Spiraea x cinerea

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea x cinerea er en løvfældende busk, der er kendt for sine yndefulde blomster, der blomstrer om foråret og sommeren. Blomsterne er normalt lyserøde og vokser i tætte klynger i enderne af grenene. Plantens blade er små og ovalformede og kan variere i farve fra grøn til blågrøn. Spiraea x cinerea er en nem plante at passe på, der trives godt i solen til halvskygge og i en gennemsnitlig fugtig jord. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt supplement til enhver have eller landskab.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sit løv om efteråret. Det er en løvfældende plante, der får nye blade om foråret.

  Denne plante er hårdfør til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved ekstrem frost. Denne haveplante kan overvintre godt i vores klima.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Den kræver lidt beskæring og trives godt i forskellige jordtyper. At give regelmæssig vanding og gødning vil holde planten sund.

  For denne plante har du brug for en plads på cirka 50-100 cm i bredden og højden. Sørg for, at planten har nok plads til at sprede sig og vokse. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter.

  Spiraea x cinerea blomstrer bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten mindskes, og planten kan muligvis producere færre blomster. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter har brug for vand i gennemsnit 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne, men undgå at lade den tørre ud. Overvanding kan føre til rodrot.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle på grund af nektaren, den producerer. Derudover er den også attraktiv for bier på grund af blomsterne, der er rig på pollen og nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvende insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den leverer nektar og pollen til bier og andre bestøvere. Derudover tilbyder den ly for små dyr og insekter. Det bidrager til en sund og varieret have.

  Planten blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringsperioden kan vare cirka 3 til 4 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under varme perioder for at undgå udtørring. I fuld sol vil planten producere smukke blomster og vokse godt.

  Nej, "Spiraea x cinerea" er ikke spiselig. Det er en lille løvfældende busk, der primært plantes til dekorative formål i haven. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Desværre har Spiraea x cinerea ikke lyddæmpende egenskaber. Det er en dekorativ havplante, der primært bruges for sine smukke blomster og blade. Det kan hjælpe med at skabe en beroligende og æstetisk haveomgivelser.

 • Denne plante bør bedst beskæres efter blomstring for at bevare formen og vitaliteten. Fjern gamle, døde eller syge grene og beskær de resterende grene til den ønskede længde. Beskær aldrig mere end en tredjedel af plantens samlede højde ad gangen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden er konstant våd. Giv ekstra vand i tørre perioder og sørg for, at jorden kan dræne ordentligt. Det er vigtigt at undgå, at plantens rødder udtørrer.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld med en pH-værdi fra neutral til let sur. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer og undgå for tunge jordbundsarter, der kan holde på vandet. At kontrollere jordfugtigheden regelmæssigt og tilføre gødning kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i godt drænet jord og tåler både sur og neutral jord. Det er vigtigt, at jorden er frugtbar og kan holde tilstrækkeligt med fugt. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer for en sund vækst.

  Denne plante trives bedst i solen eller halvskyggen. Sørg for en veldrænet jord og undgå vandstagnation. Placér planten et beskyttet sted i haven.

  Sørg om vinteren for ekstra beskyttelse ved at dække planten med et lag muld eller blade. På den måde vil planten være bedre beskyttet mod frost og kolde temperaturer. Det er også klogt at placere planten på et beskyttet sted for at overleve vinteren.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan godt tåle beskæring. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Sørg for at give planten regelmæssigt vand og for en god jordstruktur.

  For optimal vækst og blomstring kan haveplanter gødes om foråret og efteråret. Brug en gødning specielt til blomstrende planter og følg doseringsinstruktionerne på emballagen. Overgød ikke for at undgå skade på planten.

  Mulching omkring denne plante hjælper med at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis. Sørg for, at muldlaget ikke er direkte mod plantens stamme for at undgå kvælning.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at fremme plantens sundhed og vækst. Tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at regulere jordens pH-værdi.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan der anvendes naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse. Derudover kan regelmæssig inspektion af bladene hjælpe med at opdage eventuelle skadedyr i en tidlig fase. Brugen af kemiske bekæmpelsesmidler frarådes, da det kan være skadeligt for miljøet og andre organismer.

 • Beskrivelse

  Spiraea x cinerea er en løvfældende busk, der er kendt for sine yndefulde blomster, der blomstrer om foråret og sommeren. Blomsterne er normalt lyserøde og vokser i tætte klynger i enderne af grenene. Plantens blade er små og ovalformede og kan variere i farve fra grøn til blågrøn. Spiraea x cinerea er en nem plante at passe på, der trives godt i solen til halvskygge og i en gennemsnitlig fugtig jord. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt supplement til enhver have eller landskab.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.