Styrax japonicus 'Pink Chimes'

Overig bomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Styrax japonicus 'Pink Chimes' is een sierlijke struik die bekend staat om zijn opvallende, hangende clusters van roze bloemen. De bloemen lijken op klokken en geven de plant een elegante uitstraling. De bladeren zijn donkergroen en ovaal van vorm. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit in het voorjaar tot vroege zomer. Styrax japonicus 'Pink Chimes' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Styrax japonicus 'Pink Chimes' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die zijn blad verliest in de herfst en in de winter kaal is. Deze plant valt onder de categorie tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met mulch of bladeren.

  Ja, Styrax japonicus 'Pink Chimes' is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Deze plant heeft weinig speciale vereisten en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Styrax japonicus 'Pink Chimes' heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een compacte struik of kleine boom. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te vertakken. Houd rekening met een minimale afstand van ongeveer 2 tot 3 meter van andere beplanting.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, de bloemen van deze plant hebben een aantrekkelijke geur en kleur die vlinders en bijen aantrekt. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, de Styrax japonicus 'Pink Chimes' is een waardevolle plant voor biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel biedt voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats en voedselbron voor verschillende dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de diversiteit en gezondheid van de lokale ecosystemen bevorderen.

  De Styrax japonicus 'Pink Chimes' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei van deze plant duurt gemiddeld zo'n 2 tot 3 weken. Na de bloei verschijnen er kleine vruchten aan de plant.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig is, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is het beste om de plant puur voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, de Styrax japonicus 'Pink Chimes' heeft geluidsdempende eigenschappen door zijn dichte bladerdek en flexibele takken. Het is een geschikte plant voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Snoei deze plant in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of zieke takken en knip eventuele uitlopers terug naar een gezonde knop. Het is ook goed om de plant regelmatig licht te snoeien om de vorm en grootte te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft een goed doorlatende potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een potgrond met extra voeding kan de groei en bloei van de Tuinplanten bevorderen.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  De plant staat het liefst op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door hem in te pakken met een laag mulch of bladeren. Daarnaast kan een mulchlaag rond de basis van de plant helpen om de wortels te beschermen tegen extreme kou. Het is ook belangrijk om de plant te beschermen tegen sterke wind, omdat dit de kans op uitdroging kan vergroten.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en goed gedraineerde grond heeft. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en snoei indien nodig in het late voorjaar na de bloei. Voeg organische meststoffen toe in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar behoefte aan organische meststof voor een gezonde groei en bloei. Het is aan te raden om in het voorjaar en zomer regelmatig meststoffen toe te voegen voor optimale groei. Overbemesting moet echter worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten dient tussen de 6 en 7 te liggen voor optimale groei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Planten kunnen niet goed gedijen in te zure of te basische grond.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spintmijten en rupsen. Deze plagen kunnen bestreden worden met insecticiden of door regelmatig de plant te inspecteren en handmatig te verwijderen. Een gezonde plant met voldoende licht, water en voeding is minder vatbaar voor plagen.

 • Omschrijving

  Styrax japonicus 'Pink Chimes' is een sierlijke struik die bekend staat om zijn opvallende, hangende clusters van roze bloemen. De bloemen lijken op klokken en geven de plant een elegante uitstraling. De bladeren zijn donkergroen en ovaal van vorm. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit in het voorjaar tot vroege zomer. Styrax japonicus 'Pink Chimes' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.