

  Jordens pH-værdi for planten Salix udensis 'Sekka' bør være let sur til neutral. En pH-værdi mellem 5,5 og 7 er ideel for denne havplante. Det er vigtigt at teste jorden lejlighedsvis og om nødvendigt tilpasse den med gødning eller jordforbedringsmidler.

  Du kan bekæmpe skadedyr på denne plante ved regelmæssigt at inspicere bladene og fjerne eventuelle lus eller andre små insekter med hånden. Planter i nærheden, som er følsomme over for de samme skadedyr, kan også behandles med bekæmpelsesmidler for at forhindre yderligere spredning. Det er vigtigt regelmæssigt at holde øje med plantens sundhed og om nødvendigt træffe foranstaltninger for at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Salix udensis 'Sekka' er en speciel grædende pil med snoede grene og kviste, der danner et skævt mønster. Bladene er langstrakte og grønne, hvilket giver et frisk udseende i haven. Denne grædende pil forbliver ret kompakt og vokser langsomt, hvilket gør den velegnet til mindre haver eller som en solitær blikfang. Om vinteren mister Salix udensis 'Sekka' sit løv, hvilket får de iøjnefaldende grene og kviste til at komme endnu bedre til deres ret. Denne plante trives bedst på en solrig til let skyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.