Symphoricarpos x chenaultii 'Hancock'

Symphoricarpos

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Symphoricarpos x chenaultii 'Hancock' er en løvfældende busk kendt for sine dekorative bær. Planten har ovalt løv og blomstrer om sommeren med små lyserøde blomster, der tiltrækker bier. Efter blomstring dannes der lilla bær, som bliver på busken i lang tid. 'Hancock' er en robust busk, der kræver lidt vedligeholdelse og er velegnet til både blomsterbede og hække. Bærrene er ikke spiselige for mennesker, men udgør en fødekilde for fugle om vinteren.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Denne plante kan derfor generelt godt klare sig i kolde temperaturer.

  Ja, Symphoricarpos x chenaultii 'Hancock' er let at pleje og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en robust plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Ideel for begyndere i haven.

  Symphoricarpos x chenaultii 'Hancock' har brug for ca. 1,5 meter plads for at kunne vokse og udvikle sig ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft, så plant den ikke for tæt på andre planter. Tag også hensyn til plantens vækst i fremtiden, så den ikke hurtigt bliver overfyldt.

  Planten trives bedst i fuld sol til let skygge, men kan også trives godt i skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand. En alt for mørk placering kan mindske blomstringen.

  Planten har generelt brug for vand 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Tag hensyn til vejrforholdene og tilpas vandingen derefter.

  Ja, blomsterne fra denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres nektarholdige egenskaber. Det er en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække disse bestøvere og støtte dem i deres vigtige rolle i naturen. Denne egenskab gør planten til en værdifuld tilføjelse til enhver have.

  Ja, planten er godt for biodiversiteten på grund af dens blomster og bær, som tiltrækker insekter og fugle. Det hjælper med at fremme mangfoldighed og balance i haven. Det kan være en værdifuld tilføjelse til økosystemet i haven.

  Planten blomstrer i juni og juli måned. Blomstringen kan vare i flere uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Det er en stærk og robust haveplante, der er godt beskyttet mod sollys.

  Nej, bærrene fra denne plante er ikke spiselige og kan endda være let giftige for mennesker. Det anbefales derfor ikke at indtage disse planter.

  Ja, Symphoricarpos x chenaultii 'Hancock' har tætte grene og blade, der kan absorbere lydbølger, hvilket giver den gode lyddæmpende egenskaber. Det kan hjælpe med at reducere støjen i haven eller skabe en rolig atmosfære. Det er dog ikke så effektivt som specifikke lyddæmpende materialer.

 • For at holde planten sund er det en god ide at beskære dem om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og udtynd busken for at sikre god luftcirkulation. Klip grenene lige over jorden for at opnå en fyldig og sund vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er bedre at give lejlighedsvise store mængder vand end regelmæssigt små mængder.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for tilstrækkeligt med næring og vand for at fremme plantens sundhed. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt og tilføje gødning efter behov.

  Planten trives bedst i en veldrænet jord af gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodskader. Tilsæt om nødvendigt organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst i en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde områder. Beskyt planten mod hård vind for at undgå beskadigelse.

  Til vinterbeskyttelse anbefales det at mulde planten med blade eller halm for at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan et lag tørre blade omkring stammen hjælpe med at beskytte planten mod barsk frost. I ekstreme tilfælde kan det også hjælpe at dække planten med et beskyttende klæde eller plastfolie.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse; beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen og fjerne døde eller syge grene. Giv regelmæssigt vand i tørre perioder og gød planten om foråret for en sund vækst. Fjern regelmæssigt ukrudt omkring planten for ikke at hindre væksten.

  Det er vigtigt at gøde havenplanter regelmæssigt, især i vækstsæsonen. Brug en organisk gødning, der er specielt sammensat til blomstrende buske. Følg altid den anbefalede dosering på emballagen for en sund vækst og blomstring.

  Denne plante drager fordel af et lag muld omkring rødderne, der hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale såsom kompost eller barkflis for de bedste resultater. Sørg for, at muldlaget ikke lægges op ad plantens stamme for at undgå at kvælning.

  Den ideelle surhedsgrad for jorden til denne plante er neutral til let sur. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for kompakt. Tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at opretholde en passende surhedsgrad.

  For at forebygge skadedyr på havens planter er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for bladlus, trips og spindemider. Brug af naturlige fjender som mariehøns kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Derudover kan det være nyttigt at skylle planterne af med vand fra tid til anden for at skylle eventuelt tilstedeværende skadedyr væk.

 • Beskrivelse

  Symphoricarpos x chenaultii 'Hancock' er en løvfældende busk kendt for sine dekorative bær. Planten har ovalt løv og blomstrer om sommeren med små lyserøde blomster, der tiltrækker bier. Efter blomstring dannes der lilla bær, som bliver på busken i lang tid. 'Hancock' er en robust busk, der kræver lidt vedligeholdelse og er velegnet til både blomsterbede og hække. Bærrene er ikke spiselige for mennesker, men udgør en fødekilde for fugle om vinteren.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.