Salix x tetrapla

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salix x tetrapla is een hybride wilgensoort die ontstaan is uit de kruising van verschillende wilgenvariëteiten. Deze plant heeft een rechtopgaande groeiwijze en kan een aanzienlijke hoogte bereiken. De bladeren van Salix x tetrapla zijn langwerpig en groen van kleur. In het voorjaar produceert de plant kleine, onopvallende bloemen die veel bijen aantrekken. Salix x tetrapla gedijt goed in vochtige grond en kan goed tegen snoei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • nee, Salix x tetrapla is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en is in de winter kaal.

  Salix x tetrapla is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt om in de tuin te planten tijdens de wintermaanden. Zorg wel voor voldoende bescherming bij strenge vorst.

  Salix x tetrapla is een gemakkelijke plant in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en om jaarlijks te snoeien om de vorm te behouden. De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en heeft voldoende zonlicht nodig.

  "Salix x tetrapla" heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen plant. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten en obstakels om de groei niet te belemmeren. Een ruime plantenbak of een open plek in de tuin is ideaal voor deze plant.

  Salix x tetrapla groeit goed in de schaduw en kan ook in halfschaduw groeien. Het is een sterke plant die niet veel zonlicht nodig heeft. Zorg wel voor voldoende vochtige grond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Over het algemeen is het voldoende om de plant twee tot drie keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan je tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Geniet van de prachtige bloesems en de bezoekjes van vlinders en bijen!

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het een diverse groep insecten aantrekt en een voedselbron biedt voor vogels en kleine dieren. Daarnaast helpt het planten van deze soort bij het bevorderen van de natuurlijke balans in de tuin.

  Salix x tetrapla bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege de opvallende bloemen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Zorg voor een vruchtbare en goed doorlatende bodem voor optimale groei.

  De bladeren van deze plant zijn niet eetbaar voor menselijke consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als veilig zijn geclassificeerd. Raadpleeg altijd een expert voordat je planten consumeert uit je tuin.

  Ja, de Salix x tetrapla plant heeft geluidsdempende eigenschappen dankzij de dichte bladeren en takkenstructuur. Door deze eigenschappen kan de plant helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille tuinomgeving.

 • Deze plant kan het beste in de late winter of vroege lente worden gesnoeid om de vorm en de grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de rest van de takken terug tot gewenste lengte. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van goede potgrond voor een gezonde groei. Kies een potgrond die licht en goed doorlatend is, zodat de plant voldoende water en voedingsstoffen kan opnemen. Voor Tuinplanten kun je het beste potgrond gebruiken die specifiek voor tuinplanten is samengesteld.

  Salix x tetrapla gedijt het best in vochtige en voedzame grond. Een bodem met goede drainage en voldoende organisch materiaal is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond. Vermijd te natte of droge omstandigheden.

  Om vorstschade te voorkomen, is het aan te raden om de plant in de winter te beschermen met een dikke laag mulch of bladeren rond de wortels. Daarnaast kan een hoes of jute doek helpen om de plant te beschermen tegen sterke wind en extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige grond en in de volle zon of halfschaduw. Om de plant gezond te houden, is regelmatig snoeien aan te raden. Aangeraden wordt om de plant jaarlijks te bemesten in het voorjaar.

  Tuinplanten zoals "Salix x tetrapla" hebben geen speciale bemesting nodig, omdat ze goed groeien in normale tuingrond. Een universele meststof kan worden gebruikt in het voorjaar om de groei te bevorderen. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, boomschors of compost. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm dik, maar vermijd om het direct tegen de stam aan te leggen om rot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je regelmatig controleren op bladluizen, rupsen en spint. Het is ook mogelijk om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes in te zetten. Insecticiden kunnen ook worden gebruikt als de plaag te groot wordt.

 • Omschrijving

  Salix x tetrapla is een hybride wilgensoort die ontstaan is uit de kruising van verschillende wilgenvariëteiten. Deze plant heeft een rechtopgaande groeiwijze en kan een aanzienlijke hoogte bereiken. De bladeren van Salix x tetrapla zijn langwerpig en groen van kleur. In het voorjaar produceert de plant kleine, onopvallende bloemen die veel bijen aantrekken. Salix x tetrapla gedijt goed in vochtige grond en kan goed tegen snoei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.