Skimmia japonica 'Fragrant Cloud'

Skimmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' is een compacte, groenblijvende struik met aromatische bloemen en bladeren. De bloemen zijn zeer geurend en trekken vlinders en bijen aan. De plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot in de zomer met kleine witte bloemen die in trossen groeien. Na de bloei verschijnen rode bessen die de hele winter aan de struik blijven zitten. Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' gedijt goed in de halfschaduw en is een mooie aanvulling voor een border of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' is een groenblijvende plant. Deze tuinplant behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koudere temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en voeding nodig en is winterhard. Verder vereist hij weinig snoeiwerk.

  De Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Plant de Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale tuinplant voor plekken waar weinig zonlicht komt. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en de plant zal gedijen.

  Tuinplanten zoals Skimmia japonica hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en het nectar dat wordt geproduceerd. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om bestuivende insecten aan te trekken. Echter, de plant is niet zo aantrekkelijk voor vlinders als bijen.

  Tuinplanten zoals Skimmia japonica kunnen een bijdrage leveren aan biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en bessen. Daarnaast kunnen ze dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden maart en april. De bloei kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' kan beter geplaatst worden op een plek met halfschaduw tot schaduw. Deze plant verdraagt geen volle zon en kan verbranden als hij te veel direct zonlicht krijgt. Het is daarom beter om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Nee, de Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de geurige bloemen en bessen. Het consumeren van de bessen kan leiden tot maagklachten.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een positief effect op het dempen van geluid, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke plant en omgeving waarin deze wordt geplaatst. Planten met dichte bladeren en veel takken kunnen geluid beter absorberen en dempen. Het is dus mogelijk dat deze plant ook enigszins geluidsdempend werkt.

 • Snoei de plant na de bloei in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken. Knip de takken tot ongeveer 5-10 cm boven de grond af.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat er stilstaand water rond de wortels blijft staan.

  Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en water te geven. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt.

  Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant staat graag op een plek in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen koude wind.

  Ter bescherming tegen vorst in de winter, is het aan te raden om de plant af te dekken met een laagje mulch. Ook kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten en tijdens strenge vorstperiodes extra bescherming te bieden met bijvoorbeeld vliesdoek. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen in de winter door regelmatig te controleren of de grond voldoende vochtig is.

  Deze plant houdt van vochtige, goed doorlatende grond en een standplaats in de halfschaduw. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en geef in het voorjaar organische mest voor een gezonde groei. Water regelmatig tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' kunnen in het voorjaar bemest worden met een algemene meststof voor heesters. Gebruik een meststof met een langzame en gelijkmatige afgifte om de planten gezond te houden. Het is belangrijk om de bemesting zorgvuldig te doseren volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor het beste resultaat. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede zuurgraad van de bodem om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. pH-waarde kan gemeten worden met een bodemtestkit die verkrijgbaar is bij tuincentra.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, is door regelmatig te controleren op tekenen van luizen, spintmijten of andere plagen. Een milieuvriendelijke oplossing is het gebruik van insectenzeep of het inzetten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om planten gezond te houden door ze goed te verzorgen, zoals voldoende water geven en ze op de juiste plek te planten.

 • Omschrijving

  Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' is een compacte, groenblijvende struik met aromatische bloemen en bladeren. De bloemen zijn zeer geurend en trekken vlinders en bijen aan. De plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot in de zomer met kleine witte bloemen die in trossen groeien. Na de bloei verschijnen rode bessen die de hele winter aan de struik blijven zitten. Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' gedijt goed in de halfschaduw en is een mooie aanvulling voor een border of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.