Spiraea nipponica 'June Bride'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea nipponica 'June Bride' is een compacte en langzaam groeiende sierheester met een rijke bloei in de zomer. De bloemen zijn wit en staan in dichte trossen bij elkaar, waardoor de plant een feestelijke uitstraling heeft. Het blad is groen en doet denken aan het blad van een rozenstruik. Deze plant is goed winterhard en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. 'June Bride' is ideaal voor in borders, als solitaire plant of in groepen aangeplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad verliest zijn groene kleur in de herfst en wordt vaak rood of oranje voordat het afvalt. Het is een bladverliezende struik.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is aan te raden om te beschermen bij temperaturen lager dan dit. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen winterse omstandigheden.

  "Spiraea nipponica 'June Bride'" is een makkelijke plant in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht voor optimale groei.

  "Spiraea nipponica 'June Bride'" heeft ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om competitie te voorkomen. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten in de tuin.

  Spiraea nipponica 'June Bride' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Spiraea nipponica 'June Bride' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het kan helpen bij het aantrekken van bestuivers naar je tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor biodiversiteit in je buitenruimte.

  Ja, Spiraea nipponica 'June Bride' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Daarnaast biedt het beschutting voor kleine dieren en draagt bij aan de diversiteit van de plantensoorten in de tuin.

  De bloeiperiode van deze plant is van mei tot juli. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Spiraea nipponica 'June Bride' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve struik die gekweekt wordt om zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. Het wordt gebruikt in tuinen voor esthetische doeleinden.

  Ja, deze plant heeft bladeren en takken die geluid kunnen dempen. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar de plant staat. De plant heeft echter geen specifieke eigenschappen die het geluidsdempend maken.

 • Snoei deze plant in het voorjaar direct na de bloei om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei enkele van de oudere takken om de groei te stimuleren. Regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde en mooie uitstraling van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Spiraea nipponica 'June Bride' wordt aanbevolen om te planten in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te zuur is.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vocht vasthoudt, maar niet te drassig is. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  De Spiraea nipponica 'June Bride' gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd staat tegen harde wind en vorst. Deze tuinplant kan goed groeien in border of als solitaire plant in de tuin.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met mulch of een dikke laag bladeren rond de basis. Zorg er ook voor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint. In strenge winters kan het helpen om de planten af te dekken met een doek of vliesdoek.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond in volle zon tot halfschaduw. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de vorming van nieuwe bloemen en bladeren. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Tuinplanten zoals Spiraea nipponica 'June Bride' hebben in het voorjaar behoefte aan een meststof met een hoog stikstofgehalte om nieuwe groei te stimuleren. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting moet worden vermeden, omdat dit schade kan veroorzaken aan de plant.

  Mulch deze plant met een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is, zodat overtollig water kan weglopen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze tuinplant.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, trips en spint. Een milieuvriendelijke methode om ongedierte te bestrijden is door de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste delen te verwijderen. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen ingezet worden om het ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Spiraea nipponica 'June Bride' is een compacte en langzaam groeiende sierheester met een rijke bloei in de zomer. De bloemen zijn wit en staan in dichte trossen bij elkaar, waardoor de plant een feestelijke uitstraling heeft. Het blad is groen en doet denken aan het blad van een rozenstruik. Deze plant is goed winterhard en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. 'June Bride' is ideaal voor in borders, als solitaire plant of in groepen aangeplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.