Stephanandra tanakae

Stephanandra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Stephanandra tanakae er en kompakt jorddækkende plante med små grønne blade, der smukt skifter til rød om efteråret. Planten har en krybende vækstform og danner tætte tæpper på jorden. Om sommeren blomstrer Stephanandra tanakae med ubemærkede hvide blomster, der senere bliver til små røde frugter. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og er egnet til brug som jorddække i haven. Stephanandra tanakae er vinterhårdfør og ret nem at vedligeholde.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten beholder deres blade hele året. Dette betyder, at planten er stedsegrøn og ikke mister sine blade om vinteren. Det er en smuk tilføjelse til haven, især i de kolde måneder.

  Stephanandra tanakae tåler vinteren ned til omkring -15°C. Det er en robust haveplante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer. Det anbefales at beskytte planten ved ekstrem frost.

  Ja, denne plante er generelt nem at passe på og kræver ikke meget særlig pleje. Regelmæssig vanding og beskæring er nok til at holde planten sund. Denne plante er velegnet til haven og har få specielle behov.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt. Sørg for en afstand på cirka 60-90 cm mellem planterne, så de får tilstrækkelig luft og sollys. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer pladsen.

  Stephanandra tanakae trives godt i skyggen og kan endda præstere bedre under disse forhold. Det er en ideel plante til steder i haven, hvor der er lidt sollys. Sørg for tilstrækkeligt fugtig jord for at fremme væksten.

  Haveplanter har generelt brug for vand to til tre gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at vande om morgenen eller om aftenen for at minimere fordampning.

  Ja, denne plante er sommerfugle- og bivenlig på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et godt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Ja, Stephanandra tanakae bidrager til biodiversiteten ved at tilbyde husly og føde til forskellige insekter og fugle. Det skaber et varieret miljø og fremmer økosystemet i haven. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten.

  Planten blomstrer fra maj til juni, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Planten bør placeres et sted med let skygge eller halvskygge og tåler ikke direkte sollys. For meget direkte sollys kan forårsage skader på bladene. Det anbefales derfor at beskytte planten mod skarpt sollys.

  Nej, planten Stephanandra tanakae er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens attraktive blade og blomster. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Stephanandra tanakae kan dæmpe lyd ved hjælp af deres blade og grene, der absorberer lydbølger. Dette gør dem til et godt valg til plantning rundt om travle veje eller haver, hvor reduktion af støj er ønsket. De tætte blade og grene sikrer effektiv lydisolering.

 • Planten kan beskæres om forår for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og beskær eventuelt til den ønskede højde. Sørg for, at beskæresaksen er skarp for at undgå skade på planten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme sommermåneder. Sørg for, at jorden ikke bliver helt tør mellem vandinger. Giv vand helst om morgenen eller sent om aftenen.

  Pottejord til haveplanter er velegnet til Stephanandra tanakae. Det er vigtigt, at pottejorden er veldrænet og indeholder næringsstoffer. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og ikke står for vådt.

  Stephanandra tanakae trives bedst i en fugtig, veldrænet jord. Jordkvaliteten skal være humusrig og sur til neutral. Sørg for, at planten kan tilføres tilstrækkelige næringsstoffer fra jorden for at opnå sund vækst.

  Denne plante trives bedst på et sted med halvskygge til skygge. Sørg for en fugtig og veldrænet jord. Beskyt planten mod kraftig vind og skarp sol.

  For at beskytte planten mod frost, anbefales det at lægge et tykt lag muld omkring basen. Derudover kan en særlig vinterhætte eller jutesæk placeres omkring planten. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig jord. Beskær døde grene og blomster regelmæssigt for en sund vækst. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  For denne plante er det vigtigt at tilføje organisk gødning om foråret for at stimulere væksten. Brug en gødning med langsom frigivelse for at give planten næringsstoffer i løbet af vækstsæsonen. Sørg for, at jorden har god dræning for at undgå overgødning.

  Mulching er en effektiv måde at holde fugtigheden, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som blade, halm eller træbark som mulch. Påfør et lag på omkring 5-10 centimeter rundt om plantens base, men sørg for, at mulchen ikke direkte placeres mod stammen eller stænglerne.

  Stephanandra tanaka trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. En sur jord sørger for, at planten kan absorbere tilstrækkelige næringsstoffer og vokse godt. Det er derfor vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den.

  Planten er følsomme over for bladlus, edderkoppemider og uldlus. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt for tilstedeværelse af disse skadedyr og om nødvendigt behandle forebyggende. Naturlige bekæmpelsesmidler kan hjælpe med at forhindre skadedyr.

 • Beskrivelse

  Stephanandra tanakae er en kompakt jorddækkende plante med små grønne blade, der smukt skifter til rød om efteråret. Planten har en krybende vækstform og danner tætte tæpper på jorden. Om sommeren blomstrer Stephanandra tanakae med ubemærkede hvide blomster, der senere bliver til små røde frugter. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og er egnet til brug som jorddække i haven. Stephanandra tanakae er vinterhårdfør og ret nem at vedligeholde.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.