Spiraea japonica 'Walluf'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea japonica 'Walluf' is een compacte struik met opgaande takken en een bossige groeiwijze. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur, met een lichte beharing aan de onderkant. In de zomer verschijnen er roze bloemen in schermvormige bloeiwijzen, die de struik een sierlijke uitstraling geven. Na de bloei kunnen de bloemen worden teruggesnoeid om de struik compact te houden. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de wintermaanden afvallen. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt om in de tuin te planten. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  "Spiraea japonica 'Walluf' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Af en toe snoeien bevordert de bloei en vorm van de plant."

  Voor deze plant is het aan te raden om hem te planten op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten wordt geplant, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt. Over het algemeen hebben planten in de tuin ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien.

  Deze plant groeit het beste in de zon of halfschaduw en kan minder goed gedijen in volledige schaduw. Een plek met voldoende zonlicht zal de groei en bloei bevorderen. Planten in de schaduw kunnen zich mogelijk minder goed ontwikkelen en bloeien.

  Tuinplanten zoals de Spiraea japonica 'Walluf' hebben over het algemeen 1 keer per week water nodig, tenzij de grond al vochtig is. Het is belangrijk om de grond goed te controleren voordat je water geeft. Water geven in de vroege ochtend of late middag is het beste.

  Ja, deze tuinplant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het kan dus helpen om deze bestuivers naar je tuin te lokken.

  Spiraea japonica 'Walluf' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van nuttige insecten zoals bijen en vlinders. De plant biedt voedsel en schuilgelegenheid voor verschillende diersoorten en draagt bij aan een gezonde tuinomgeving. Het is een waardevolle aanvulling voor biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een plek in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Planten die goed tegen de volle zon kunnen hebben over het algemeen een sterke en gezonde groei.

  Nee, Spiraea japonica 'Walluf' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het kan zelfs giftig zijn bij inname.

  Ja, de Spiraea japonica 'Walluf' heeft een geluidsdempende werking doordat de bladeren en takken geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om het geluid van bijvoorbeeld verkeer of buren te verminderen in de tuin. Zet de plant dichtbij de bron van het geluid voor het beste resultaat.

 • Snoei de plant in het voorjaar na de bloei om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de oude takken tot de grond. Probeer de takken recht af te snoeien voor een mooiere uitstraling.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Voorkom dat de wortels uitdrogen.

  De Spiraea japonica 'Walluf' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel organische meststoffen om de plant te voeden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voeg organische meststoffen toe voor een optimale groei.

  'Spiraea japonica 'Walluf' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Deze planten zijn te vinden in de categorie Tuinplanten.'

  In de winter heeft deze tuinplant bescherming nodig tegen koude wind en vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren voor extra isolatie. Daarnaast kan een beschermende doek gebruikt worden om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Bemest de Tuinplanten in het voorjaar met organische meststof voor bloeiende planten. Herhaal deze bemesting gedurende het groeiseizoen om de plant gezond en vitaal te houden. Overbemesting kan leiden tot een weelderige groei en minder bloemen.

  Mulchen met een laag organisch materiaal helpt de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen toe te voegen. Het wordt aanbevolen om in het voor- of najaar te mulchen voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of bladeren van de plant wordt geplaatst om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  Spiraea japonica 'Walluf' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Er zijn verschillende natuurlijke methoden om ongedierte zoals bladluizen en spint te bestrijden bij tuinplanten. Zo kunt u bijvoorbeeld lieveheersbeestjes aantrekken die deze plaaginsecten opeten. Ook kunt u gebruik maken van plantensprays op basis van natuurlijke oliën om het ongedierte te bestrijden. Het regelmatig controleren en schoonmaken van de plant kan ook helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Spiraea japonica 'Walluf' is een compacte struik met opgaande takken en een bossige groeiwijze. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur, met een lichte beharing aan de onderkant. In de zomer verschijnen er roze bloemen in schermvormige bloeiwijzen, die de struik een sierlijke uitstraling geven. Na de bloei kunnen de bloemen worden teruggesnoeid om de struik compact te houden. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.