Spiraea japonica 'Crispa'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea japonica 'Crispa' is een compacte en bossige struik met sierlijke, gekrulde bladeren die een opvallende textuur geven aan de plant. De bladeren hebben een diepgroene kleur en kunnen in de herfst verkleuren naar rood of oranje. In de zomer produceert de plant kleine roze bloemen in pluimen die veel vlinders aantrekken. 'Crispa' bloeit van juni tot augustus en kan tot 1 meter hoog worden. Deze struik gedijt het best in de volle zon of halfschaduw en vereist goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Spiraea japonica 'Crispa' is geen groenblijvende plant. De bladeren van deze plant zullen in de herfst verkleuren en uiteindelijk afvallen. Het is dus een bladverliezende tuinplant.

  'Spiraea japonica 'Crispa' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het kan dus goed tegen koude temperaturen en vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge winterperiodes.'

  Ja, de Spiraea japonica 'Crispa' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig speciale zorg nodig en kan goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien en voldoende water geven is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De Spiraea japonica 'Crispa' heeft gemiddeld 50-70 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en obstakels, zodat de takken vrij kunnen groeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Spiraea japonica 'Crispa' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in de halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven om een mooie bloei te bevorderen. In de schaduw zal de groei en bloei echter minder uitbundig zijn.

  Spiraea japonica 'Crispa' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Spiraea japonica 'Crispa' trekt verschillende insecten aan zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin kan verhogen. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren zoals vogels. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan bijdragen aan een gezondere omgeving voor verschillende soorten flora en fauna.

  De Spiraea japonica 'Crispa' bloeit in de maanden juni en juli en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij hoge temperaturen.

  Spiraea japonica 'Crispa' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die geen voedingswaarde heeft voor menselijke consumptie. Het is belangrijk om alleen bekende eetbare planten te consumeren om gezondheidsrisico's te vermijden.

  Ja, als tuinplant heeft Spiraea japonica 'Crispa' een beperkte geluidsdempende werking. De bladeren en takken kunnen geluid absorberen en zorgen zo voor een zekere mate van demping. Echter, het effect is niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende beplanting.

 • Je kunt deze plant het beste na de bloei snoeien om de vorm te behouden en het nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode takken en knip de takken tot ongeveer 15 cm boven de grond af. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bemesting speciaal voor tuinplanten om de groei te bevorderen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. De ideale standplaats zal de gezondheid en de bloei van de plant bevorderen.

  Tuinspiraea hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, aangezien ze bestand zijn tegen koude temperaturen. Ze kunnen echter wel profiteren van een laag mulch rond de basis van de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Geef de plant ook voldoende water voordat de grond bevriest om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste op een zonnige plek. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals Spiraea japonica 'Crispa' is het belangrijk om in het voorjaar en de zomer te bemesten met organische mest of kunstmest voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte voor een betere bloei, en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Volg altijd de instructies op de verpakking van de meststof om de juiste hoeveelheid te gebruiken.

  Mulch kan worden toegepast rondom de Tuinplanten om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook om de bodemtemperatuur te reguleren en de planten te beschermen tegen vorst. Het is belangrijk om een laag van 5-10 cm aan te brengen, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of stelen van de planten wordt gelegd.

  De juiste zuurgraad van de bodem voor de Spiraea japonica 'Crispa' is neutraal tot licht zuur (pH 6,5-7,5). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem te controleren voordat je de plant aanplant.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten kan gebruik worden gemaakt van insecticiden, zoals neemolie of pyrethrine, om ongedierte zoals bladluizen, spint of trips te bestrijden. Daarnaast kunnen ook natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet om het ongedierte op een natuurlijke manier te bestrijden. Zorg daarnaast voor een goede bodemstructuur en gezonde planten, zodat de plant beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  Spiraea japonica 'Crispa' is een compacte en bossige struik met sierlijke, gekrulde bladeren die een opvallende textuur geven aan de plant. De bladeren hebben een diepgroene kleur en kunnen in de herfst verkleuren naar rood of oranje. In de zomer produceert de plant kleine roze bloemen in pluimen die veel vlinders aantrekken. 'Crispa' bloeit van juni tot augustus en kan tot 1 meter hoog worden. Deze struik gedijt het best in de volle zon of halfschaduw en vereist goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.