Symphoricarpos x doorenbosii 'White Hedge'

Symphoricarpos

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Symphoricarpos x doorenbosii 'White Hedge' is een bladverliezende struik met een compacte groeiwijze. De struik heeft ovale, groene bladeren die in de herfst verkleuren naar geel. In de zomer bloeit de plant met kleine, witte bloemen die gevolgd worden door witte bessen. De 'White Hedge' is een mooie toevoeging aan een tuinborder of als haagplant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw en een vochtige, goed doorlatende bodem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Symphoricarpos x doorenbosii 'White Hedge' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter. Het is aan te raden om de plant te snoeien na de bloei in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is winterhard en groeit goed in verschillende bodemsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig snoeien kan bevorderlijk zijn voor de groei en bloei van de plant.

  De plant heeft genoeg ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er ongeveer 1 tot 1,5 meter afstand is tussen elke plant om voldoende lucht en zonlicht te krijgen. Houd er rekening mee dat de plant kan uitgroeien tot een middelgrote struik.

  Ja, Symphoricarpos x doorenbosii 'White Hedge' kan goed groeien in de schaduw. Deze planten kunnen zich aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden en gedijen goed in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende indirect zonlicht krijgt voor een optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels constant in het water staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging of wateroverlast.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen. Het is dus een vlinder- en bijenlokkende plant die kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  "Symphoricarpos x doorenbosii 'White Hedge' is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. De bessen die de plant produceert, bieden voedsel voor vogels en andere dieren. Hierdoor kan de plant een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin."

  Deze plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mensen en kunnen maagklachten veroorzaken. Het is dus niet veilig om ze te eten.

  Ja, deze plant heeft dichte takken en bladeren die geluid kunnen dempen. Het kan helpen om geluiden te absorberen en de omgeving wat stiller te maken. Let wel op dat het effect niet heel groot is.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden, meestal in de late zomer of vroege herfst. Verwijder dode takken en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Knip de takken tot ongeveer 10-15 cm boven de grond af om nieuwe groei te stimuleren.

  Voldoende water geven is belangrijk voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water bij voorkeur 's ochtends of 's avonds om verdamping te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes.

  Symphoricarpos x doorenbosii 'White Hedge' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat of te droog is, en dat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Geschikt voor zowel borders als hagen.

  Om de plant te beschermen tijdens de wintermaanden, is het aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Ook kan een beschermende doek of fleece worden gebruikt om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voor de winterperiode.

  Symphoricarpos x doorenbosii 'White Hedge' heeft weinig onderhoud nodig. Snoei in het voorjaar de uitgebloeide bloemen weg. Verwijder eventueel oude takken om de groei te stimuleren.

  De Tuinplanten kunnen bemest worden met een algemene meststof in het voorjaar, gevolgd door een tweede bemesting in de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortelzone van de plant. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om een mulchlaag van organisch materiaal aan te brengen rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, houtsnippers of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  Symphoricarpos x doorenbosii 'White Hedge' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en eventueel kalk toe te voegen om de zuurgraad te verhogen.

  De plant is gevoelig voor bladluizen, trips en spintmijten. Deze kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Ook regelmatig controleren op plagen en indien nodig handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Symphoricarpos x doorenbosii 'White Hedge' is een bladverliezende struik met een compacte groeiwijze. De struik heeft ovale, groene bladeren die in de herfst verkleuren naar geel. In de zomer bloeit de plant met kleine, witte bloemen die gevolgd worden door witte bessen. De 'White Hedge' is een mooie toevoeging aan een tuinborder of als haagplant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw en een vochtige, goed doorlatende bodem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.