Spiraea x billardii 'Triumphans'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea x billardii 'Triumphans' er en elegant og kompakt busk med overhængende grene. Bladene er grønne og smalle, hvilket danner en smuk kontrast til de lyserøde blomster, der blomstrer om sommeren. Blomsterne vokser i tætte aks og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante kan bruges godt som enkeltstående busk i haven eller som hæk beplantning. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i solen til halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Spiraea x billardii 'Triumphans' er ikke en stedsegrøn plante. Det er en løvfældende plante, der mister sine blade om vinteren. Det er derfor et smukt supplement til en have, der ændrer sig med årstiderne.

  Planten er vinterhårde ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under køligere perioder. Det anbefales at dække planten om vinteren med f.eks. muld eller blade.

  Spirea x billardii 'Triumphans' er generelt ret nem at vedligeholde. Planten kræver ikke meget særlig pleje og trives godt i forskellige jordtyper og forhold. Regelmæssig vanding og beskæring sikrer, at planten forbliver sund.

  Spiraea x billardii 'Triumphans' har brug for mindst 150 cm bred og 150 cm høj plads. Denne plante kan sprede sig og blive større, så det er vigtigt at have tilstrækkelig plads til at vokse. Det anbefales at plante planten på et sted, hvor den har tilstrækkelig plads til at udvikle sig.

  Planten trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Den kan dog tåle lidt skygge, men den vil blomstre mindre og vokse mindre kompakt i skyggen. Det anbefales at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten skal have vand gennemsnitligt 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men sørg for at undgå vandoverløb. Giv planten vand ved rødderne og undgå at fugte bladene.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektarholdige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter som bier og sommerfugle. Derudover giver den skjulesteder for små dyr. At tilføje denne plante til din have kan bidrage til et sundere økosystem.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst seks timers sollys om dagen. Et solrigt sted med godt drænet jord er ideelt for denne plante. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Planten Spiraea x billardii 'Triumphans' er ikke spiselig. Den bruges primært som en dekorativ haveplante på grund af de smukke blomster, den producerer. At indtage denne plante kan føre til sundhedsproblemer.

  Ja, planten har tætte blade og grene, hvilket kan dæmpe lyden lidt i omgivelserne. Dog vil effekten ikke være så stor som ved specifikke lyddæmpende planter.

 • Denne plante skal bedst beskæres efter blomstringen, i perioden mellem juni og august. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær de grene, der er blevet for lange, tilbage til ca. 10 cm over jorden. Overdreven beskæring kan påvirke blomstringen, så vær forsigtig med at forkorte grene.

  Spirea x billardii 'Triumphans' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand om morgenen eller sent om aftenen.

  Planten trives godt i godt drænet pottemuld. Det er vigtigt at holde jorden regelmæssigt fugtig, men undgå at lade den drukne. Tilsæt eventuelt lidt kompost for ekstra næring.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden har tilstrækkeligt med næringsstoffer, så planten kan vokse og blomstre optimalt. Sørg for, at pH-værdien af jorden er neutral til svagt sur.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også tåle delvis skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodssygdomme. Velegnet til haven som en kantplante.

  Om vinteren anbefales det at beskytte denne plante mod frost ved for eksempel at anvende muld eller blade omkring basen. Et beskyttende klæde kan også hjælpe med at beskytte planten mod kolde temperaturer. Sørg for, at jorden er godt drænet for at forhindre frostskader.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse. Beskær om foråret for at fremme formen og blomstringen. Giv regelmæssigt vand i tørre perioder.

  Planten trives godt med regelmæssig gødning om foråret med organisk gødning. Brug en gødning med en afbalanceret forhold mellem kvælstof, fosfor og kalium for sund vækst. Overgød ikke, da det kan skade planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst omkring denne haveplante. Brug organisk materiale som kompost, halm eller træflis som mulch. Påfør en ny lag mulch årligt om foråret for at beskytte planten og holde jorden sund.

  Planten trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel for denne haveplante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge naturlige fjender som mariehøns eller snyltere. Du kan også regelmæssigt inspicere bladene for eventuelle skadedyr og fjerne dem manuelt. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt og træffe forebyggende foranstaltninger for at undgå skadedyr.

 • Beskrivelse

  Spiraea x billardii 'Triumphans' er en elegant og kompakt busk med overhængende grene. Bladene er grønne og smalle, hvilket danner en smuk kontrast til de lyserøde blomster, der blomstrer om sommeren. Blomsterne vokser i tætte aks og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante kan bruges godt som enkeltstående busk i haven eller som hæk beplantning. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i solen til halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.