Symphoricarpos albus var. laevigatus

Symphoricarpos

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Symphoricarpos albus var. laevigatus, også kendt som glat snebær, er en løvfældende busk, der er hjemmehørende i Nordamerika. Busken kan nå en højde på cirka 1,5 meter og har blanke, mørkegrønne blade. I slutningen af sommeren til efteråret producerer planten små, hvide blomster, der efterfølges af iøjnefaldende, hvide bær, som bliver hængende på busken hele vinteren. Symphoricarpos albus var. laevigatus trives bedst i fugtige, veldrænet jord og kræver minimal vedligeholdelse. Busken bruges ofte som bunddække eller i naturlige haver på grund af dens smukke bær og robusthed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Symphoricarpos albus var. laevigatus er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og er nøgen om vinteren. Det er en løvfældende haveplante.

  Symphoricarpos albus var. laevigatus er meget vinterhård og kan overleve temperaturer ned til -25 grader Celsius. Det er en stærk plante, der kan modstå kolde vintre. Denne busk kræver ikke ekstra beskyttelse om vinteren.

  Planten Symphoricarpos albus var. laevigatus er generelt ret nem at vedligeholde og kan trives godt i forskellige typer jord og klimaer. Det er en vinterhårdfør busk, der kræver lidt særlig pleje og har sjældent problemer med sygdomme eller skadedyr. Det er en smuk tilføjelse til haven med dens hvide bær og stedsegrønne blade.

  Symphoricarpos albus var. laevigatus har brug for en gennemsnitlig plads på 60-100 cm i bredden og højden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig luftcirkulation og ikke er for tæt på andre planter. Det er vigtigt at beskære busken regelmæssigt for at bevare form og størrelse.

  Ja, Symphoricarpos albus var. laevigatus trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt på steder med mindre sollys. Det er derfor et godt valg til skyggefulde haver.

  Symphoricarpos albus var. laevigatus har moderat behov for vand, så giv planten cirka 1-2 gange om ugen vand, afhængigt af eksterne forhold som temperatur og lys. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne, men ikke gennemblødt.

  Ja, Symphoricarpos albus var. laevigatus tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at tiltrække disse bestøvende insekter. Denne plante bidrager til biodiversiteten i haven.

  Ja, på grund af dens nektarholdige blomster tiltrækker denne plante bier, sommerfugle og andre nyttige insekter. Derudover giver bærrene føde til fugle og små pattedyr, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Denne plante er derfor helt sikkert en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i juni og juli måned, og blomstringen varer ca. 1 til 2 måneder.

  Symphoricarpos albus var. laevigatus trives på et sted i fuld sol og kan trives godt der. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Sørg for en veldrænet jord for optimal vækst.

  Nej, bærrene fra Symphoricarpos albus var. laevigatus er ikke spiselige for mennesker. At indtage bærrene kan forårsage kvalme og opkastning. Det er derfor vigtigt ikke at spise planten.

  Ja, Symphoricarpos albus var. laevigatus har lyddæmpende egenskaber på grund af sin tætte vækst og blade. Det kan hjælpe med at absorbere lyde og skabe en rolig atmosfære i haven. Dog er det ikke så effektivt som specifikke lyddæmpende planter.

 • Denne busk kan beskæres om foråret for at bevare formen og fjerne gammelt træ. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten til den ønskede højde. Det er også muligt at beskære let efter blomstringen for at holde planten kompakt.

  Symphoricarpos albus var. laevigatus har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke vandfyldt. Giv helst vand ved plantens base for at undgå svampesygdomme.

  For denne haveplante er en veldrænet pottemuld ideel. Sørg for, at pottemulden er let fugtig, men ikke for våd. Brug også en potte med drænhuller for at forhindre rodrot.

  Symphoricarpos albus var. laevigatus trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden er frugtbar og at der er tilstrækkeligt med næringsstoffer til optimal vækst. Sørg for, at jorden ikke er for sur, en neutral pH-værdi er ideel.

  Denne plante trives bedst på et solrigt eller halvskyggefuldt sted i veldrænet jord. Undgå for våd jord og vælg en beskyttet placering mod hård vind. Ideelt set er et sted med frugtbar, fugtig jord.

  For at beskytte Symphoricarpos albus var. laevigatus mod frost om vinteren, anbefales det at lægge et tykt lag muld omkring planten. En beskyttende dug eller fleece kan også bruges til at beskytte planten mod kolde temperaturer. Sørg for, at planten bliver godt vandet, inden frosten begynder.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og trives godt i de fleste jordtyper. Beskær årligt om foråret for at fremme form og blomstring. Giv regelmæssigt vand, især i varme og tørre perioder.

  Symphoricarpos albus var. laevigatus har brug for regelmæssig gødning med en generel gødning til haveplanter. Det anbefales at gøde om foråret og om sommeren, i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødning bør undgås for at undgå skade på planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugt i jorden og beskytter plantens rødder mod ekstreme temperaturer. Brugen af organisk materiale som blade eller træflis som mulch kan også bidrage til forbedring af jordens struktur og næring til planten. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt, og lad plads være rundt om plantens stamme for at forhindre kvælning.

  Symphoricarpos albus var. laevigatus trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. En pH mellem 6 og 7 er ideel for denne plante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at fremme plantens sundhed.

  For denne plante er der ikke behov for specifik skadedyrsbekæmpelse, men det anbefales at regelmæssigt kontrollere bladene for spindemider eller bladlus. Disse kan bekæmpes med en miljøvenlig sæbeopløsning eller biologiske bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt at tackle eventuelle skadedyr i en tidlig fase for at undgå skade på planten.

 • Beskrivelse

  Symphoricarpos albus var. laevigatus, også kendt som glat snebær, er en løvfældende busk, der er hjemmehørende i Nordamerika. Busken kan nå en højde på cirka 1,5 meter og har blanke, mørkegrønne blade. I slutningen af sommeren til efteråret producerer planten små, hvide blomster, der efterfølges af iøjnefaldende, hvide bær, som bliver hængende på busken hele vinteren. Symphoricarpos albus var. laevigatus trives bedst i fugtige, veldrænet jord og kræver minimal vedligeholdelse. Busken bruges ofte som bunddække eller i naturlige haver på grund af dens smukke bær og robusthed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.