Syringa microphylla 'Superba'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa microphylla 'Superba' er en kompakt busk med små, ovale blade og smukke lyserøde blomster. Blomsterne har en let duft og blomstrer om foråret og sommeren. Denne art er meget vinterhård og kan trives godt i forskellige jordtyper og klimaer. Det er en populær plante til haven på grund af dens attraktive blomster og det faktum, at den kræver lidt vedligeholdelse. 'Superba' er et smukt tilføjelse til enhver have eller bed og tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Syringa microphylla 'Superba' er ikke en stedsegrøn plante. Den mister sit løv om vinteren og blomstrer igen om foråret. Det er en løvfældende busk.

  Planten er hårdfør ned til ca. -15 °C. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Haveplanter er generelt godt modstandsdygtige over for vintertemperaturer.

  "Syringa microphylla 'Superba' kræver minimal vedligeholdelse og er meget vinterhårdfør. Beskær planten efter blomstringen for at bevare formen og fjern døde grene."

  For denne plante har du brug for en rummelig placering, ca. 2 meter bred og 2 meter høj. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Undgå at plante denne busk for tæt på andre planter eller strukturer.

  "De Syringa microphylla 'Superba' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten vokse dårligere og producere færre blomster."

  Haveplanter som denne busk har normalt brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt for fugtighed, før du vander, for at undgå rodskader. Et lag muld rundt om planten kan hjælpe med at holde på fugten.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og nektarholdige blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til biodiversiteten.

  Syringa microphylla 'Superba' er en haveplante, der bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække sommerfugle og bier med dens velduftende blomster. Denne plante bidrager således til biodiversiteten i haven og kan spille en vigtig rolle i støtten af lokale økosystemer.

  Denne plante blomstrer fra maj til juni, og blomstringsperioden varer cirka 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Derudover kræver planten minimal pleje og kan trives godt i fuld sol.

  Nej, planten er ikke spiselig og bruges primært som prydplante i haver. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante.

  Ja, blomsterne og bladene på denne plante kan hjælpe med at dæmpe lyd ved at absorbere og reflektere lydbølger. Dette kan bidrage til at reducere omgivelsesstøj i haven eller på altanen. Effekten vil dog være begrænset sammenlignet med specielt designede lyddæmpende materialer.

 • Planten skal beskæres umiddelbart efter blomstring ved at klippe de visne blomstertussede væk. Fjern også overskydende grene og tynd planten ud om nødvendigt. Beskær med skarpe beskæresakse for at undgå skader på planten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet, og lad jorden let tørre mellem vandingerne. Undgå, at rødderne konstant står i vand for at undgå rodrot.

  Planten groer bedst i godt drænet pottemuld med en neutral surhedsgrad. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke vandmættet. Brug eventuelt gødning for at fremme vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Tilsætning af kompost kan forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren, kan du lægge mulch omkring basen og dække planten med en vinterhætte. Sørg også for, at planten har tilstrækkelig fugt inden frostperioden begynder. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om beskyttelsen stadig er intakt i løbet af vintermånederne.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær planten om foråret for at bevare formen og størrelsen.

  For havenplanter som disse er det vigtigt at give organisk gødning årligt om foråret. Vælg helst en gødning med et højere fosforindhold til blomstrende planter. Overgødskning skal undgås for at forhindre skade på planten.

  Dæk planterne om foråret med organisk materiale for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for at muldlaget ikke ligger direkte mod stammen for at undgå råd. Forny muldlaget årligt for optimal vækst.

  Syringa microphylla 'Superba' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,2. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den. Korrekte pH-værdier fremmer væksten og sundheden af planten.

  Planten syringa microphylla 'Superba' kan lide af lus, bladlus og spindel. Disse skadedyr kan bekæmpes ved regelmæssigt at kontrollere planten og eventuelt anvende kemiske bekæmpelsesmidler. Naturlige fjender, såsom mariehøns, kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Syringa microphylla 'Superba' er en kompakt busk med små, ovale blade og smukke lyserøde blomster. Blomsterne har en let duft og blomstrer om foråret og sommeren. Denne art er meget vinterhård og kan trives godt i forskellige jordtyper og klimaer. Det er en populær plante til haven på grund af dens attraktive blomster og det faktum, at den kræver lidt vedligeholdelse. 'Superba' er et smukt tilføjelse til enhver have eller bed og tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.