Salix tarraconensis

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salix tarraconensis is een wilgsoort die voorkomt in Spanje en Portugal. Het is een struik of kleine boom met langwerpige bladeren en gele katjes in het voorjaar. De plant gedijt goed in vochtige gebieden, zoals langs rivieren en beken. Salix tarraconensis staat bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt soms gebruikt in de traditionele geneeskunde. In de herfst verkleuren de bladeren van groen naar geel tot oranje.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Salix tarraconensis is niet groenblijvend. Deze plant is bladverliezend en verliest zijn bladeren in de winter.

  Salix tarraconensis is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt om in de tuin te planten. Het is belangrijk om de plant in de winter wel goed te beschermen tegen extreme vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig verzorging nodig en groeit goed op verschillende grondsoorten. Knip jaarlijks enkele takken weg om de vorm en grootte te behouden.

  Salix tarraconensis heeft genoeg ruimte nodig om zijn wortels te verspreiden en te groeien. Het is aan te raden om deze plant op minimaal 2 meter afstand van andere planten te planten, zodat hij voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om te zorgen voor een ruime plantkuil bij het planten van deze soort.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om te zorgen voor een vochtige grond en regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant kan zich aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden, maar zal het beste groeien in de schaduw.

  De plant heeft wekelijks behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet drassig. Het is belangrijk om te controleren of de grond voldoende opgedroogd is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vaak aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege zijn bloemen en nectar. Het kan een goede toevoeging zijn aan een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het een belangrijke voedselbron en schuilplaats biedt voor verschillende dieren, zoals insecten en vogels. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin, wat de algehele biodiversiteit ten goede komt. Beplanting met deze soort zorgt voor een gezonder ecosysteem en een evenwichtige, natuurlijke omgeving.

  De plant bloeit in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar voor mensen. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  De Salix tarraconensis heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege de dichte begroeiing en de bladeren die geluidstrillingen absorberen. Het is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een plant die geluidsdempend werkt in je tuin of op je terras.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste gedaan worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dood hout en knip de takken terug tot vlak boven een knop of vertakking.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten en de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Kies bij voorkeur universele potgrond met toegevoegde compost voor een gezonde groei.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn, anders kan de plant gaan rotten. Salix tarraconensis gedijt het beste in een vruchtbare, vochtige grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond om de plant goed te laten groeien. Vermijd te droge of te natte grond om de gezondheid van de plant te behouden.

  Voor Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst, is het aan te raden om in de winterperiode extra bescherming te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Ook is het belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes niet te snoeien om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Snoei dode takken en verzwakte groei in het voorjaar. Voed de plant met een algemene meststof in het voorjaar.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg altijd de aanbevelingen op de verpakking.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors als mulch.

  De plant gedijt het best in een zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk om een goed doorlatende grond te hebben om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met zuurminnende meststoffen.

  Het beste om ongedierte te bestrijden bij deze plant is om regelmatig inspecties uit te voeren en aangetaste bladeren of takken te verwijderen. Daarnaast kan ook preventief gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Het is belangrijk om te voorkomen dat het ongedierte zich verder verspreidt naar andere planten in de tuin.

 • Omschrijving

  Salix tarraconensis is een wilgsoort die voorkomt in Spanje en Portugal. Het is een struik of kleine boom met langwerpige bladeren en gele katjes in het voorjaar. De plant gedijt goed in vochtige gebieden, zoals langs rivieren en beken. Salix tarraconensis staat bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt soms gebruikt in de traditionele geneeskunde. In de herfst verkleuren de bladeren van groen naar geel tot oranje.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.