Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry'

Symphoricarpos

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry' er en løvfældende busk, der er kendt for sine iøjnefaldende lyserøde bær om efteråret. Busken har en busket vækstform og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Blomsterne på 'Magic Berry' er lyserøde og vises om sommeren, efterfulgt af de iøjnefaldende bær om efteråret. Denne plante trives godt i fuld sol til halvskygge og trives i næsten enhver jordtype. Det er et smukt tilskud til en grænse eller som accentplante i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene vil ændre farve om efteråret og til sidst falde af. Denne plante er en løvfældende haveplante.

  Denne haveplante er hårdfør ned til cirka -25 grader Celsius. Den tåler godt kolde temperaturer og kan derfor let overleve om vinteren. Det er en stærk og robust plante, der tåler frost godt.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Den kræver ikke meget speciel pleje og trives godt i de fleste jordtyper og klimaer. Regelmæssig beskæring hjælper med at bevare plantens form og sundhed.

  Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry' har brug for cirka 1,5 til 2 meter plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvide sig og vokse grene. Beskær regelmæssigt for at holde formen og størrelsen af planten under kontrol.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en stærk haveplante, der har brug for lidt sollys for at trives. Planten kan vokse godt i fugtige og skyggefulde miljøer.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at lade jorden tørre grundigt ud mellem vanding for at undgå rodrot. Overvanding kan være skadeligt for planten.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter gennem nektar, som den producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at fremme biodiversitet.

  Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry' er godt for biodiversitet, fordi fugle gerne spiser bærrene og spreder frøene. Derudover giver planten tilflugtssteder og mad til insekter og andre små dyr. Det fremmer mangfoldigheden af ​​økosystemet i haven.

  Planten blomstrer normalt i juni og juli måned. Blomstringsperioden varer cirka 3 til 4 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand i tørre perioder for at forblive sund.

  Bærrene fra denne plante er ikke spiselige og kan endda være giftige, hvis de indtages. Det anbefales ikke at spise dem. Det er bedst at undgå at bruge disse planter til forbrug.

  Ja, denne plante har tætte grene og blade, der kan absorbere lydbølger og dermed tilbyde en vis grad af lyddæmpning. Det er dog ikke en specifikt designet lyddæmpende plante og har begrænsede lyddæmpende egenskaber. Det kan dog hjælpe med at reducere baggrundsstøj i en haveomgivelse.

 • Denne plante bør beskæres bedst om foråret efter blomstringen. Fjern døde, beskadigede eller syge grene for at opretholde plantens form og sundhed. Klip grene ned til cirka femten centimeter over jorden for en kompakt vækst.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå at overvande for at forhindre rådne rødder. Giv planten helst vand ved basen og undgå våde blade.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om pottemulden er tilstrækkelig fugtig. Brug helst speciel pottemuld til haveplanter.

  Planten trives bedst i en veldrænet jord med moderat frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodråd. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig i tørre perioder.

  Sørg for, at denne plante er placeret på et solrigt til halvskyggefuldt sted. En god veldrænet jord er vigtig for optimal vækst. Denne plante er velegnet til at blive plantet i bede eller som en solitær i haven.

  Om vinteren er det klogt at beskytte planten mod frost ved fx at lægge muld eller blade omkring basen. Derudover kan en beskyttende dug eller speciel vinterhætte bruges til at beskytte planten mod ekstrem kulde. Det er vigtigt at pleje planten godt i vintermånederne for at minimere risikoen for skader.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og er meget vinterhårde. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Have i tankerne at have brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende buske om foråret og sommeren. Vær opmærksom på den anbefalede dosis for at undgå overgødning.

  Det er fordelagtigt at mulche denne plante for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost eller træflis som mulch. Påfør et lag på ca. 5-10 cm rundt om planten, men sørg for at mulchen ikke ligger direkte mod stammen eller grenene.

  Planten kræver en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at sørge for ordentlig dræning for at undgå vandbegrænsning. Jordens surhedsgrad kan testes med en pH-meter eller testkit.

  Planten 'Magic Berry' kan være følsomme over for bladlus og spindemider. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten og om nødvendigt behandle den med biologiske bekæmpelsesmidler eller ved brug af en hård vandstråle. Det anbefales også at gøde planten regelmæssigt, så den er sund og mere modstandsdygtig over for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry' er en løvfældende busk, der er kendt for sine iøjnefaldende lyserøde bær om efteråret. Busken har en busket vækstform og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Blomsterne på 'Magic Berry' er lyserøde og vises om sommeren, efterfulgt af de iøjnefaldende bær om efteråret. Denne plante trives godt i fuld sol til halvskygge og trives i næsten enhver jordtype. Det er et smukt tilskud til en grænse eller som accentplante i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.