Skimmia japonica subsp. reevesiana

Skimmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Skimmia japonica subsp. reevesiana er en stedsegrøn busk med mørkegrønne blade og kompakt vækst. Denne plante producerer hvide blomster om foråret, efterfulgt af røde bær om efteråret, som bidrager til dens dekorative værdi. Det er en langsomt voksende plante, der trives godt i halvskygge og fugtig, veldrænet jord. Skimmia japonica subsp. reevesiana er vinterhårdfør og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Denne plante bruges ofte som kantplante eller som accent i en have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Skimmia japonica subsp. reevesiana er en stedsegrøn plante, der beholder sine blade året rundt. Det er en smuk tilføjelse til haven, da den giver farve og struktur året rundt. Det er en hårdfør plante, der trives godt under de fleste haveforhold.

  Denne plante er hårdfør til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at give ekstra beskyttelse ved alvorlig frost. Denne plante kan trives godt i hollandske haver.

  Skimmia japonica subsp. reevesiana er let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i skygge og i en fugtig, veldrænet jord. Beskæring er sjældent nødvendigt, undtagen for formens skyld.

  Skimmia japonica subsp. reevesiana har brug for cirka 50 til 100 centimeter plads for at kunne vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig og ikke blive hindret af andre planter i haven. Det anbefales at plante planten et solrigt til halvskygget sted.

  Denne plante trives godt på skyggefulde steder i haven. Den kræver mindst seks timers indirekte sollys om dagen og kan trives godt i skyggen. Sørg for en veldrænet jord og regelmæssig vanding for optimal vækst.

  Skimmia japonica subsp. reevesiana har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Det anbefales at vande 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, Skimmia japonica subsp. reevesiana tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de velduftende blomster, den producerer, og deres nektar, som tiltrækker disse insekter. Det er en passende plante til haver, der gerne vil besøges af sommerfugle og bier.

  Ja, Skimmia japonica subsp. reevesiana er godt for biodiversitet, fordi det er attraktivt for bier og sommerfugle og kan fungere som fødekilde for forskellige insekter. Derudover kan det skabe variation i haven og tilbyde skjulesteder for små dyr.

  Skimmia japonica subsp. reevesiana blomstrer normalt i marts og april måneder. Blomstringen kan vare ca. 2 til 4 uger.

  Denne plante bør placeres et sted med halvskygge i stedet for fuld sol. Direkte sollys kan beskadige bladene. Det anbefales at beskytte planten mod skarpt sollys.

  Nej, bærrene fra Skimmia japonica subsp. reevesiana er giftige og ikke spiselige. At indtage bærrene kan føre til maveproblemer og andre sundhedsproblemer. Det er derfor vigtigt ikke at spise planten.

  Ja, planten har tætte og stedsegrønne blade, der kan absorbere lyd. Dette gør planten til et godt valg for at reducere støjgener i haven.

 • Beskær planten om foråret efter blomstringen for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde og beskadigede grene og beskær planten let for en mere kompakt vækst. Brug en skarp beskæresaks til at lave fine og rene snit.

  Planten kan lide fugtig jord, så giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at forhindre rodæt. Placer planten et sted med god dræning.

  Planten trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5 for optimal vækst. Vælg en potte med drænhuller for at undgå vandoversvømmelse.

  Planten trives bedst i fugtig og veldrænet jord. Den foretrækker sur til neutral jord og trives godt i humusrig jord. Sørg for, at jorden har tilstrækkelig næring til en sund vækst.

  Planten trives bedst på et sted med delvis skygge i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at plantestedet er beskyttet mod kraftig vind og frost. Undgå for skarpt sollys og tør jord for at holde planten sund.

  For vinterbeskyttelse af denne plante anbefales det at lægge et tykt lag muld omkring basen for at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan det være nyttigt at beskytte planten med en jutesæk eller speciel vinterbeskyttelseshætte. Sørg for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Beskæring er kun nødvendig for at opretholde formen og fjerne døde grene. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Planter som Skimmia har brug for regelmæssig gødning med en speciel gødning til surbundsplanter. Dette bør gøres bedst om foråret og sommeren. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så det er vigtigt at følge instruktionerne fra gødningsproducenten.

  Det anbefales at mulke jorden omkring planten med organisk materiale som kompost eller træflis. Dette vil hjælpe med at bevare fugt og reducere ukrudtsvækst. Mulching kan også bidrage til en sund jordstruktur og bevarelsen af næringsstoffer.

  Skimmia japonica subsp. reevesiana trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere og justere jordens surhedsgrad efter behov for at holde planten sund. Korrekt pleje af jorden vil resultere i en sund vækst og blomstring af planten.

  Planten er følsomme over for angreb fra bladlus og spindemider. For at bekæmpe disse skadedyr kan naturlige fjender såsom mariehøns bruges. Derudover kan sæbeopløsninger eller neemolie bruges som milde bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Skimmia japonica subsp. reevesiana er en stedsegrøn busk med mørkegrønne blade og kompakt vækst. Denne plante producerer hvide blomster om foråret, efterfulgt af røde bær om efteråret, som bidrager til dens dekorative værdi. Det er en langsomt voksende plante, der trives godt i halvskygge og fugtig, veldrænet jord. Skimmia japonica subsp. reevesiana er vinterhårdfør og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Denne plante bruges ofte som kantplante eller som accent i en have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.