Skimmia japonica 'Veitchii'

Skimmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Skimmia japonica 'Veitchii' er en stedsegrøn busk med skinnende, mørkegrønne blade og iøjnefaldende røde bær om efteråret og vinteren. Busken bliver cirka 1 meter høj og bred og har en kompakt vækstform, hvilket gør den til en ideel plante til små haver eller som kantplante. Om foråret producerer Skimmia japonica 'Veitchii' duftende hvide blomster, der spreder en behagelig aroma. Planten trives godt i halvskygge til skygge og foretrækker fugtig, veldrænet jord. Skimmia japonica 'Veitchii' er en dekorativ plante, der tilføjer interesse til haven året rundt på grund af dens blade, blomster og bær.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Skimmia japonica 'Veitchii' er stedsegrøn. Den beholder sine blade året rundt. Det er et godt valg til en vintergrøn tilføjelse til haven.

  Skimmia japonica 'Veitchii' er vinterhård til cirka -15 grader Celsius. Denne haveplante kan godt klare kolde temperaturer og vinterforhold. Det er vigtigt at beskytte planten tilstrækkeligt under hård frost.

  Skimmia japonica 'Veitchii' er generelt let at vedligeholde. Det er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt pleje. Så længe jorden holdes fugtig, og planten får tilstrækkeligt med lys, vil den trives godt.

  Skimmia japonica 'Veitchii' har brug for cirka 50 til 100 centimeter bred og dyb plads. Det er en kompakt voksende plante, der trives godt i bede eller som bunddække. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt.

  Ja, Skimmia japonica 'Veitchii' trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt på beskyttede og skyggefulde steder i haven. Sørg dog for, at jorden er fugtig og godt drænet.

  Skimmia japonica 'Veitchii' har ikke brug for meget vand og kan klare sig med vand kun en gang om ugen. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke vandmættet. Det er vigtigt at kontrollere jordens fugtighed regelmæssigt for at undgå udtørring.

  Ja, Skimmia japonica 'Veitchii' er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af de duftende blomster, de producerer. Dette gør planten til en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvende insekter.

  Skimmia japonica 'Veitchii' er en elsket plante til haver og hjælper med at fremme biodiversitet ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Planten bidrager til en sund have ved at tilbyde ly og mad til forskellige insekter og fugle. At holde forskellige planter i haven, herunder Skimmia japonica 'Veitchii', kan øge biodiversiteten.

  Planten blomstrer i månederne marts til maj, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 4 uger.

  Det er bedre at beskytte planten mod direkte sollys og placere den et sted med delvis skygge. Direkte sollys kan brænde bladene og skade planten. Planten trives bedst i et miljø med tilstrækkeligt lys, men ikke i skarp sol.

  Nej, frugterne fra Skimmia japonica 'Veitchii' er ikke spiselige. Det er vigtigt ikke at indtage dele af denne plante, da den er giftig for mennesker og dyr. Det anbefales at undgå at konsumere planten.

  Ja, Skimmia japonica 'Veitchii' er lyddæmpende på grund af den tætte struktur af bladene og grenene. Det kan hjælpe med at absorbere og reducere lyde i det miljø, hvor det er plantet. Det er en smuk tilføjelse til haven med ekstra fordele såsom at reducere støjgener.

 • Skimmia japonica 'Veitchii' bør beskæres bedst efter blomstringen. Fjern døde grene og tynd ud i busken for at bevare formen. Klip grene tilbage lige over et nyt vækstpunkt.

  Skimmia japonica 'Veitchii' har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Vand ved plantens basis for at forhindre skimmelsvamp og råd.

  Skimmia japonica 'Veitchii' trives bedst i veldrænet, sur pottemuld. Denne planteart kan lide at stå fugtigt uden at stå med rødderne i vand. Det er vigtigt at holde pottemulden regelmæssigt fugtig, men undgå at lade den drukne.

  Skimmia japonica 'Veitchii' trives bedst i fugtig, veldrænet og sur jord. En rig jord med humus vil hjælpe planten med at vokse og blomstre godt. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandstagnation for at undgå rådne rødder.

  Skimmia japonica 'Veitchii' trives bedst på en placering med halvskygge til skygge. Sørg for et skærmet sted uden skarp eftermiddagssol. Denne plante kan lide fugtig, veldrænet jord.

  For at beskytte planten i vintermånederne anbefales det at lægge muld omkring basen. Derudover kan du også lægge et beskyttende lag af blade eller halm omkring planten. Undgå at bruge plastikfolie, da det kan føre til kvælning af planten.

  Skimmia japonica 'Veitchii' kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen og fremme væksten. Vand regelmæssigt for at undgå udtørring.

  Haveplanter som denne plante nyder godt af gødning om foråret og efteråret. Brug en organisk gødning specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Sørg for, at jorden er veldrænet, så næringsstofferne kan optages godt.

  Dæk med organisk materiale om foråret for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Placer mulchen omkring planten, men ikke direkte mod stammen. Forny mulchen årligt for optimal vækst og sundhed i haven.

  Haveplanter som Skimmia japonica 'Veitchii' trives bedst i en sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5. Det er derfor vigtigt at sikre, at jorden ikke er for alkalisk, da det kan hæmme plantens vækst. Du kan teste jordens surhedsgrad med en pH-meter for at være sikker på, at den er egnet til Skimmia japonica 'Veitchii'.

  For garden plants like Skimmia japonica 'Veitchii', you can experience problems with pests such as aphids, spider mites, and mealybugs. It is important to regularly inspect the plant for signs of pests and intervene with biological or chemical control if necessary. It is advisable to take preventive measures such as removing dead leaves and manually removing pests.

 • Beskrivelse

  Skimmia japonica 'Veitchii' er en stedsegrøn busk med skinnende, mørkegrønne blade og iøjnefaldende røde bær om efteråret og vinteren. Busken bliver cirka 1 meter høj og bred og har en kompakt vækstform, hvilket gør den til en ideel plante til små haver eller som kantplante. Om foråret producerer Skimmia japonica 'Veitchii' duftende hvide blomster, der spreder en behagelig aroma. Planten trives godt i halvskygge til skygge og foretrækker fugtig, veldrænet jord. Skimmia japonica 'Veitchii' er en dekorativ plante, der tilføjer interesse til haven året rundt på grund af dens blade, blomster og bær.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.