Spiraea japonica 'Froebelii'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea japonica 'Froebelii' is een bladverliezende struik met opgaande takken en een compacte groeiwijze. De ovale bladeren zijn lichtgroen van kleur en verkleuren naar rood in de herfst. In de zomer bloeit de plant met kleine roze bloemen die in bolvormige trossen bij elkaar staan. Deze struik staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn aantrekkelijke bloei en mooie herfstkleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Spiraea japonica 'Froebelii' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt nieuwe bladeren in het voorjaar. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De Spiraea japonica 'Froebelii' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in koudere klimaten en is geschikt voor de meeste tuinen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig snoeien in het voorjaar zal de gezondheid en bloei bevorderen. Verder gedijt deze plant goed in de meeste bodemsoorten en klimaten.

  Spiraea japonica 'Froebelii' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Plant de struik op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin en zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de struik regelmatig te snoeien om de vorm en bloei te behouden.

  Spiraea japonica 'Froebelii' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de volle schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Spiraea japonica 'Froebelii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door 1-2 keer per week water te geven. Zorg er wel voor dat de grond niet te drassig wordt.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend door de bloemen die veel nectar bevatten. Dit zorgt ervoor dat deze plant een goede bijdrage kan leveren aan het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Spiraea japonica 'Froebelii' is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het helpt bij het aantrekken van nuttige insecten en draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor het ondersteunen van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant Spiraea japonica 'Froebelii' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn mooie bloemen en bladeren. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen vanwege mogelijke giftige stoffen.

  Ja, de Spiraea japonica heeft de eigenschap om geluiden te dempen door de bladeren en takken waardoor het een goede keuze kan zijn voor geluidsdemping in de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar direct na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en snoei de overige takken tot gewenste hoogte en vorm. Eventueel kan de plant in het najaar licht worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  De Spiraea japonica 'Froebelii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan regelmatig kleine beetjes.

  De Spiraea japonica 'Froebelii' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door af en toe meststof toe te voegen.

  De "Spiraea japonica 'Froebelii'" gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd te zware of te zure grondsoorten voor optimale groei en bloei.

  De Spiraea japonica 'Froebelii' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant heeft behoefte aan voldoende zonlicht om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met een laagje mulch of bladeren rond de basis. Vermijd het snoeien van de plant in het najaar om vorstschade te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst door deze op een beschutte plek te plaatsen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen en om de plant in het voorjaar te bemesten. Zorg er daarnaast voor dat de grond waarin de plant groeit goed gedraineerd is.

  Tuinplanten zoals Spiraea japonica 'Froebelii' hebben behoefte aan een voedzame bodem. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Overmatige bemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei, dus houd de hoeveelheid in de gaten.

  Mulch de plant in het voorjaar met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Gebruik geen mulch direct rond de stam om wortelrot te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De pH-waarde van de bodem voor de Spiraea japonica 'Froebelii' moet neutraal tot licht zuur zijn. De ideale pH-waarde ligt tussen 6,0 en 7,5 voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Tuinplanten kunnen last hebben van verschillende soorten ongedierte, zoals luizen, spint en bladmineerders. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren en indien nodig actie te ondernemen om schade te voorkomen. Natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen, kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Spiraea japonica 'Froebelii' is een bladverliezende struik met opgaande takken en een compacte groeiwijze. De ovale bladeren zijn lichtgroen van kleur en verkleuren naar rood in de herfst. In de zomer bloeit de plant met kleine roze bloemen die in bolvormige trossen bij elkaar staan. Deze struik staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn aantrekkelijke bloei en mooie herfstkleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.