Spiraea x billardii

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea x billardii is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn overvloedige bloemen in de zomer. De bloemen zijn roze tot lichtpaars van kleur en vormen dichte pluimen aan het einde van de takken. De struik heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 tot 2 meter. Spiraea x billardii gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een populaire en makkelijk te onderhouden plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging vormt aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant kan goed tegen koude temperaturen, mits de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en grootte te behouden. Daarnaast is het goed om de plant af en toe te bemesten en voldoende water te geven.

  De plant heeft gemiddeld voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Houd rekening met een minimale afstand tussen andere planten en een ruime omgeving om te kunnen bloeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant.

  Spiraea x billardii groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder compact groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal één keer per week water nodig, tenzij het extreem heet is. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef indien nodig extra water tijdens droge periodes.

  Ja, de bloemen van deze plant hebben een grote aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de vele vlinders en bijen die het aantrekt. Het is een uitstekende plant om een biodiverse omgeving te creëren en bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het verschillende insecten aantrekt met zijn bloemen en bladeren als schuilplaats biedt voor kleine dieren. Het zorgt voor een gevarieerde en levendige tuin, waar verschillende soorten flora en fauna gedijen. Het draagt bij aan een gezonde, evenwichtige leefomgeving voor verschillende diersoorten.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel zes weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is, zodat de plant niet te nat komt te staan. Het regelmatig water geven is echter wel belangrijk, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en als bodembedekker. Eet geen planten tenzij u zeker weet dat ze eetbaar zijn.

  Spiraea x billardii heeft dichte takken en bladeren die geluid kunnen absorberen en dempen. Het kan daarom een beetje geluidsdempend werken in de tuin.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de overige takken tot gewenste vorm. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen.

  De Spiraea x billardii houdt van een vochtige grond, dus geef de plant regelmatig water. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, vooral tijdens warme periodes. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late namiddag om verdamping te verminderen.

  Voor de Tuinplanten zoals Spiraea x billardii is het belangrijk om te kiezen voor goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en geef regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden. Het gebruik van organische meststof kan de groei en bloei van de plant stimuleren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Het regelmatig bemesten van de bodem kan de groei en bloei van de plant ten goede komen.

  De plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Het is een mooie toevoeging aan de tuinborder of als solitaire plant in de tuin.

  Het is raadzaam om Spiraea x billardii te beschermen tegen vorst in de winter. Je kunt de plant beschermen door een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen en bladeren of stro over de takken te leggen. Daarnaast is het belangrijk om de plant uit de wind te plaatsen en te zorgen voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Zorg voor voldoende zonlicht en plant in goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de vorm en bloeikracht te behouden. Geef regelmatig water tijdens droge periodes.

  Tuinplanten, zoals deze specifieke soort, hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen en dit gedurende het groeiseizoen te herhalen. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Tuinplanten zoals Spiraea x billardii kunnen baat hebben bij een laag mulch rond de basis van de plant. Mulch helpt de bodem vocht vast te houden, onderdrukt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het wordt aanbevolen om organisch materiaal te gebruiken, zoals compost, boomschors of bladeren.

  De Spiraea x billardii gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig is. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5 is ideaal voor deze tuinplant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, spint en bladluis. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of het verwijderen van aangetaste delen van de plant kan helpen bij het voorkomen van plagen. Het is ook aan te raden om de planten goed te voeden en te zorgen voor een gezonde groei, zodat ze beter bestand zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Spiraea x billardii is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn overvloedige bloemen in de zomer. De bloemen zijn roze tot lichtpaars van kleur en vormen dichte pluimen aan het einde van de takken. De struik heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 tot 2 meter. Spiraea x billardii gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een populaire en makkelijk te onderhouden plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging vormt aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.