Syringa vulgaris 'Lavaliensis'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa vulgaris 'Lavaliensis' is een variëteit van de gewone sering die bekend staat om zijn prachtige paarse bloemen. Deze plant bloeit in het voorjaar en verspreidt een heerlijke geur in de tuin. De bloemen groeien in dichte trossen en trekken vlinders en bijen aan. De 'Lavaliensis' kan een hoogte bereiken van 2 tot 4 meter en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Deze seringvariëteit staat bekend om zijn sterkte en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Syringa vulgaris 'Lavaliensis' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tot de lente. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in het voorjaar wanneer hij bloeit met prachtige paarse bloemen.

  De Syringa vulgaris 'Lavaliensis' plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinbodems. Regelmatig snoeien na de bloei zorgt voor een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

  De Syringa vulgaris 'Lavaliensis' heeft minimaal een ruimte van 2 meter in de breedte nodig om goed te kunnen groeien. Ook heeft de plant voldoende ruimte in de diepte nodig voor de wortels. Zorg voor genoeg afstand tot andere planten zodat de Syringa vulgaris 'Lavaliensis' voldoende licht krijgt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Het vermijden van te veel schaduw kan de gezondheid en bloei van de plant ten goede komen.

  Deze plant heeft gemiddeld water nodig en moet regelmatig, maar niet te vaak, worden bewaterd. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, de plant Syringa vulgaris 'Lavaliensis' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door zijn geur en kleurrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, de plant Syringa vulgaris 'Lavaliensis' is goed voor biodiversiteit vanwege de bloemen die insecten aantrekken en de bijdrage aan de voedselketen. Het creëert een gevarieerde omgeving en draagt bij aan het ecosysteem in de tuin.

  De Syringa vulgaris 'Lavaliensis' bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken. De bloemen zijn paars van kleur en hebben een heerlijke geur.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te mulchen om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de bloemen van dit type plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren om gezondheidsproblemen te voorkomen. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant in te nemen.

  Ja, de Syringa vulgaris 'Lavaliensis' heeft geluidsdempende eigenschappen door zijn dichte bladerdek en houtige stengels. Dit kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar de plant staat. Het is echter geen volledige geluidsdemper en zal niet al het geluid volledig blokkeren.

 • Om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft en goed groeit, is het aan te raden om deze na de bloei te snoeien. Verwijder dode bloemen en dun de struik uit indien nodig. Snoei ook oud hout weg om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De Tuinplanten Syringa vulgaris 'Lavaliensis' heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of te verrijken met compost.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn voor deze plant. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei.

  Deze plant heeft een standplaats in de volle zon tot halfschaduw nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben vaak winterbescherming nodig, zoals een mulchlaag en bescherming tegen harde wind. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant af te dekken met een doek of jute om hem te beschermen tegen extreme kou.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden in het voorjaar na de bloei. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Geef regelmatig water tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Let op de dosering om overbemesting te voorkomen.

  Het wordt aanbevolen om een laag organisch mulch aan te brengen, zoals compost of boomschors, rond de wortels van deze tuinplant. Mulch helpt om vocht vast te houden, de bodemtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om schimmelziektes te voorkomen.

  De Syringa vulgaris 'Lavaliensis' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Deze planten hebben een voorkeur voor een bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Een te hoge zuurgraad kan de groei en bloei van deze tuinplanten belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals Syringa vulgaris 'Lavaliensis', kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt, zoals het planten van insectenwerende planten in de buurt of het handmatig verwijderen van ongedierte. Daarnaast kunnen specifieke insecticiden worden toegepast in geval van ernstige plagen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte en snel actie te ondernemen indien nodig.

 • Omschrijving

  Syringa vulgaris 'Lavaliensis' is een variëteit van de gewone sering die bekend staat om zijn prachtige paarse bloemen. Deze plant bloeit in het voorjaar en verspreidt een heerlijke geur in de tuin. De bloemen groeien in dichte trossen en trekken vlinders en bijen aan. De 'Lavaliensis' kan een hoogte bereiken van 2 tot 4 meter en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Deze seringvariëteit staat bekend om zijn sterkte en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.