Syringa x chinensis 'Saugeana'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa x chinensis 'Saugeana' is een cultivar van de Chinese sering, bekend om zijn prachtige bloemen. Deze plant heeft opvallende trossen van lichtpaarse en lichtroze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur. 'Saugeana' is een sierlijke struik die tot 3 meter hoog kan groeien en goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en geeft een vleugje romantiek aan de omgeving met zijn kleurrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Syringa x chinensis 'Saugeana' is geen groenblijvende plant. Het is een bladverliezende struik die zijn bladeren verliest in de herfst en weer nieuw blad krijgt in het voorjaar. Het is een populaire tuinplant vanwege de geurige bloemen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om deze plant te beschermen bij extreme vorst.

  De Syringa x chinensis 'Saugeana' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede afwatering. Daarnaast kan af en toe snoeien helpen om de gezondheid en vorm van de plant te behouden.

  Voor deze plant is het aan te raden om een ruimte van ongeveer 2 tot 3 meter in de breedte en hoogte te voorzien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om zich te verspreiden en de plant voldoende zonlicht kan ontvangen. Houd ook rekening met eventuele nabijgelegen planten om overbevolking te voorkomen.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Een plek met voldoende zonlicht zal de groei en bloei bevorderen. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Syringa x chinensis 'Saugeana' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen plassen ontstaan. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die een diversiteit aan bestuivende insecten willen aantrekken.

  Ja, de plant Syringa x chinensis 'Saugeana' is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders, bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn geurige bloemen. Daarnaast biedt de plant ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en vogels, waardoor hij bijdraagt aan een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni, en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een plek met veel zonlicht. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om verbranding door de zon te voorkomen.

  Nee, de plant Syringa x chinensis 'Saugeana' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen. De bladeren en bloemen kunnen geluidsgolven absorberen en weerkaatsen, waardoor ze kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het aanplanten van meerdere van deze planten kan een positief effect hebben op het verminderen van geluidsoverlast.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of zieke takken en dun de struik uit voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt voor het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Water geven bij de wortels en vermijd natte bladeren om ziektes te voorkomen.

  De Tuinplanten kunnen het beste geplant worden in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel wat compost toe voor extra voeding.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten is erg belangrijk. Zorg voor een goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Ook is het belangrijk dat de grond niet te zuur is, een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Je kunt de plant beschermen tegen vorst door mulch rond de basis aan te brengen. Daarnaast is het aan te raden om de plant te beschermen tegen sterke wind en sneeuwval door haar in te binden met tuindraad. Een beschermende doek of fleece kan ook worden gebruikt om de plant warm te houden tijdens koude wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en bemest de plant in het voorjaar en zomer voor optimale groei. In de winter kan de plant wat extra bescherming gebruiken tegen strenge vorst.

  De Tuinplanten zijn over het algemeen tevreden met een bemesting in het voorjaar, bijvoorbeeld met organische meststoffen. Het is belangrijk om de plant na de bloei niet meer te bemesten, om zo de vorming van nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot een te sterke groei en een verminderde bloei.

  Het mulchen van deze plant in het voorjaar zal helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig controleren op bladluizen, spint en rupsen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen helpen bij de bestrijding van bladluizen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine.

 • Omschrijving

  Syringa x chinensis 'Saugeana' is een cultivar van de Chinese sering, bekend om zijn prachtige bloemen. Deze plant heeft opvallende trossen van lichtpaarse en lichtroze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur. 'Saugeana' is een sierlijke struik die tot 3 meter hoog kan groeien en goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en geeft een vleugje romantiek aan de omgeving met zijn kleurrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.