Syringa meyeri 'Palibin'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa meyeri 'Palibin' er en kompakt kultivar af dværghvidebusk, med en maksimal højde på cirka 1,5 meter. Planten har mørkegrønne blade og blomstrer om foråret med duftende, lyserøde til lilla blomster i klaser. 'Palibin' er en langsomt voksende busk, der trives godt på solrige til let skyggede steder med veldrænet jord. Denne kultivar er populær på grund af sin kompakte vækst og smukke blomstring, hvilket gør den til et smukt supplement til små haver eller bede. Syringa meyeri 'Palibin' tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket bidrager til en livlig have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Syringa meyeri 'Palibin' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende busk, der mister sine blade om vinteren. Denne plante tilhører havets planter.

  Denne plante er hårdfør og tåler temperaturer ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer. Det anbefales at sørge for ly for hård vind og ekstrem frost.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en stærk og vinterhård busk, der trives godt under de rette forhold. Regelmæssig beskæring og gødning vil sikre en sund vækst og blomstring.

  Syringa meyeri 'Palibin' har brug for en gennemsnitlig plads på 1,5 til 2 meter i bredden og højden. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan vokse og blomstre godt. Sørg for en solrig placering i haven med veldrænet jord.

  Nej, denne plante vokser bedst i fuld sol. I skyggen vil den blomstre mindre og væksten kan blive hæmmet. Sørg for tilstrækkeligt sollys for en sund vækst.

  Syringa meyeri 'Palibin' har brug for vand hver anden til tredje dag i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Sørg for, at rødderne ikke tørrer ud mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren i blomsterne. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at tiltrække disse bestøvere.

  Haveplanter kan bidrage til biodiversiteten ved at tiltrække insekter og fugle med deres blomster og frugter. Det er derfor godt at have forskellige planter i haven for at støtte et varieret økosystem. Det er vigtigt også at tage hensyn til den naturlige balance i haven.

  Denne plante blomstrer fra maj til juni, og blomstringen kan vare cirka tre uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst 6 timers sollys om dagen. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder for at undgå udtørring.

  Nej, planten Syringa meyeri 'Palibin' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster og duft. Spiselighed anbefales ikke.

  Ja, denne plante har evnen til at dæmpe lyd ved at absorbere og reducere lydvibrationer. Den tætte løvskærm og de træagtige stængler hjælper med at reducere støj i omgivelserne. Det er et godt valg for at skabe en rolig og fredelig atmosfære i en have eller udendørs rum.

 • "Beskær planten lige efter blomstringen for at fremme ny vækst. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og beskær overflødige skud væk. Foryng gamle buske ved at fjerne nogle af de ældste grene helt ved basen."

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især under tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Kontroller jorden, inden du giver vand ved at stikke din finger ned i jorden.

  Denne plante trives godt i godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at potten har tilstrækkelige drænhuller for at undgå oversvømmelse. Brug en næringsrig pottemuld for en sund vækst og blomstring.

  Sørg for en godt drænet jord af medium frugtbarhed. Undgå våd og kompakt jord, men sørg alligevel for tilstrækkelig fugtighed i tørre perioder. Tilsæt kompost ved plantning for ekstra næringsstoffer.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå steder med stærk vind. Beskyt planten mod frost om vinteren.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten ved f.eks. at påføre et lag muld eller blade omkring basen. Det er også vigtigt at undgå at give planten for meget vand om vinteren for at mindske risikoen for frysning. Det er også muligt at midlertidigt dække planten med et klæde eller speciel vinterbeskyttelse.

  Denne plante kræver regelmæssig beskæring for at bevare formen og størrelsen. Det er vigtigt at fjerne de gamle blomster for at stimulere blomstringen. Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt, især under vækstsæsonen. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Gødningbehovene kan variere afhængigt af jordkvaliteten og vækstbetingelserne.

  Det anbefales at lægge muld regelmæssigt omkring planten, da dette hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug et lag på ca. 5 cm og sørg for, at mulden ikke ligger direkte op ad plantens stamme. Opfrisk muldlaget hvert år om foråret for det bedste resultat.

  Haveplanter foretrækker en neutral til let sur jord. En pH mellem 6 og 7 er ideel for sund vækst. Sørg for god dræning for at undgå vandoverløb.

  For at forhindre skadedyr i haven er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere bladene for tegn på skadedyr såsom lus eller spindemider. Naturlige fjender kan hjælpe med bekæmpelsen af skadedyr, såsom mariehøns, der spiser lus. En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på er ved at bruge biologiske bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller pyrethrum.

 • Beskrivelse

  Syringa meyeri 'Palibin' er en kompakt kultivar af dværghvidebusk, med en maksimal højde på cirka 1,5 meter. Planten har mørkegrønne blade og blomstrer om foråret med duftende, lyserøde til lilla blomster i klaser. 'Palibin' er en langsomt voksende busk, der trives godt på solrige til let skyggede steder med veldrænet jord. Denne kultivar er populær på grund af sin kompakte vækst og smukke blomstring, hvilket gør den til et smukt supplement til små haver eller bede. Syringa meyeri 'Palibin' tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket bidrager til en livlig have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.