Salix x simulatrix

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salix x simulatrix, ook wel bekend als de grauwe wilg, is een hybride boomsoort die ontstaan is uit de kruising van verschillende wilgensoorten. De boom kan een hoogte bereiken van 15 tot 20 meter en heeft een dichte, vaak grillige kroon. De bladeren zijn langwerpig en lichtgroen van kleur, en zijn bedekt met een zijdeachtige beharing. Salix x simulatrix staat bekend om zijn snelle groei en wordt vaak gebruikt in landschapsbeplanting en als windbreker langs waterkanten. De boom gedijt goed op vochtige, vruchtbare grond en heeft regelmatig snoei nodig om een gezonde vorm te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant "Salix x simulatrix" is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt in het voorjaar nieuwe blaadjes. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Een beschutte standplaats kan helpen bij het beschermen van de plant tegen koude temperaturen.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar.

  De "Salix x simulatrix" heeft minimaal een ruimte nodig van 1,5 meter in de breedte en 2 meter in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de grond vochtig is en goed doorlatend. Deze plant kan ook gedijen op plekken met minder zonlicht.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, als een wilgensoort met hangende katjes trekt deze plant vlinders en bijen aan vanwege de nectar en stuifmeel die het produceert. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het een aantrekkelijke habitat biedt voor vogels, insecten en andere dieren. Bovendien helpt het bij het verbeteren van de bodemkwaliteit en het behouden van de natuurlijke balans in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan de diversiteit en gezondheid van de tuin versterken.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen uitdroging. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  De plant Salix x simulatrix is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren vanwege mogelijke giftige stoffen. Het is veiliger om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij de bladeren die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit kan helpen om geluidshinder in de tuin of omgeving te verminderen. Het is dus een goede keuze voor wie op zoek is naar een geluidsdempende plant.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de rest van de takken terug tot ongeveer 10 cm vanaf de grond. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft door regelmatig te snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet vochtig blijven, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten om de groei te stimuleren. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in vochtige grond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Een vruchtbare bodem zal de groei en bloei van deze plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats beschut is tegen harde wind om de plant te beschermen. Deze plant wordt vaak gebruikt in tuinen en langs waterkanten vanwege zijn mooie bladeren en bloemen.

  Voor winterbescherming wordt aangeraden om de plant in de herfst goed te snoeien en om mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of speciale winterhoezen worden gebruikt om de plant te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar om de vorm en gezondheid te behouden. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende bodem en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Voeg compost of meststoffen toe om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om organische meststoffen te gebruiken in het voorjaar. Deze meststoffen zorgen voor een gezonde groei en bloei van de plant. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid bemesting.

  Mulch rondom de plant helpt vocht vast te houden en houdt onkruidgroei tegen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Controleer regelmatig de zuurgraad van de bodem met een pH-meter.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventueel ongedierte, zoals bladluizen of rupsen. Gebruik indien nodig milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen of verwijder het ongedierte met de hand. Houd de plant gezond door regelmatig water te geven en de juiste bemesting toe te dienen.

 • Omschrijving

  Salix x simulatrix, ook wel bekend als de grauwe wilg, is een hybride boomsoort die ontstaan is uit de kruising van verschillende wilgensoorten. De boom kan een hoogte bereiken van 15 tot 20 meter en heeft een dichte, vaak grillige kroon. De bladeren zijn langwerpig en lichtgroen van kleur, en zijn bedekt met een zijdeachtige beharing. Salix x simulatrix staat bekend om zijn snelle groei en wordt vaak gebruikt in landschapsbeplanting en als windbreker langs waterkanten. De boom gedijt goed op vochtige, vruchtbare grond en heeft regelmatig snoei nodig om een gezonde vorm te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.