Styphnolobium japonicum

Styphnolobium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Styphnolobium japonicum, også kendt som den japanske honningtræ, er et smukt og stort træ med en bemærkelsesværdig flad krone. Træet kan blive op til 25 meter højt og har en gråbrun bark, der skaller af. Om sommeren blomstrer Styphnolobium japonicum med smukke hvide blomstertjusere, der spreder en sød honningduft og tiltrækker mange bier og sommerfugle. Efter blomstringen dannes der bælg med brune frø, der modner og sprænger op om efteråret. Bladene på den japanske honningtræ er fjerdelt og lysegrønne, hvilket giver en smuk kontrast med blomsterne og bælgene.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante vil visne og falde af om efteråret. Det er derfor en løvfældende plante.

  Planten er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under strenge frostperioder. Planten trives godt i tempererede til kolde klimaer.

  Denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og lejlighedsvis beskæring. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og regelmæssig gødning.

  Denne plante kræver et rum på cirka 3 til 4 meter bredt og 10 meter højt. Det er et stort træ, der har brug for plads til at udvikle sig fuldt ud og vokse. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til at lade planten vokse frit.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge, men kan stadig vokse rimeligt godt i skyggen. Det er dog vigtigt at sørge for tilstrækkeligt lys for at fremme væksten. Generelt vil planten trives bedst i en solrig eller delvis skyggefuld position.

  Planten har brug for vand omkring en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at lade den blive oversvømmet. Tjek regelmæssigt om jorden føles tør, inden du giver vand igen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, der produceres af blomsterne. Derfor er det et nyttigt tilføjelse til haven for at tiltrække disse bestøvere.

  Ja, Styphnolobium japonicum bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvende insekter med sine blomster og ved at tilbyde ly og føde for små dyr i dets blade og grene.

  Planten blomstrer i månederne juli og august. Blomstringen kan vare op til 6 uger.

  Ja, denne plante tåler godt direkte sollys og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr for at forhindre udtørring. Bladene kan eventuelt blive brændt i ekstrem varme, så lidt beskyttelse kan være nødvendig.

  Det anbefales ikke, da frøene og bladene af denne plante er giftige at indtage. Det er bedst at undgå at spise denne plante. Det anbefales kun at spise planter, der er sikre at spise for mennesker.

  Ja, planten har tykke blade og tætte grene, der kan dæmpe lyd. Det kan hjælpe med at absorbere og reducere støj.

 • Beskær planten om foråret for at fjerne dødt træ og beskadigede grene. Klip grenene skråt lige over en knop eller forgrening. Tynd ud i planten for at lade lys og luft passere igennem og fremme væksten.

  Have brug for: The garden plant Styphnolobium japonicum har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke at lade den drukne. Giv planten vand ved basen for at undgå skimmel og råd.

  For denne plante er det vigtigt at bruge humusrig pottemuld. Sørg for, at pottemulden dræner godt for at undgå rodrot. Vælg en pottemuld, der er egnet til haveplanter.

  Denne plante trives bedst i en fugtig, veldrænet og frugtbar jord. Det er vigtigt, at jorden har en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer til en sund vækst af planten.

  Plantens placering bør være solrig til halvskygge. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind.

  For at beskytte Styphnolobium japonicum mod frost om vinteren, er det en god ide at dække plantens base med muld eller blade. Derudover kan en beskyttende klud eller fleece lægges over planten ved hård frost. Sørg også for, at planten er godt pakket ind og beskyttet mod stærk vind.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er ret nem at passe på. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og holde jorden fugtig. Fjern døde blade og blomster for at fremme væksten.

  Havebrug har generelt brug for regelmæssig gødskning med organisk gødning eller specielle gødninger til blomstrende planter. En universalgødning med en afbalanceret NPK-forhold er egnet til de fleste haveplanter. Det er vigtigt at gøde i henhold til vejledningen på emballagen for at undgå overgødning.

  Mulch er et beskyttende lag af organisk materiale, der lægges på jorden omkring planten. Det hjælper med at bevare fugtigheden, undertrykke ukrudtsvækst og tilføre næringsstoffer til jorden. Det kan laves af f.eks. træflis, blade eller kompost.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante, kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Derudover er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for eventuelle skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. Det er også en god idé at holde planten sund ved at give tilstrækkeligt med vand og de rigtige næringsstoffer.

 • Beskrivelse

  Styphnolobium japonicum, også kendt som den japanske honningtræ, er et smukt og stort træ med en bemærkelsesværdig flad krone. Træet kan blive op til 25 meter højt og har en gråbrun bark, der skaller af. Om sommeren blomstrer Styphnolobium japonicum med smukke hvide blomstertjusere, der spreder en sød honningduft og tiltrækker mange bier og sommerfugle. Efter blomstringen dannes der bælg med brune frø, der modner og sprænger op om efteråret. Bladene på den japanske honningtræ er fjerdelt og lysegrønne, hvilket giver en smuk kontrast med blomsterne og bælgene.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.