Skimmia japonica 'Emerald King'

Skimmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Skimmia japonica 'Emerald King' is een wintergroene struik met glanzend donkergroen blad en compacte groeiwijze. De plant bloeit in het voorjaar met geurende witte bloemen en produceert daarna rode bessen in de herfst. Ideaal voor in de border of als solitaire plant in de tuin. 'Emerald King' houdt van een standplaats in halfschaduw en goed doorlatende grond. Deze Skimmia is een mooie aanvulling op de tuin en trekt ook nog eens vogels aan door de bessen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Skimmia japonica 'Emerald King' is een groenblijvende tuinplant.

  De Skimmia japonica 'Emerald King' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge winters.

  Ja, de Skimmia japonica 'Emerald King' is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Hij heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Het is een wintergroene plant die het hele jaar door groen blijft.

  Skimmia japonica 'Emerald King' heeft na het planten ongeveer 50-100 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te laten tussen andere planten om luchtcirculatie mogelijk te maken en de plant gezond te houden. Houd bij het planten ook rekening met de uiteindelijke grootte en vorm van de plant.

  Ja, Skimmia japonica 'Emerald King' groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt het beste op een locatie met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Skimmia japonica 'Emerald King' hebben meestal één keer per week water nodig. Het is belangrijk om te controleren of de grond rondom de plant vochtig genoeg is voordat je water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Skimmia japonica 'Emerald King' trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en kleurrijke bloemen. Deze plant is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Skimmia japonica 'Emerald King' is een goede plant voor biodiversiteit omdat hij bloemen produceert die bijen en andere bestuivers aantrekken. De plant zorgt voor diversiteit in de tuin en biedt beschutting voor kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in een tuin.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Skimmia japonica 'Emerald King' kan goed tegen halfschaduw tot schaduw, maar verdraagt geen volle zon. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen direct zonlicht. Het best gedijt deze plant in lichtzure, humusrijke grond.

  De Skimmia japonica 'Emerald King' is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren, bloemen of bessen kan leiden tot vergiftiging. Het is belangrijk om te voorkomen dat deze plant wordt ingenomen.

  Ja, de Skimmia japonica 'Emerald King' heeft dichte bladeren en houtige stammen die geluid kunnen absorberen en dempen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het terras.

 • Skimmia japonica 'Emerald King' moet direct na de bloei worden gesnoeid om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en snoei terug tot boven een knop of zijtak. Gebruik scherpe snoeischaren en zorg ervoor dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt na het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het beste.

  De Skimmia japonica 'Emerald King' gedijt het beste in zure, vochtige en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende humus bevat voor een gezonde groei van deze tuinplant. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Skimmia japonica 'Emerald King' gedijt het best in humusrijke en goed doorlatende grond. De bodem moet zuur tot neutraal van pH zijn en vochtig, maar niet te nat. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van deze tuinplant.

  Zet de plant op een plek met halfschaduw of schaduw en bescherm hem tegen harde wind en felle zon. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. De plant gedijt goed onder bomen en struiken met licht blad.

  Het is belangrijk om de Skimmia te beschermen tegen strenge vorst in de winter. Dit kan bijvoorbeeld door de plant in te pakken met een speciale winterhoes of door mulch rond de wortels aan te brengen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De plant moet regelmatig bemest worden in het voorjaar en de zomer. Verwijder dode bladeren en uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  Tuinplanten zoals Skimmia japonica 'Emerald King' hebben baat bij een organische meststof in het voorjaar en najaar. Gebruik bijvoorbeeld compost of speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals boomschors of compost. Mulch helpt de grond vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Het kan ook de grond verbeteren en voedingsstoffen aan de plant leveren.

  De Skimmia japonica 'Emerald King' doet het het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de grond regelmatig te testen en indien nodig bij te mesten om de optimale zuurgraad te behouden voor een gezonde groei van de plant. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen om de zuurgraad op peil te houden.

  Tuinplanten kunnen last hebben van diverse soorten ongedierte, zoals bladluizen, spint en wolluis. Om ongedierte te bestrijden, kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, insecticiden of het regelmatig controleren en schoonmaken van de plant. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte en tijdig actie te ondernemen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Skimmia japonica 'Emerald King' is een wintergroene struik met glanzend donkergroen blad en compacte groeiwijze. De plant bloeit in het voorjaar met geurende witte bloemen en produceert daarna rode bessen in de herfst. Ideaal voor in de border of als solitaire plant in de tuin. 'Emerald King' houdt van een standplaats in halfschaduw en goed doorlatende grond. Deze Skimmia is een mooie aanvulling op de tuin en trekt ook nog eens vogels aan door de bessen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.