Syringa vulgaris 'Katherine Havemeyer'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Syringa vulgaris 'Katherine Havemeyer' is een sierlijke en geurige plant die behoort tot de familie van de seringen. Deze plant staat bekend om zijn grote, paarse bloemtrossen die in de lente bloeien en de tuin vullen met een heerlijke zoete geur. 'Katherine Havemeyer' kan uitgroeien tot een grote struik of kleine boom en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. De bladeren zijn donkergroen en vormen een prachtig contrast met de dieppaarse bloemen. Deze sering is een populaire keuze voor tuinen en parken vanwege zijn schoonheid en geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Syringa vulgaris ‘Katherine Havemeyer’ is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tijdens extreem koude periodes. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld isolerend materiaal zoals stro of vliesdoek.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de gezondheid en de bloei te bevorderen. Verder gedijt de plant het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals de Syringa vulgaris 'Katherine Havemeyer' hebben voldoende ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Houd bij het planten een afstand aan van ongeveer 1,5 tot 2 meter tussen de individuele struiken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht en luchtstroming krijgt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei waarschijnlijk minder worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Voel dus regelmatig aan de grond om te controleren of het tijd is om water te geven.

  De bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken. De plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant Syringa vulgaris 'Katherine Havemeyer' is gunstig voor biodiversiteit en trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan met zijn geurige bloemen. Het creëert een divers ecosysteem in de tuin en biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het dragen van deze plant kan bijdragen aan het behoud en de bevordering van biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme, zonnige dagen om uitdroging te voorkomen. Overmatige blootstelling aan de felle zon kan echter leiden tot verbranding van de bladeren.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft vanwege de dichte bladeren en het houtige materiaal de mogelijkheid om geluid te absorberen en te dempen. Het planten van meerdere exemplaren met dichte begroeiing kan helpen om geluidsoverlast te verminderen. Het is echter geen garantie voor volledige geluidsdemping.

 • Deze plant kan het beste direct na de bloei gesnoeid worden, om de vorm en gezondheid van de struik te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de plant uit om lucht en licht door te laten. Het snoeien kan het best in het voorjaar gebeuren.

  De Syringa vulgaris 'Katherine Havemeyer' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond komen te staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voordat de avond valt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige potgrond. Vermijd te zure of te compacte grond. Een voedzame potgrond speciaal voor tuinplanten is ideaal voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze soort gedijen goed in goed doorlatende en vruchtbare bodem. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat, om de plant gezond te houden. Zorg voor een goede drainage en voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Voor optimale winterbescherming is het aan te raden om de plant te mulchen met een dikke laag stro of bladeren. Snoei de plant niet in de herfst, maar wacht tot het voorjaar. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst door een windscherm te plaatsen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei in de zomer na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Voeg jaarlijks compost of mest toe voor voeding.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat voor een goede bloei.

  Mulch kan worden aangebracht rondom deze plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers als mulch. Het wordt aanbevolen om de mulchlaag jaarlijks bij te vullen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht alkalisch, met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook kunnen planten regelmatig geïnspecteerd worden op tekenen van plagen en indien nodig kunnen geïnfecteerde delen verwijderd worden. Daarnaast is het belangrijk om de planten gezond te houden door ze op de juiste manier te verzorgen en te bemesten.

 • Omschrijving

  De Syringa vulgaris 'Katherine Havemeyer' is een sierlijke en geurige plant die behoort tot de familie van de seringen. Deze plant staat bekend om zijn grote, paarse bloemtrossen die in de lente bloeien en de tuin vullen met een heerlijke zoete geur. 'Katherine Havemeyer' kan uitgroeien tot een grote struik of kleine boom en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. De bladeren zijn donkergroen en vormen een prachtig contrast met de dieppaarse bloemen. Deze sering is een populaire keuze voor tuinen en parken vanwege zijn schoonheid en geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.