Sarcococca confusa

Sarcococca

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sarcococca confusa, også kendt som kødfuld busk, er en stedsegrøn busk, der kan blive omkring 1 meter høj. Planten har skinnende mørkegrønne blade og producerer små hvide blomster med en sød duft om vinteren. Efter blomstringen dannes små sorte bær, som tiltrækker fugle. Sarcococca confusa trives godt i skyggen og er et smukt supplement til en vinterhave eller bed. Planten er let at vedligeholde og kan også bruges som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Sarcococca confusa er stedsegrøn. Planten beholder sine blade hele året. Det er et fremragende valg til haver, der har brug for et grønt accent hele året rundt.

  Sarcococca confusa er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er en stærk plante, der kan modstå koldere temperaturer. Denne haveplante kan derfor overleve om vinteren.

  Ja, denne plante er nem at passe på og kræver ikke meget pleje. Den trives godt i de fleste jordtyper og har kun brug for lidt vand lejlighedsvis. Hyppig beskæring er heller ikke nødvendig.

  Planten har brug for cirka 1 meter plads i bredden og højden for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft og plant den ikke for tæt på andre planter. Det anbefales at beskære planten regelmæssigt for at holde væksten under kontrol.

  Ja, denne plante trives godt i skygge og kan også trives i mørke og fugtige forhold. Det er et fremragende valg til skyggefulde haver og vil trives godt under træer og buske.

  Sørg for at vande planten regelmæssigt, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at rødderne står i vand for længe. Generelt har planten brug for vand ca. 1-2 gange om ugen.

  Planten er ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. Den er primært værdsat for dens duftende blomster og vintergrønne blade. Den er især velegnet til haver på grund af dens dekorative værdi.

  "Sarcococca confusa" bidrager til biodiversitet i haven ved at tiltrække bestøvende insekter og fugle. Planten hjælper med at skabe et sundt og afbalanceret miljø for forskellige former for flora og fauna. Det hjælper med at bevare og fremme biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer fra december til marts, og blomstringen varer cirka 2 til 3 måneder.

  Planten trives godt i direkte sollys, men foretrækker også lidt skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Sørg for en veldrænet jord for at undgå rodproblemer.

  Bærene fra denne plante er giftige for menneskelig forbrug. Det frarådes at spise denne plante. Det er vigtigt at vide, at ikke alle planter er egnet til forbrug.

  Ja, Sarcococca confusa har tæt løv, som kan absorbere lyd, hvilket kan have en lyddæmpende effekt i haven. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en rolig atmosfære.

 • Beskæring af denne plante er ikke strengt nødvendigt, da den vokser langsomt og forbliver kompakt. Hvis beskæring ønskes, er det bedst at gøre det efter blomstringen om foråret for at bevare formen og fjerne døde grene. Beskær let og forsigtigt for at bevare plantens naturlige form og udseende.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det anbefales at vande ved roden og ikke på bladene for at undgå skimmel.

  Foretrækker fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for tilstrækkelig luftighed i jorden og undgå for våde forhold. Brug helst kvalitetspottemuld til haveplanter.

  "Sarcococca confusa" trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Undgå tung lerjord og sørg for god dræning for at undgå vandtæthed.

  Planten trives bedst på et voksested i halvskygge til skygge. Sørg for, at jorden er godt drænet og rig på organisk materiale. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  For at beskytte planten mod frost kan du lægge et tykt lag muld rundt om basen. Du kan også bruge en beskyttelseshætte eller jutesække for at beskytte planten mod ekstrem kulde. Sørg for, at planten ikke står for vådt om vinteren for at undgå rådne rødder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og tåler godt beskæring. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Gød planten lejlighedsvis med organisk gødning for at fremme væksten.

  Planten har brug for lidt gødning og kan vokse fint i almindelig havejord. En organisk gødning om foråret kan fremme vækst og blomstring. For meget gødning kan føre til en usund vækst og mindre blomstring.

  Det anbefales at muldre jorden omkring denne plante. Mulch hjælper med at bevare fugt og give næring til planten. Brug organisk materiale såsom kompost eller bark som mulch.

  Sarcococca confusa trives bedst i sur, veldrænet jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kompost eller gødning. At opretholde den rette surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Til bekæmpelse af skadedyr på disse havplanter kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns. Derudover er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for skadedyr og fjerne eventuelt angrebne dele. Det kan også hjælpe at sørge for, at planterne får tilstrækkelig næring og vand, så de er sunde og modstandsdygtige mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Sarcococca confusa, også kendt som kødfuld busk, er en stedsegrøn busk, der kan blive omkring 1 meter høj. Planten har skinnende mørkegrønne blade og producerer små hvide blomster med en sød duft om vinteren. Efter blomstringen dannes små sorte bær, som tiltrækker fugle. Sarcococca confusa trives godt i skyggen og er et smukt supplement til en vinterhave eller bed. Planten er let at vedligeholde og kan også bruges som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.