Skimmia reevesiana 'Fata Morgana'

Skimmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' is een compacte, langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar verschijnen er trossen van geurende witte bloemen die later in het seizoen veranderen in feloranje bessen. Deze bessen zorgen voor een opvallend kleurcontrast met het donkergroene blad. 'Fata Morgana' is een prachtige toevoeging aan de tuin en trekt verschillende vogels aan door de bessen. De plant gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en vraag weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, ook tijdens de wintermaanden.

  De Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. De plant is geschikt voor in de tuin als vaste plant.

  Ja, Skimmia planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en hebben weinig last van plagen of ziekten. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Houd voldoende afstand tussen andere planten om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ook voor voldoende licht en luchtigheid rondom de plant.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in dichte schaduwrijke gebieden. Het is een ideale keuze voor tuinen met weinig zonlicht of in de buurt van gebouwen en bomen die schaduw bieden. De plant blijft gezond en groeit goed met minimale blootstelling aan direct zonlicht.

  De Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regen en de temperatuur. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is goed om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door te voelen aan de grond.

  Ja, de bloemen van deze plant produceren nectar die vlinders en bijen aantrekt. Het is een goede keuze om in de tuin te zetten om deze insecten aan te trekken.

  Ja, de Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' trekt bijen en andere bestuivers aan met zijn bloemen en bessen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een wintergroene plant die beschutting biedt aan kleine dieren. Het planten van verschillende soorten planten, zoals de Skimmia reevesiana 'Fata Morgana', in de tuin draagt bij aan een gezonde biodiversiteit.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  De plant kan beter in de halfschaduw geplaatst worden, verdraagt geen volle zon. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen de felle zon.

  Nee, de plant Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' is niet eetbaar. Het consumeren van deze plant kan leiden tot vergiftiging. Het wordt daarom sterk afgeraden om delen van deze plant te eten.

  Ja, de Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' heeft de eigenschap om geluid te dempen door de dikke bladeren en dichte groeiwijze. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • De Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar na de bloei. Knip dode, beschadigde of overvolle takken weg om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant in drassige grond staat.

  Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' gedijt het best in zure potgrond met goede afwatering. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Een mengsel van tuinturf, compost en scherp zand is ideaal voor deze plant.

  Voor tuinplanten is een goed doorlatende en vochtvasthoudende bodem ideaal. Zorg voor een pH-waarde van licht zuur tot neutraal. Voeg organische mest toe voor een goede groei en bloei.

  De Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Het is aan te raden om bij strenge vorst de plant af te dekken met een laagje bladeren of stro. Zo blijven de wortels beschermd tegen bevriezing. Houd de grond in de winterperiode licht vochtig om uitdroging te voorkomen.

  Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' heeft weinig onderhoud nodig. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar weg en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten in het voorjaar met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen vorst. Het wordt aangeraden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rond de plant. Kies bij voorkeur organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors.

  De Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende zuur is om de plant gezond te houden en goed te laten groeien. Amendementen zoals turf kunnen helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten, zoals spintmijt, bladluizen en wolluizen, kan gebruik worden gemaakt van insecticiden die specifiek zijn ontwikkeld voor tuinplanten. Een goede manier om ongedierte te voorkomen is door de plant regelmatig te controleren op symptomen van plagen en deze indien nodig direct te behandelen. Daarnaast kan het ook helpen om de plant regelmatig te voorzien van voldoende water en voedingsstoffen, zodat deze gezond en weerbaar blijft tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Skimmia reevesiana 'Fata Morgana' is een compacte, langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar verschijnen er trossen van geurende witte bloemen die later in het seizoen veranderen in feloranje bessen. Deze bessen zorgen voor een opvallend kleurcontrast met het donkergroene blad. 'Fata Morgana' is een prachtige toevoeging aan de tuin en trekt verschillende vogels aan door de bessen. De plant gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en vraag weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.