Sophora 'Little Baby'

Styphnolobium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sophora 'Little Baby' is een compacte en langzaam groeiende struik met een opgaande groeiwijze. De plant heeft fijn geveerd blad en produceert in de zomer kleine, gele bloemen die een zoete geur verspreiden. 'Little Baby' is geschikt voor zowel de volle zon als halfschaduw en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge periodes, waardoor hij weinig onderhoud vereist. Sophora 'Little Baby' is een aantrekkelijke toevoeging aan de tuin vanwege zijn compacte formaat en mooie bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is dus een goede keuze voor het creëren van een blijvend groene uitstraling in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg voor een beschutte standplaats om de plant te helpen overleven in de winter.

  Sophora 'Little Baby' is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de meeste grondsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant mooi te houden.

  Sophora 'Little Baby' heeft genoeg ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Houd rekening met een minimale plantafstand van ongeveer 60-80 centimeter. Zorg voor voldoende licht en lucht om de groei van de plant te stimuleren.

  De 'Sophora 'Little Baby'' groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen er minder bloemen verschijnen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Regelmatig controleren of de grond droog aanvoelt voordat u water geeft is aan te raden.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het kleine zaden produceert die door vogels gevoerd kunnen worden. Daarnaast kunnen bijen en vlinders profiteren van de nectarrijke bloemen. Het bladafval kan als voedingsstof dienen voor insecten en andere kleine dieren.

  De Tuinplant bloeit in de maanden juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg voor voldoende water en voeding om de plant gezond te houden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is een decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen door zijn bladeren en takken. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel te lang geworden takken terug tot gewenste lengte. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Laat de grond voor het volgende watergif drogen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding om de groei te stimuleren.

  'Sophora 'Little Baby'' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. De bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor optimale groei. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De standplaats van deze plant is het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor zowel tuinen als terrassen.

  Het is raadzaam om de plant tijdens de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermende doek te gebruiken. Plaats de plant op een beschutte plek en vermijd te natte grond in de winter. Controleer regelmatig op eventuele vorstschade en bescherm de plant indien nodig.

  De Tuinplanten heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende grond. Snoeien kan in het voorjaar nodig zijn om de vorm van de plant te behouden.

  Tuinplanten hebben meestal behoefte aan organische bemesting in het voorjaar en de zomer. Een evenwichtige meststof met een NPK-verhouding van 6-6-6 wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of boomschors, om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Mulchen helpt ook om de bodemtemperatuur stabiel te houden en voedingsstoffen geleidelijk af te geven aan de plant. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vervangen om te voorkomen dat schimmels en ziektes zich kunnen ontwikkelen.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen en de plant gezond te houden. Het is mogelijk om de zuurgraad van de bodem aan te passen door bijvoorbeeld kalk toe te voegen voor een neutralere pH-waarde.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast is regelmatig inspectie van de plant en het schoonhouden van de omgeving belangrijk om plagen te voorkomen. In geval van overlast kunt u ook natuurlijke vijanden van het ongedierte introduceren, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen.

 • Omschrijving

  De Sophora 'Little Baby' is een compacte en langzaam groeiende struik met een opgaande groeiwijze. De plant heeft fijn geveerd blad en produceert in de zomer kleine, gele bloemen die een zoete geur verspreiden. 'Little Baby' is geschikt voor zowel de volle zon als halfschaduw en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge periodes, waardoor hij weinig onderhoud vereist. Sophora 'Little Baby' is een aantrekkelijke toevoeging aan de tuin vanwege zijn compacte formaat en mooie bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.