Styrax japonicus

Overig bomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Styrax japonicus, ook bekend als de Japanse sneeuwbel, is een kleine boom met opvallende witte bloemen die een zoete geur verspreiden. De bladeren zijn donkergroen en ovaal van vorm, en veranderen in de herfst naar een prachtige geeloranje kleur. De schors van de Styrax japonicus is grijsbruin en glad. Deze plant is geliefd om zijn sierlijke uitstraling en wordt vaak aangeplant in tuinen en parken. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een heerlijke geur in de omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer nieuw blad. Het is een bladverliezende struik.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst extra bescherming te geven. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst in de tuin.

  "Styrax japonicus" is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en snoeien kan indien nodig gedaan worden. Zorg voor voldoende licht en een goede luchtvochtigheid voor optimale groei van de plant.

  De Styrax japonicus heeft een ruimte nodig van ongeveer 2 tot 3 meter in zowel de breedte als de hoogte. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een goed bemeste en goed doorlatende grond voor de beste resultaten.

  Deze plant groeit het beste in halfschaduw of volle zon. In de schaduw zal de groei beperkt zijn en zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die hij produceert. Het is een goede keuze als je graag deze insecten in je tuin wilt verwelkomen.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door verschillende insecten en vogels aan te trekken met hun bloemen en zaden. Ze kunnen een belangrijke rol spelen in het ecosysteem van de tuin en de omgeving. Het is dus goed voor de biodiversiteit om Tuinplanten in de tuin te hebben.

  De plant bloeit in de maanden mei tot juni en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is ook aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  De zaden van deze plant zijn licht giftig als ze worden ingenomen. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is het beste om voorzichtigheid te betrachten bij het omgaan met deze plant.

  Ja, de Styrax japonicus staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en vertakkingen. Het kan helpen om geluidsgolven te absorberen en het omgevingsgeluid te verminderen, vooral als het in grotere aantallen wordt geplant. Het kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een plant die helpt om geluidsoverlast te verminderen in je tuin.

 • De Styrax japonicus kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Snoei niet te rigoureus, aangezien dit de bloei kan verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant doet het goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om de groei en bloei te stimuleren.

  Voor deze plant is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en een gemiddelde vruchtbaarheid heeft. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind en vorst. Het is aan te raden om de plant een beschutte plek te geven in de tuin.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen koude temperaturen en vorst. Om dit te doen, kan je de plant bedekken met een dikke laag mulch of bladeren en eventueel een beschermende doek of jute gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid en vorm van de plant te behouden. Voeg jaarlijks compost of organische mest toe aan de grond voor een optimale groei en bloei.

  Voor de bemesting van tuinplanten is het belangrijk om organische meststoffen te gebruiken, bij voorkeur in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en niet in direct contact komt met de stam of bladeren. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor de groei van deze plant, omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals bladeren, houtsnippers of compost voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik is en houd de mulchlaag weg van de stam van de plant om verstikking te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de bodem pH regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen.

  De plant is gevoelig voor bladluizen, spint en wantsen. Deze plaaginsecten kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste bladeren te verwijderen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door hem op de juiste manier te verzorgen, zodat hij beter bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Styrax japonicus, ook bekend als de Japanse sneeuwbel, is een kleine boom met opvallende witte bloemen die een zoete geur verspreiden. De bladeren zijn donkergroen en ovaal van vorm, en veranderen in de herfst naar een prachtige geeloranje kleur. De schors van de Styrax japonicus is grijsbruin en glad. Deze plant is geliefd om zijn sierlijke uitstraling en wordt vaak aangeplant in tuinen en parken. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een heerlijke geur in de omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.